Senaste avsnitten

Välkommen till RW podcasts – en samling intressanta poddar om löpning!

  • Jag är löpare Kenneth Gysing möter spännande gäster för lättsamma samtal om livet och löpningen!
  • RW Featurepodden Fördjupande intervjuer med profilerna som porträtteras i papperstidningen – perfekt lyssning för långpasset.
  • Coach LG I Runners Worlds träningspodcast möter Coach LG en intressant gäst och tömmer denne på sin kunskap.

18. Springer LG i kilt?

RW-podden

Internationella nörddagen -vi får alltså gräva oss in i detaljer! Idag delar vi med oss av fem favoritpass- så knyt skorna och häng med!

53. Tjejlopp och hälsoresa

Wiss&Swärm - On the run

Äntligen är Sara tillbaka med mer energi och börjar verkligen längta efter att få träffa sin bebis. Vi pratar också tjejlopp och vad de har haft för betydelse för jämställdheten inom löpningen i Sverige. Dessutom diskuterar vi kring hur vi ser på träning och kost och vad som är hälsa för oss. Detta efter att vi fått så många meddelanden från er som lyssnar angående hur vår podd har hjälpt till att inse vikten av balans gällande träning, kost och livet i övrigt.

17. Magtröjor och heta löpare

RW-podden

Hur viktigt är det att planera sin träning? Har Mo Farah inte lyssnat på LG? Szacke flexar magmusklerna och mycket mer i avsnitt nr 17. Välkomna!

52. Klokare med åren

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt får ni en uppdatering om träningen från veckan som gått. Josefines löpning rullar på starkt och bra nu, och Sara rullar på så gott hon kan… Vi diskuterar Josefines inspirerande och vackra löpfilm och funderar över vad det är som får ett löpsteg att se lätt ut. Därefter dyker vi in i dagens ämne som handlar om saker inom träning vi gärna hade förstått bättre eller haft mer kunskap om när vi var yngre. Vissa saker kanske handlar om ålder och mognad men vi tror också att vi lyckas fånga upp vanliga nybörjarmisstag som fler kan känna igen sig i, och framför allt lära sig av.

16. Hur fladdrig får en tröja vara?

RW-podden

Löpning på annat sätt- vad innebär det? Banlöpning är både kul och nyttigt. Vilka tips har Szacke att ge till en som för första gången ska springa på tartan? LG fortsätter mata in timmar på sin cykel och vintern kom tillbaks till Järvsö.

15. LG i bara mässingen!

RW-podden

Distanslöpning – vad gör det för nytta och vilken fart ska man hålla? Behöver man ha speciella ”distansskor”? Peppe har en ny tv-serie på G och kalsong/tros debatten rullar vidare och nu tar den en ny vändning med vår sponsor på det här avsnittet! In och lyssna så får ni veta mer!

50. 50 tips från året som gått

Wiss&Swärm - On the run

Vi firar vårt 50e avsnitt och även vårt första år med podd! I dagens avsnitt blickar vi tillbaka på olika ämnen vi pratat om under året och lyfter hela 50 tips som vi hoppas att ni tagit med er. Vi ger tips och tankar kring bland annat hur man kommer igång med löpträningen, löpteknik, kost, styrketräning för löpare och mycket mer. Dessutom får ni veta vilka våra fem mest lyssnade avsnitt är samt Josefines personliga top fem löppass. Detta vill ni inte missa! Tack för att ni varit ”On the Run” men oss under detta år. Vi ser fram emot att fortsätta resan med er!

14. Smular inte chipset i shortsen?

RW-podden

Teknik- är verkligen tipset ”femkrona mellan skinkorna” förlegat? Vi pratar löpteknik och varför vi tycker det är viktigt med det. LG avslöjar ett av sina favoritpass och Anders mäter banor på sitt underliga sätt.

49. Löpträna mer på känsla och sprinta mer!

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt delar vi med oss av ämnen som vi har tagit med oss efter att ha läst igenom det senare numret av Runners World. Josefine delar med sig av en krönika med den, för henne, träffande rubriken ”Det bästa mätinstrumentet är du”. Vilka fördelar finns det med att springa utan löparklocka och hur kan man tänka kring farter om man inte har klockan till hjälp? Sara djupdyker i sprintträning och delar med sig av riktigt bra pass om man vill testa på sprint. Vi ser stora fördelar med den här typen av träning även för distanslöpare. In och lyssna för inspiration till vårens löpträning!

13. Powerwalk finns inte i Norrland

RW-podden

Szacke har fyllt 50- men hur gammal skulle han egentligen vilja vara? Testlopp- hur gör man och varför? Vi ger olika förslag. Det och en massa annat om löpning, såklart!

48. Jakten på energi och balans

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt har vi tagit en lyssnarfråga som ämne, nämligen att träna och leva med sköldkörtelrubbning. Josefine berättar om hur hon får anpassa sin vardag efter att i 20 årsåldern diagnostiserats med hypotyreos. Vi ringer även upp Saras lillasyster Hanna Wiss som lever med samma diagnos och som i åratal tvingats balansera energinivån för att klara av att friidrotta på elitnivå. En fin och ärlig diskussion om att allt inte alltid är så enkelt som det ser ut. Uppoffringar, prioriteringar och livsstilar som valts för att orka med den vardag man vill leva. Oavsett sköldkörtelproblematik eller inte, så tror vi att många kan känna igen sig och få med sig kloka tankar och råd.

12. Räkmacka och slät hy

RW-podden

Hur lägger man upp ett träningsläger för sig själv hemma? Hur långt är ett långpass? Vi försöker reda ut det och lite mer. Avsnitt nr.12 är fyllt av glädje-LG fyller ju år!