Blogg

2106m


Nu börjar mina veckor i Flagstaff gå mot sitt slut. På onsdag åker jag till Boulder och stannar i ca 2 veckor där. Igår var sista dagen för vecka 3, den vecka som jag oftast upplever som tuffast när man åker på höghöjdsläger.

Vad har vi hunnit med i förra veckan då? 8 löppass, 2 tuffare pass i Flagstaff, 1 banpass i Cottonwood, 2 styrkepass, 1 behandling på Hypo 2, X antal yhatzee spel (tradition att spela varje dag kl.15), 1 grillning, 1 kväll då vi tittade på Emil Danielsson som gjorde 10k debut, Flera Robinson avsnitt, många skratt, snack med löpare från andra länder, en Annex burgare och en del plugg för några av oss. Ja det, summerar allt ganska bra.

Sen jag skrev sist har Andreas Kramer och Suldan Hassan anslutit till oss i huset. Nu är det alltså jag och fem killar som bor ihop här. Vi bor väldigt bra, nära Buffalo Park och även nära en bana som tillhör en utav High Schoolorna här. Där kan vi komma in och använda banan efter kl 17. För vårat banpass i veckan åkte vi dock som sagt ner till Cottonwood, där det kryllade av elitidrottare. Där fanns bland annat Holländare, Engelsmän, Walesare, Irländare, Australiensare, Finnar och några fler nationaliteter. Förut åkte de flesta till Sedona för banpass men sedan något år tillbaka har det blivit mer restriktioner för att få använda just den banan. Vad jag förstått det som, var det något strul med atleter som använde eller inte använde toaletterna där vilket gjorde att man numera behöver boka den banan för att komma in och man behöver dessutom ha försäkring. Efter att ha hört oss för så verkade det därför väldigt svårt för internationella atleter att boka Sedona- banan och vi beslutade oss för att satsa på Cottonwood istället. Cottonwood är dock väldigt fint och det finns toaletter!

Idag hade vi vår första vilodag här och vi passade på att göra en utflykt. Vi åkte till Grand Canyon vilket var helt makalöst! Jag har aldrig tidigare varit där och det var nästan overkligt och svårt att förstå hur stort det är när man väl var där. Det såg nästan ut som kulisser i bakgrunden.

Nu ska jag maxa de sista dagarna och njuta av dessa vackra vyer innan de byts ut mot nya berg.

Vi hörs!

Anna


En rapport från Flagstaff
Blogg

En rapport från Flagstaff


Hejsan allihopa!

Här kommer ett inlägg från Flagstaff, Arizona, USA. Jag är här på läger uppe i den tunna luften med en liten skara svenska löpare, men desto fler internationella löpare. Jag, Simon Sundström ur min grupp och vår tränare Malin kom hit för drygt en vecka sedan och flyttade in hos Emil Blomberg och Emil Danielsson som redan var på plats.

Vi välkomnades första dagen av snö, regn och blåst. Första löp-rundan gjordes i den kända Buffalo Park som ligger på ca 2100m höjd. nDär mötte vi de bägge Emil:arna som krigade igenom ett tröskelpass i vädret. Sedan den dagen har vädret bara blivit bättre och bättre. i princip klarblå himmel och strålande sol varje dag och ca 12-18 grader varmt. Perfekt för löpning.

Vi har hunnit med de första tröskel-passen vilket gick bra. Jag har en tendens att gå ut lite för hårt men Malin är noga med att mäta våra laktat-värden och det har verkligen hjälpt mig att hitta rätt. Det i kombination med Borgskalan, som jag introducerats till i och med att jag började träna med Cursus Elit, gjorde att första passet gick väldigt bra!

Förutom tröskelpasset har vi även hunnit med många kilometrar på vackra ”dirt trails”, en kaffe på Tourist home, pannkakor på IHOP och ett långpass tillsammans med finnar, danskar, luxemburgare och tyskar.

I veckan kommer även Andreas Kramer och Suldan Hassan och ansluter. Vi hoppas på fortsatt fint väder och fina pass!

Vi hörs!

Anna


Long time no see och mycket förändringar
Blogg

Long time no see och mycket förändringar


Hej allihopa!

Nu var det verkligen ett tag sedan jag skrev något här. Sist jag skrev hade säsongen 2021 precis börjat, nu är vi redan inne i ett nytt år. Den främsta anledningen till att det inte blivit något inlägg är att väldigt många förändringar har skett sen senast. I somras tog jag beslutet att flytta tillbaka till Sverige från Manchester. Det var ett beslut som var svårt att ta och jag hade mycket ångest över det av flera olika skäl men det kändes helt rätt när jag väl tog beslutet.

Sedan dess har jag börjat tränas av ingen mindre än Malin Sundström och är numera en del av Cursus Elit. Gruppen och Malin har verkligen välkomnat mig med öppna armar och det känns så kul och bra och inspirerande att få vara med.

I slutet av sommaren fick jag även en skada som gjorde att säsongen fick läggas ner något tidigare än planerat. Malin visste om skadan när jag kontaktade henne angående flytten och hon och jag har verkligen fått lära känna varandra under den här tiden. Även om det inte är kul att börja ett samarbete med en skada så kan man verkligen lära sig mycket av varandra genom att göra en sådan resa. Dessutom tvingades jag ganska snabbt att bygga upp mitt kontaktnät av sjukgymnaster, massörer, läkare etc och bygga mitt nya support-nätverk på grund av skadan. Ingenting ont som inte har något gott i sig, som min Mormor skulle säga.

Mellan byte av grupp och tränare, flytt till Sverige igen och rehab av skadan, började jag även en ny utbildning i höstas. Den tog upp väldigt mycket av min tid och det tog mig rätt lång tid att helt komma in i mina nya rutiner. Allt detta och ett träningsläger i USA gjorde helt enkelt att bloggen fick komma i andra hand och plötsligt hade det gått 6 månader.

Förutom allt detta så har det egentligen inte hänt så mycket 😉 Mina dagar har i princip bara bestått av träning, skola, jobb och sjukgymnast-besök. Jag har fått uppleva en hel höst och halv vinter i Sverige igen och det har varit en prövning. Snö, kyla, mörker och halka är kanske inte mina favoritväder när det kommer till löpning. Eftersom jag dessutom byggt upp från skadan i somras, så har jag kört många pass själv. Nu ser jag dock fram emot att kunna träna lite mer tillsammans med andra.

tack snälla till alla er som kommenterar och skickar mejl till mig angående min blogg och det jag skrivit här. Det gör mig glad att veta att ni läser och att ni kan få både tips och hjälp av mina inlägg. Det är definitivt en anledning till att jag vill fortsätta skriva och att det kommer fler inlägg. Nu jobbar jag för att det inte tar 6 månader till nästa inlägg kommer.

 

Kram på er alla!

Anna