Asics köper Haglöfs

Asics köper Haglöfs


Pressmeddelande från Haglöfs

Haglöfs är ett av Europas ledande varumärken inom outdoor. Haglöfs utvecklar och marknadsför outdoor-produkter med hög funktionsgrad, kvalitet och funktionell design som möter krav och önskemål från utövare som investerar i ett aktivt uteliv. Haglöfs är baserat i Avesta och har varit ett helägt dotterbolag till det noterade private equity-bolaget Ratos AB (publ) sedan 2001.

– Vi har haft ett mycket framgångsrikt partnerskap med Ratos i nio år och vi är entusiastiska över vår nya partner. Tillsammans med Asics har Haglöfs möjlighet att bli ett globalt ledande outdoor-varumärke, säger Mats Hedblom, CEO för Haglöfs.

Affären är villkorad godkännande av berörda konkurrensmyndigheter och förväntas vara slutförd under tredje kvartalet 2010.

– Affärslogiken är tydlig. Asics har sökt efter det bästa outdoor-företaget att komplettera deras kärnverksamhet samtidigt som Haglöfs har känt ett behov av att hitta en partner med kompetens och förmåga att stödja företaget i en global expansion, säger Mats Hedblom.


Asics, grundat 1949, är en japansk tillverkare av sportutrustning. Asics erbjuder professionella skor och förstklassig utrustning för en mängd olika sporter, och är världens tredje största sportskoföretag. Asics Corporation är noterat vid Tokyo Stock Exchange och Osaka Securities Exchange i Japan och omsatte cirka 18 miljarder kronor 2009/2010 (bokslut 31 mars 2010).

– Även om det finns skillnader i storlek och hemvist är det mycket som förenar Asics och Haglöfs. Båda är premiumvarumärken och som företag delar vi samma filosofier i allt från hur vi utvecklar våra produkter till hur vi differentierar våra utbud. Samtidigt är det viktigt att poängtera att även om Haglöfs nu blir en del i Asics familj kommer företagen att värna om sina egna identiteter, avslutar Mats Hedblom.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar