Ferry skriver bok: "Istället för doping"


Pressmeddelande från LCHF.SE*

Så här skriver Björn Ferry på sin hemsida:

”Några sköna dagar uppe i morsfarsans stuga mellan Tärnaby och
Hemavan. En dag i slalombacken och en långtur på fjället.
Jag kommer
att vara hemma i Storuman den här veckan. På torsdag kommer en fotograf
upp hit för att ta bilder till min kommande kokbok!
Efter OS så får
jag frågor om min kost varje dag. Jag äter ju minimalt med kolhydrater
jämfört med andra idrottare. Det är häftigt att det går att vinna
OS-guld på en sån kost. Boken kommer i januari!”

Frank Nilsson säger:
-Lanseringen kommer att innebära ett
stort steg framåt för folkhälsan och för sunt idrottande baserat på
riktig föda, istället för piller, sportdrycker och sjukdomsframkallande
kolhydratladdning. Det är verkligt spännande att en fixstjärna som Björn
Ferry lämnar ett inlägg av detta slag i kostdebatten. Det gör att
debatten om vad som är optimal föda för människan tar ett stort språng
framåt. Tidigare har Jonas Colting lämnat värdefulla bidrag till den
debatten och när nu Björn Ferry tar detta steg stiger debattemperaturen
till nya höjder. Boken kommer att bli ett viktigt bidrag i arbetet att
få särskilt de idrottande ungdomarna in på ett bättre alternativ för vad
man ska äta, både när det gäller att hålla sig friska och prestera
optimalt.

> Mer om Björn Ferry här

*) LCHF.se drivs av företaget LCHF Sweden AB som grundades 2009 och
vars syfte är att genom affärsmässig
verksamhet verka för och
sprida kunskap om bra mat med utgångspunkt i artriktig och icke
sjukdomsframkallande
föda för människan. Företaget har sitt säte i Gävle och bland delägarna
finns läkare,
beroendeexpertis, diabetiker, molekylärbiolog
mm.


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Äntligen Långlopp! Träningsprogram inför höstens lopp.
  • 11 snabba kolfiberskor
  • Så fixar du sommarvärmen
  • Allt om OS i Tokyo!
  • Därför blir du lycklig av löpning
  • Extra bilaga. Nybörjarguide
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Katrina

Den kokbok ska jag ha!


Q

vad är en kokbokbok för nått:-)



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer
Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!

En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att...

Läs mer