Bor det en triathlet i dig?

Bor det en triathlet i dig?


Triathlon, som består av simning, cykling och löpning, är ganska ny som idrott. 1978 genomfördes den första upplagan av Hawaii Ironman. Och triathlon är väldigt starkt förknippat med den extrema Ironman-distansen (3 800 m simning, 180 km cykel, 42,2 km löpning). Men sporten är mycket mer än så, och faktum är att de flesta triathlontävlingar tar mellan en och tre timmar för en deltagare att ta sig igenom. Och har du genomfört någon av de tävlingar som ingår i en Svensk Klassiker så grejar du även det här. I Stockholm Triathlon finns dessutom möjligheten att sätta ihop ett stafettlag där tre personer kör ett moment vardera.
 
Om du har tid, lust, motivation och ork att träna tre gånger i veckan är ”ett triathlon i veckan” ett bra sätt att ställa in träningen efter. Ett löppass, ett simpass och en cykeltur.
Triathlon ger tack vare sin mångsidighet kroppen en väldigt allsidig och omväxlande träning, och de tre olika grenarna gör att träningen är skonsam mot kroppen.
 
Allt fler i Sverige som har fått upp ögonen för sporten. Förra sommaren var det över 500 svenskar som gjorde sin första triathlontävling när Stockholm Triathlon avgjordes.
Där fick deltagarna, som var allt från världsstjärnor till rena nybörjare, simma i Djurgårdsbrunnsviken, innan de gav sig iväg på en cykeltur från Strandvägen via Slottet, Västerbron och Stadshuset och sedan samma väg tillbaka för att avsluta loppet med en löptur på Gärdet. Stockholm Triathlon är en perfekt utmaning för sommarens träning med andra ord, men det är en utmaning som alla, med bara rätt inställning och motivation,  grejar.

> Anmäl dig och läs mer om tävlingen här

 


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Tommy

Prova enkelt redan nu till helgen den 20/6 vid Sjöhistoriska. Läs mer på http://triathlondagen.com/


Christian Åhs

Och för dig som bor i Jönköping med omnejd finns ”En triathlon mitt i veckan” på onsdagar hela sommaren på den överkomliga distansen 400 m sim, 11,5 km cykel och avslutande 3,2 km löp. Kostnadsfritt och tidtagning endast om du önskar. Funktionärer på plats.
http://axamotriathlon.seLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sprang du NYC Marathon 2020? Då kan du vinna en fin medalj!

Sprang du den virtuella upplagan av New York City Marathon 2020? Då har du chans...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Spring Run of Hope – där du är!

2020 är ett annorlunda år på grund av Covid-19. Därför väljer Barncancerfonden att erbjuda en...

Läs mer

Vinn Flowlifes populära massagepistol - FLOWGUN

I samarbete med Flowlife tävlar vi ut ett exemplar av den populära massagepistol - FLOWGUN...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Elov Olsson nära svenskt 24-timmarsrekord

I helgen sprang Ockelbo SK:s Elov Olsson näst längst någonsin i Sverige på ett 24-timmarslopp....

Läs mer
Äntligen dags igen för Världsmästerskapet i Swimrun - ÖTILLÖ!

Kommer förra årets världsmästare Fredrik Axegård och Alex Flores ta titeln igen? Och kommer Therese Alshammar, Petter, skidkungen Anders Södergren,...

Läs mer