Glommershus vann ICEBUG24.


Pressmeddelande

Vädret på årets upplaga av ICEBUG24 blev den värsta i tävlingens historia. Det regnade och blåste mer eller mindre 22 timmar av den 24 timmar långa tävlingen. Trots dålig sikt och enormt blöt terräng så bröt endast fem lag av de 40 startande lagen. Inget lag hann ta alla de 33 kontrollerna som var utsatt från Ryfjället till Norra-Storfjället i höjd med Klippen.
Det var de tre förhandsfavoriterna som låg i topp från start till mål av tävlingen. Men vägvalet skilde sig mellan de olika lagen där alla valde olika vägar och kontroller. På grund av den bitvis svårforcerad terrängen som var väldigt blöt så blev de sista kontrollerna runt Norra-Storfjället avgörande för segern.

Det blev en rafflande final där det tillslut bara skilde drygt 29 minuter mellan första och andra platsen. Glommershus vann på tiden (23:13:31) med 40 poäng mot en av de andra förhandsfavoriterna, Omega- NN (23:43:21) med världsmätaren från 2008 i 24h rogaining Evgeny Dombrovskiy som också hade 40 poäng. Trea kom det andra ryska laget RUS Spb på 37 poäng med tiden 20:11:31.

På fjärde plats totalt och etta i mixklassen kom FJS med Kristin Larsson och Daniel Hansson. Det är fjärde året i rad som Kristin vinner mixklassen och tredje gången som Daniel Hansson står överst på pallen, Daniel har sedan tidigare år två vinster i totalen. FJS var överlägsna segrare i mixklassen med 33 poäng. På andra plats i mixklassen kom Fläkt och Flås med Linda Ek och Erik Hansson på 23 poäng och på tredje plats kom Mot Horisonten med Frida Wikberg och Erik Rydvall på 19 poäng.

Som första damlag och sjunde lag totalt kom FK Herkules Dam med Sara Prince och Sia Svendsen på 30 poäng. På andra plats kom Knoll o Tott med Emma Nilsson och Kristin Levemyr på 22 poäng. Trea kom IKSU Multisport med Marie Häggström och Sofia Söderström på 20 poäng.

Total vinnarna erhöll ett träningsstipendie på 24 000 kr och fina priser lottades ut bland resterande deltagare.


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

SVENSKT REKORD av David Nilsson

I 36 år har Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från VM i Helsingfors 1983 stått sig....

Läs mer

Jepkosgei och Kamworor vinner New York City Marathon – Mustafa ”Musse” Mohamed 25:a

Den 3 november sprang några av världens snabbaste långdistanslöpare den 49:e upplagan av New York...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Carolina rusade in i Sverigetoppen på maran

När Frankfurt Maraton avgjordes i söndags fick vi en ny löpare på den svenska tio...

Läs mer
Kipchoge redo skriva historia - kolla livestreamen på RW

LÖRDAG 12/10 med start klockan 08:15 kan det skrivas löparhistoria om Eliud Kipchoge blir förste man att springa maraton-sträckan under...

Läs mer
David om superloppet i Berlin

I 2019 års Berlin Marathon sprang David Nilsson på den snabbaste svenska maratontiden på 29 år. Här berättar David med...

Läs mer