Helgens härliga nyhet: Lisa tog guldet!

Helgens härliga nyhet: Lisa tog guldet!


En formstark Lisa Nordén är riktigt på gång. På söndagen kammade hon hem guldet i ETU Istanbul European Cup. Lisa har haft en del skadeproblem, men nu verkar formkurvan peka spikrakt uppåt. Sedan bronset i Baku för ett par veckor sedan återvände hon till Avoriaz för ytterligare ett träningsblock som inleddes och schemat har lytt:
Träning – fysio – mat – träning – fysio – sova – träna…

Inför tävlingen som var i helgen i Istanbul skriver Lisa på hennes hemsida:

Kroppen börjar svara och veckan som gått har bjudit på den bästa simveckan någonsin gällande både enstaka pass och jämnhet. Nästan en overklig upplevelse när man med samma ansträngning plötsligt simmar väldigt mycket snabbare än vad man brukar. Svårt att förstå ibland, hur den där kroppen egentligen funkar. Löpningen har också tagit ett kliv framåt trots en viss försiktighet i träningsmängd. Men när man får en high five av Darren som säger sig ha sett en Lisa 2012 modell under passet får man var nöjd. Att det sen är en bit kvar till de tiderna är en annan sak, men när träningen nu rullar på som den ska kommer jag lite närmare för varje vecka som går.

Lisa fick i och med första plats med sig värdefulla poäng i jakten för att säkra en plats till OS i Rio 2016 och innan tävlingen var hon rankad som plats 65 i världen. För att få tävla för Sverige i OS i Rio finns två olika alternativ.

Det ena alternativet är att hon klarar det internationella kvalet genom att nå topp 55 på rankingen. Detta gör hon genom att få ihop tillräckligt med poäng och därmed klättra på rankningen. Om hon når topp 55-placering väntar nationella kvalet där Sveriges olympiska kommitté (SOK) kräver två stycken topp åtta-placeringar i VM-serietävlingar och då får hon en OS-biljett.

Det andra sättet är att hon lyckas ta en topp tre-placering i det olympiska testeventet i Rio som avgörs 2 augusti. För testeventet krävs det att hon får tävla där, vilket avgörs av Internationella triathlonförbundet (ITU) i mitten av nästa vecka med utgångspunkt i rankning.

Se hela resultatlistan från Istanbul.

Läs mer om Lisas tankar kring Istanbultävlingen och OS på SVT.

Långdistans-VM i Motala gav svenska lagguld

Långdistans-VM i Motala arrangerades i helgen och det bjöds på fint väder och många startande svenskar. Fantastiskt kul med lagguld för de svenska lagen på både dam- och herrsidan!

Bästa svenskar blev Eva Nyström och Camilla Lindholm på en femte respektive sjätte plats, samt Annie Thorén och Lena Holmgren på en nionde respektive tionde plats. På herrsidan kom Patrik Nilsson femma, endast 1.31 minuter från pallplats. Karl-Johan Danielsson och Pontus Lindberg tog sig i mål på tolfte respektive trettonde plats.

Resultat damer
Resultat herrar

Utöver dessa tävlingar har Halmstad Triathlon och Vansbro Triathlon också gått av stapeln.
Resultaten för Halmstad hittar ni här, och resultaten för Vansbro hittar ni här.

Har du också tävlat i helgen? Dela i så fall gärna med dig genom att länka till din tävlingsrapport i kommentarsfältet nedan!

Läs våra bloggare EmmasMikaels och Joels tankar kring helgens tävlingar i deras tävlingsrapporter.

Foto: Calle Friberg. 


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så orkar du ultralångt

Om du ska springa ett ultralopp som Ultravasan gäller det att ha en koststrategi. Så...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Wretlings bästa Ironman tips

Hon är extremidrottaren som började träna vid 38 års ålder och sedan dess – inom...

Läs mer

Första Ironman på full distans i Italien lockar många svenskar

I helgen är det dags för Ironman Emilia-Romagna i Italien. Det är första gången Italien...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer
Gabriel Björlin ungt utropstecken i Ironman Kalmar

I helgen gick Kalmar Ironman, höjdpunkten för många i triathlonsverige. 15 svenskar fixade genom sin insats en startplats till Kona...

Läs mer
IRONMAN Kalmar 2017 slutsålt

Nu är en av nästa års största triathlonfester - IRONMAN Kalmar - slutsålt. Man räknar med fler kvinnliga och utländska...

Läs mer
Fin OS-debut av Sharhrzad Kiavash

I söndags avgjordes för första gången triathlon i OS i Paralympics. Svenska Shahrzad Kiavash debuterade och hon gjorde det med...

Läs mer