Ljust och fräscht …

Ljust och fräscht …


… eller i varje fall luftigt – det är ledorden bakom klädvalet när temperaturen stiger. Visst är det okomplicerat att klä sig för löpning på sommaren, men det finns ändå några saker att ta i beaktning. Här är fem tips på vägen mot den perfekta sommar-outfitten!

Klädd mot … sol!

Ultraviolet Protection Factor, UPF, är ett mått på solskyddsfaktorn i kläder. Ett tyg som är rankat som UPF 50 släpper bara igenom 1/50 av UV-strålarna. Kolla efter UPF-märkning nästa gång du shoppar löparkläder. 

Huvudet på spiken

En löparkeps är ett enkelt och billigt sätt att skydda huvudet från värme och skadlig solstrålning – och dessutom hjälper den till att både skugga ögonen och avleda svetten som annars gärna rinner ner i dem. 

Bakom dina solglasögon 

Det viktigaste när man väljer solglasögon att springa i är att de är sköna och sitter bra – särskilt när det skumpar lite. När det gäller skydd mot UV-strålning funkar i princip vilka solglasögon som helst. Du behöver alltså inte bry dig om filterkategorierna – som går från 0 till 4 efter hur mycket ljus de tar bort – de har inget med UV-strålningen att göra. 

Funktionsmaterial är kung

Ju varmare det är, desto viktigare är det att kläderna andas bra och transporterar bort fukt snabbt och smidigt. Svettas du ymnigt i bomullskläder så kommer de att vara blöta länge – och då ökar också risken för att du får skavsår. Och det vill ingen löpare ha. Ingen. 

Bli ett ljushuvud

Ljusa färger reflekterar bort värme bättre än mörka, vilket bör vara ditt mantra när du shoppar nya kläder och skor inför sommarsemesterns snyggaste löppass. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Solen är din vän – också

Det är viktigt att skydda sig mot solen – men att vistas i solen har...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Expertens bästa kosttips inför sommarens träning!

Tre smarta råd inför semesterträningen från vår kostexpert Emma Lindblom.

Läs mer

Så grejar du sommarvärmen bättre

Värme kan ställa till det för alla löpare – oavsett om du är motionär eller...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tre snabba millopp i sommar!

Oavsett om du ska springa ditt första lopp eller jagar ett nytt personbästa (det gör...

Läs mer