Nya ToppLoppet når 3000 löpare

Nya ToppLoppet når 3000 löpare


– Flera undersökningar världen över visar att när kvinnor får frågan varför de inte tränar är den främsta anledningen – att det inte är tillräckligt roligt. Därför ville jag starta världens roligaste lopp – ToppLoppet – det har aldrig varit så roligt att springa! ToppLoppet ska bli en otroligt positiv upplevelse att längta till, för att få igång soffliggare såväl som hurtbullar att våga utmana sig själva, säger Frida Boisen, chefredaktör på tidningen ToppHälsa som arrangerar tävlingen i samarbete med Stockholm Marathon.

Det kommer att bli en härlig folkfest för stora och små i Hagaparken den 2 oktober.

Löpningen i Sverige har exploderat de senaste åren. Det är enkelt, roligt och du slipper dyra medlemskort på gym. Bara de senaste tre åren har antalet svenskar som ställer upp i långlopp ökat med 20 %. Från 383 053 deltagare år 2006 till 458 671 deltagare 2009, visar siffror från Svenska Friidrottsförbundet. Och nu får vårt land ett ännu roligare lopp – som inte bara känns bra för kroppen – utan som också är en fest för alla sinnen.

ToppLoppsbanan är indelad i fem olika sektioner, Passion, Energy, Fun, Power och Victory. På alla sektioner bjuds det på överraskningar och upplevelser för alla sinnen, med allt från discofeber till segerdans.

Varje tisdag klockan 18 kan alla som vill löpträna gratis dyka upp vid tennisbanorna i Hagaparken och sluta upp med löparcoachen Caroline Kullberg.

– När vi frågar våra läsare, vittnar flera kvinnor om otrygghet att springa själva nu när det blir mörkare på kvällarna. Därför har vi sedan i augusti arrangerat gratis löparträningstillfällen – något vi nu fortsätter med. Det ska vara kul att springa – och det ska vara tryggt att springa! säger Frida Boisen.
– Hittills har löpargruppen i Stockholm varit succé. Just nu ser vi över möjligheter att expandera vår ToppTrygga Rundan-verksamhet ut i landet, fortsätter Frida Boisen.

Över 3000 personer är anmälda till antingen 10 eller 5 km löpning eller 5 km stavgång/gång.

– Självklart vill vi peppa våra barn att röra sig. Därför anordnar vi MiniToppLoppet – gratis för barn mellan 2-12 år. Ingen föranmälan krävs och alla som deltar får en banan, en Kamrat-Posten och så klart – en medalj – när de kommer i mål, säger Frida Boisen.

ToppLoppet blir en händelserik heldag för både stora och små. På området finns hoppborg, ansiktsmålning, minigolfbana och massor av överraskningar.

Korta fakta:
Första starten går lördagen den 2 oktober, kl. 14.00. Starten delas upp i tre startgrupper.
14.00  10 km löpning
14.40    5 km löpning
14.45    5 km stavgång och gång


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

SVENSKT REKORD av David Nilsson

I 36 år har Kjell-Erik Ståhls svenska rekord från VM i Helsingfors 1983 stått sig....

Läs mer

Jepkosgei och Kamworor vinner New York City Marathon – Mustafa ”Musse” Mohamed 25:a

Den 3 november sprang några av världens snabbaste långdistanslöpare den 49:e upplagan av New York...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Carolina rusade in i Sverigetoppen på maran

När Frankfurt Maraton avgjordes i söndags fick vi en ny löpare på den svenska tio...

Läs mer
Kipchoge redo skriva historia - kolla livestreamen på RW

LÖRDAG 12/10 med start klockan 08:15 kan det skrivas löparhistoria om Eliud Kipchoge blir förste man att springa maraton-sträckan under...

Läs mer
David om superloppet i Berlin

I 2019 års Berlin Marathon sprang David Nilsson på den snabbaste svenska maratontiden på 29 år. Här berättar David med...

Läs mer