Wiss&Swärm - On the run

En podd om löpning/träning, hälsa, familjeliv och livspusslet i stort med Sara Wiss och Josefine Swärm.

19. Friktionsfri träning

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet pratar Sara och Josefine om hur man får till sin träning. Vilka knep och medel använder de sig själva av för att göra träningen så tidseffektiv och  friktionsfri som möjligt?

18. Johanna Bäcklund

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt gästas vi av elitlöparen Johanna Bäcklund. Den 27e september står hon på marathon-startlinjen i Doha för sitt första VM. Johanna började löpträna i vuxen ålder och efter två korta uppehåll för graviditeter fortsätter utvecklingskurvan uppåt. Vi tar reda på hur hennes lite annorlunda resa sett ut, och hur hon lyckas bolla familjeliv med jobb och elitkarriär.

17. Urinläckage och träning

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt fokuserar vi på urinläckage som är ett oerhört vanligt problem bland kvinnor som tränar. Varför får man det, vad kan man själv göra för att förhindra problemen och när behöver man söka hjälp? Vi delar också med oss av vår egna personliga erfarenheter kring ämnet.

16. Petra Kindlund Runacademy

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet träffar vi Petra Kindlund som är grundare för löpcoachningsföretaget Runacademy. Hon pratar bland annat om varför hon startade Runacademy och hur hennes egna löparbakgrund ser ut. Låt dig inspireras av denna oerhört snabba och drivna entreprenör.

15. Loppsäsong och formtoppning

Wiss&Swärm - On the run

Hösten är på inkommande och vi ser fram emot de stora loppen som närmar sig. Vi tipsar om vilka lopp som är bäst att bara uppleva och vilket lopp man kan jaga personrekordet på.  Vi pratar även om vilka kosttillskott som sägs kunna öka prestationen och berättar om tillskott vi själva testat.

14. Finska mästerskapen

Wiss&Swärm - On the run

Sara har fått smälta känslorna efter Finska mästerskapen. Frustrationen har lagt sig och hon känner sig trots allt stolt över sin prestation. Josefine har fortsatt ökat på löpningen och knät känns bättre. Men hur tänker hon kring höstens lopp? Springer hon tjejmilen om tre veckor och hur blir det med drömloppet New York marathon?

13. Alexandra Kamperhaug

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet gästas vi av Alexandra Kamperhaug. Hon är en tränande matälskare som brinner för att skapa hälsa baserat på långsiktighet, utan dieter och förbud, något hon valt att kalla Sustainable Shapes. Hon är dessutom grundare av träningskonceptet Night Fight och coach för Adidas Runners. Detta och mycket mer kommer vi att prata om. Missa inte detta!

12. Öspelen

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt får vi höra om Saras stora säsongsmål, nämligen Öspelen på Gibraltar. Två guldmedaljer fick följa med hem efter mycket om och men… En känslomix av nervositet, ångest, glädje, mental styrka och en härlig laganda.

11. Lisa Beskow

Wiss&Swärm - On the run

Idag har vi vår första gäst med i podden. Den här tjejen är en riktigt vass löpare, head coach och team captain för adidas runners i Stockholm och mamma till en snart 1 årig liten tjej. Möt Lisa Beskow som är en stor inspirations för oss!

10. Att jobba med löpning och instagram

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt pratar vi om hur vi tänker kring våra jobb, att bygga varumärke samt att jobba med träning och sociala medier. Hur har våra vägar sett ut till att jobba med det vi gör idag, och hur fick Josefine över 100 000 följare på instagram?

9. Semesterplaner

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet får vi höra hur det gick för Josefine hos naprapaten och Sara berättar om helgens tävling i Göteborg. Tjejerna delar också med sig av sina sommarplaner där Sara har höga förväntningar på sina två största tävlingsmål för säsongen. Josefine planerar lugn sommarlöpning kombinerat med styrka och rehab. Härlig lyssning!

8. Prestation och att ge tillbaka till kroppen

Wiss&Swärm - On the run

Sara har tävlat två gånger, slagit personrekord och är nu klar för finska mästerskapen. Josefine har varit på en drömmig surfresa i Portugal och fortsatt vila från löpningen pga knät som ömmar efter Stockholm Marathon.