Senaste avsnitten

Välkommen till RW podcasts – en samling intressanta poddar om löpning!

  • Jag är löpare Kenneth Gysing möter spännande gäster för lättsamma samtal om livet och löpningen!
  • RW Featurepodden Fördjupande intervjuer med profilerna som porträtteras i papperstidningen – perfekt lyssning för långpasset.
  • Coach LG I Runners Worlds träningspodcast möter Coach LG en intressant gäst och tömmer denne på sin kunskap.

45. Preppa rätt

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt ger vi våra tips på vad man kan preppa med för träningsredskap för hemmaträning i tider som dessa samt ringer upp dietisten Karoline Pettersson för att få svar på vad vi bör satsa på att ha i köksskåpen. Fin lyssning!

9. MC-keps och karantän

RW-podden

Vi kan inte undgå Corona krisen- men hur får vi upp motivationen ändå? Är säsongen över innan den har startat för världens elitlöpare? Vi kollar in formtoppning och ser fram emot vårens nya löparskor.

44. Inställda lopp och inre motivation

Wiss&Swärm - On the run

I veckans avsnitt berättar Sara om nya studier på graviditetsrelaterad bäckensmärta och hur man kan försöka anpassa sin träning. Vi funderar också över vad som händer med motivationen när alla tävlingar och lopp ställs in pga Corona viruset. Hur kan man höja sin inre motivation och boosta sin löparglädje?

8. Shorts över tights och stegringslopp

RW-podden

Vi pratar om formtoppning och självklart om hur vi ska förhålla oss till Coronaviruset som löpare. Hur ska vi träna nu och varför? Anders Szalkai kommer med sina synpunkter och farsan ger oss ett riktigt tufft pass. Häng med och lyssna!

43. Run like a girl

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt beklagar sig Josefine över influensan som har slagit hårt mot henne. Vi kommer in på oron över Coronavirusets spridning över Sverige och världen, och över hur event efter event ställs in pga detta. Sara mår allmänt bra och pratar stolt om ett event hon hade tillsammans med Elin Kjos på Internationella kvinnodagen i helgen som var. Eventet hölls på Barrys där en stor antal starka kvinnor körde ett tufft pass tillsammans, där bland andra Sara Sjöström och Moa Hjelmer var på plats. Josefine pratar om löparteamet Vitamin Well Nordic Runners, som hon är en del av. Ansökningsfasen för att bli en del av teamet är igång och Josefine ringer upp Charlotte Karlsson, en av teammedlemmarna, för att höra henne prata om årets förväntningar.

7. Löpband & Bomullströjor

RW-podden

Kan man springa ordentligt på löpband? Har Szacke träningen under kontroll och vilka är våra favoritpass på band? Vi reder ut det och mycket mer i avsnitt nr 7, välkomna!

42. Moa Hjelmer

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt gästas vi av Moa Hjelmer! Moa är innehållare av svenska rekordet på 400 meter och har hittills under sin karriär ett EM guld samt ett EM brons (inomhus) på just denna sträcka. Hon har en given plats i landslaget sedan 2007 och har hela 38 stycken SM medaljer hemma i prisskåpet. Vi tar reda på mer om Moas bakgrund, när hon insåg att hon hade talang för löpning och hur hennes lite ovanliga elitkarriär har sett ut. Trots att Moa inte fyllt 30 än har hon fått två barn på vägen. Till skillnad från många andra så har Moa sett möjligheter och fördelar med att ta en ”paus” mitt i karriären och fortsätta sin satsning efteråt. Moa är en otroligt cool och stark idrottare som inte bara går sin egen väg utan också står upp mot orättvisor. Vi har sett henne måla naglarna i regnbågens färger under VM i Moskva för att visa sitt stöd för HBTQ rörelsen. Hon har delat med sig om sin våldtäkts berättelse under #metoo och på sin instagram tar hon ofta upp viktiga och upplysande ämnen som tex hur en atletisk kropp (kvinnokropp) förväntas se ut.

6. Halvmaraton & snabba middagar

RW-podden

Vi glider in mot den alldeles lagom långa distansen 21 k och pratar fortsatt om hur vi tränar våra löpare. Farsan bjuder på snabbhet och Szacke ger sig in i sko-debatten. Plus en massa mer!

41. Träningsupplägg 5km och Milen

Wiss&Swärm - On the run

I veckans avsnitt hörs en hes Sara som berättar om en tidigare stämbandsoperation följt av pratförbud. Vi hoppas att det inte händer igen, för blir svårt att podda utan röst! Josefine är desto piggare och är lycklig över att äntligen vara ute och springa igen, även om det är kort och lugnt. Dessutom fördjupar vi oss i träningsplanering för distanserna 5 km och 10 km. Tips kommer både för den som är nybörjare och för den som jagar nya rekordtider.

5. Svenskt rekord och kalsonger under shortsen

RW-podden

Vi pratar såklart med Musse, avrundar maraton-snacket och går vidare mot halvmaraton. Hur ska man välja av alla löparfilosofier i träningen? Szacke ger oss det senaste i löparvärlden och farsan kommer med ett nytt pass. Vad är PMB?

40. Träningsupplägg halvmaraton och maraton

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet är huvudtemat Träningsupplägg inför halvmaraton och maraton. Vilka är nyckelpassen och hur många pass i veckan behöver man få till för att klara av dessa långa lopp? Vi återkopplar också till den cliffhanger vi lämnade i förra avsnittet. Väntar Sara en pojke eller flicka? Dessutom kommer vi in lite på nyheter i sportvärlden såsom Tokyo Marathon, som är inställt pga coronaviruset.

4. Dubbeltröskel & tomdusch

RW-podden

I avsnitt fyra pratar vi om Gjert Ingebrigtsen – mannen som gjort dubbeltröskeln het igen. Hur ser en typiskt träningsvecka ut just nu för en av våra adepter? Vilka hörlurar springer L-G med och hur gick det för Anders i Barcelona?