Senaste avsnitten

Välkommen till RW podcasts – en samling intressanta poddar om löpning!

  • Jag är löpare Kenneth Gysing möter spännande gäster för lättsamma samtal om livet och löpningen!
  • RW Featurepodden Fördjupande intervjuer med profilerna som porträtteras i papperstidningen – perfekt lyssning för långpasset.
  • Coach LG I Runners Worlds träningspodcast möter Coach LG en intressant gäst och tömmer denne på sin kunskap.

32. Julklappslistan

Wiss&Swärm - On the run

Julen närmar sig med stormsteg och om du behöver några sista minuten tips på julklappar så kommer hjälpen här! Vi tipsar om både mjuka och hårda paket i olika prisklasser som passar den som gillar löpning och/eller träning. Eller varför inte ge bort (eller önska sig själv) en upplevelse att se fram emot 2020? Artwork

31. Frivilliga och ofrivilliga vinterbad

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt får vi bland annat höra Sara och Josefine diskutera kring huruvida man inte kan jämföra sina tider på olika distanser med ex män i samma ålder eller olika åldrar emellan. Dessutom pratar de om vinterbad som tycks vara oerhört populärt just nu. Vad har det för positiva hälsoeffekter och vem av Sara och Josefine verkar ha fattat tycke för just vinterbad?!

30. Life hacks

Wiss&Swärm - On the run

Små saker som gör träningen, vardagen och livet lite enklare! Vi berättar om våra egna knep som får vardagen att rulla på lite bättre. Dessutom har vi fått massa tips av er lyssnare. I dagens avsnitt får du bl.a. tips på hur man får en stressfri morgon, träningstips när motivationen tryter eller tiden är knapp, samt hur du fräschar upp håret utan varken dusch eller torrschampo.

29. Vinterlöpning

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet pratar vi om hur man bäst utrustar sig för vinterlöpning. Vi diskuterar också kring varför man borde löpträna ute även på vintern och vilka hälsofördelar det har. In och lyssna om du vill och/eller behöver inspiration till din vinterlöpning!

28. Vi pratar kost med Lasse ten Siethoff

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt gästas vi av Lasse (lektor vid Gymnastik och Idrottshögskolan, samt Saras sambo) för att diskutera kost för den aktive. Tillsammans svarar vi  på lyssnarfrågor och ni får ta del av Lasses 5 i topp lista om kostprioriteringar.

27. New York Marathon

Wiss&Swärm - On the run

Josefine har nyss kommit hem från New York och är helt lyrisk över hennes upplevelse där. Hon bjuder på en känsloladdad lopprapport från ett av världens populäraste marathon. Missa inte detta!

26. Träning och PMS

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt diskuterar Josefine och Sara kring träning under olika delar av menscykeln. Hur kan man tänka kring sin träning i olika delar av cykeln och vad finns det för tips att ta till för att underlätta och optimera sin egen träning? Samarbetspartner: Helhetshälsa (helhetshälsa.se)

25. Portugal och breaking 2

Wiss&Swärm - On the run

Josefine befinner sig i Portugal  med Springtime travel och löpcoachar ett hundratal deltagare. Sara har tidigare varit deltagare på samma resa och berättar charmen med att åka på träningsresa själv. Vi pratar även om imponerande Eliud Kipchoge som är första människan att springa maraton under 2h. Men varför räknas hans tid inte som ett nytt världsrekord? Artwork

24. Skador

Wiss&Swärm - On the run

Vi har samlat ihop era frågor om skador och för att besvara dom så bra som möjligt har vi bjudit in två experter inom området. Avsnittet presenteras i samarbete med Klinik Vare och Ruud.

23. Gener och miljö

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt reflekterar tjejerna över gener, familj och den miljö de själva växt upp i. Hur har det påverkat deras intresse för träning? Kommer gener alltid vara det mest avgörande eller kan den som jobbar hårt ta sig lika långt? Och på tal om gener, hur ser egentligen den optimala idrottskroppen ut?

22. Frågeavsnitt 2.0

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet har tjejerna fått in en massa frågor från lyssnarna som de besvarar. Frågorna berör bl.a. hur man tränar inför en mara, hur man blir en bättre OCR-löpare och även mer personliga frågor såsom hur tjejerna lärde känna varandra och vad dom egentligen tycker om varandra.

21. Höstträning

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt diskuterar Sara och Josefine begreppet försäsongsträning samt styrketräning för löpare. Varför behövs uppbyggnadsperioder och hur blir man starkare? Tjejerna delar som vanligt med sig av sina bästa tips samt tankar om deras egna höstträning.