Senaste avsnitten

Välkommen till RW podcasts – en samling intressanta poddar om löpning!

  • Jag är löpare Kenneth Gysing möter spännande gäster för lättsamma samtal om livet och löpningen!
  • RW Featurepodden Fördjupande intervjuer med profilerna som porträtteras i papperstidningen – perfekt lyssning för långpasset.
  • Coach LG I Runners Worlds träningspodcast möter Coach LG en intressant gäst och tömmer denne på sin kunskap.

24. Skador

Wiss&Swärm - On the run

Vi har samlat ihop era frågor om skador och för att besvara dom så bra som möjligt har vi bjudit in två experter inom området. Avsnittet presenteras i samarbete med Klinik Vare och Ruud.

23. Gener och miljö

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt reflekterar tjejerna över gener, familj och den miljö de själva växt upp i. Hur har det påverkat deras intresse för träning? Kommer gener alltid vara det mest avgörande eller kan den som jobbar hårt ta sig lika långt? Och på tal om gener, hur ser egentligen den optimala idrottskroppen ut?

22. Frågeavsnitt 2.0

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet har tjejerna fått in en massa frågor från lyssnarna som de besvarar. Frågorna berör bl.a. hur man tränar inför en mara, hur man blir en bättre OCR-löpare och även mer personliga frågor såsom hur tjejerna lärde känna varandra och vad dom egentligen tycker om varandra.

21. Höstträning

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt diskuterar Sara och Josefine begreppet försäsongsträning samt styrketräning för löpare. Varför behövs uppbyggnadsperioder och hur blir man starkare? Tjejerna delar som vanligt med sig av sina bästa tips samt tankar om deras egna höstträning.

20. Mental träning

Wiss&Swärm - On the run

Sara och Josefine delar med sig om sina mentala träningsresor som visar sig ha ändrats mycket genom åren. Vad skiljer sig från förr och nu? Vad är det som gör att de idag upplever ett annat mentalt tillstånd än när de var yngre? Hur kan man själv jobba med mental träning?

19. Friktionsfri träning

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet pratar Sara och Josefine om hur man får till sin träning. Vilka knep och medel använder de sig själva av för att göra träningen så tidseffektiv och  friktionsfri som möjligt?

18. Johanna Bäcklund

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt gästas vi av elitlöparen Johanna Bäcklund. Den 27e september står hon på marathon-startlinjen i Doha för sitt första VM. Johanna började löpträna i vuxen ålder och efter två korta uppehåll för graviditeter fortsätter utvecklingskurvan uppåt. Vi tar reda på hur hennes lite annorlunda resa sett ut, och hur hon lyckas bolla familjeliv med jobb och elitkarriär.

17. Urinläckage och träning

Wiss&Swärm - On the run

I dagens avsnitt fokuserar vi på urinläckage som är ett oerhört vanligt problem bland kvinnor som tränar. Varför får man det, vad kan man själv göra för att förhindra problemen och när behöver man söka hjälp? Vi delar också med oss av vår egna personliga erfarenheter kring ämnet.

16. Petra Kindlund Runacademy

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet träffar vi Petra Kindlund som är grundare för löpcoachningsföretaget Runacademy. Hon pratar bland annat om varför hon startade Runacademy och hur hennes egna löparbakgrund ser ut. Låt dig inspireras av denna oerhört snabba och drivna entreprenör.

15. Loppsäsong och formtoppning

Wiss&Swärm - On the run

Hösten är på inkommande och vi ser fram emot de stora loppen som närmar sig. Vi tipsar om vilka lopp som är bäst att bara uppleva och vilket lopp man kan jaga personrekordet på.  Vi pratar även om vilka kosttillskott som sägs kunna öka prestationen och berättar om tillskott vi själva testat.

14. Finska mästerskapen

Wiss&Swärm - On the run

Sara har fått smälta känslorna efter Finska mästerskapen. Frustrationen har lagt sig och hon känner sig trots allt stolt över sin prestation. Josefine har fortsatt ökat på löpningen och knät känns bättre. Men hur tänker hon kring höstens lopp? Springer hon tjejmilen om tre veckor och hur blir det med drömloppet New York marathon?

13. Alexandra Kamperhaug

Wiss&Swärm - On the run

I det här avsnittet gästas vi av Alexandra Kamperhaug. Hon är en tränande matälskare som brinner för att skapa hälsa baserat på långsiktighet, utan dieter och förbud, något hon valt att kalla Sustainable Shapes. Hon är dessutom grundare av träningskonceptet Night Fight och coach för Adidas Runners. Detta och mycket mer kommer vi att prata om. Missa inte detta!