Polar och Nike introducerar pulsmätare till alla Nike+ användare


Pressmeddelande från Polar och Nike

Polar och Nike har inlett ett samarbete där Polar introducerar WearLink+, ett pulsbältesom fungerar tillsammans med Nike+ Sportband och Nike+ iPod Sport kit.WearLink+ bältet som är tillverkat i mjuk och följsam textil bärs bekvämt runt bröstkorgen och ger miljontals Nike+ användare möjligheten att för första gången följa och träna efterpulsen under varje löppass. Nya WearLink+ kommer ta träningen till en ny nivå för alla Nike+ användare, då de kontinuerligt kan följa hur hårt de anstränger sig, samtidigt som de lättare kan variera träningsupplägget och anpassa det till sin målsättning. Efter avslutat träningspass kan pulsdata föras över till webtjänsten nikeplus.com, för uppföljning. Här kan man se hur länge man sprungit i sin pulszon samt följa sin utveckling över tid.

Nya Polar WearLink+ som fungerar med Nike+, fungerar även med merparten av Polars träningsdatorer (alla som använder sig av sändningsfrekvensen 5 kHz). Det är alltså möjligt att använda WearLink+ tillsammans med Nike+ och en Polar träningsdator vid samma tillfälle. Vidare fungerar WearLink+ med alla Polar kompatibla konditionsmaskiner som finns pålandets träningsanläggningar och Fitness Center.

Polar WearLink+ lanseras i USA under juni. Under juli följer lansering i de större Europeiska länderna samt Norden. Försäljningen av WearLink+ kommer ske via Nike Concept Stores och Apple Concept Stores samt via auktoriserade Polar-återförsäljare.

Pris, ca: 695:-

För mer information kontakta Magnus Hagström
E-mail: magnus.hagstrom@polar.fi


Nr 12 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Nästa säsong börjar idag
  • Träningsprogram för milen, halvmaran, maraton
  • Därför ska du träna dina fötter
  • Ett bättre sätt att springa långpass
  • Årets bästa löparskor. 12 av våra favoriter från 2021
  • Gravid? Fortsätt springa!
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 5

Martin Elofsson

Vilken ”nyhet”! GPS-koppling till Nike+ hade varit mer intressant. Polars satsning på löpning är svagt, då inget nytt släppts senaste 3 åren. Jag hämtade ut min Garmin Forerunner 310XT idag, efter strul med både Polar & Nike under maran. Ska bli skönt att slippa iPod-mottagaren & kunna välja andra skor än just Nike.


Knickerbocker

Har följt en rad trådar på nätet om denna produkt och bland annat Nike+ egna forum. Tyvärr är jag med andra missnöjda. Det är många som valt att köpa Adidas istället, bland annat för att man tvingas köpa nya appleprodukter för att det ska funka. Sedan handlar missnöjet om att den inte är lika vägledande under träning som Adidas produkt. Men de flesta är inbitna Nike-älskare så vi får se.
Tack för att du informerar oss läsare då Nike inte lanserar denna produkt så hårt. Kanske för att det finns en viss osäkerhet…


Anonym

Anonym

Rame Lajqi


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Checklista: Så hittar du rätt löparskor på rean

Så här fyndar du en skomodell på rean som passar just dig.

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Under Armour fortsätter att satsa på löpning

När Under Armours nya flaggskeppsbutik invigdes fick vi chansen att prata löpning med den globala VD:n Patrik Frisk.

Läs mer
Så klär du dig bäst för löpning i kyla

Här är våra bästa tips på hur du klär dig optimalt under vinterns kyliga pass.

Läs mer