PUMA föregår med gott exempel

PUMA föregår med gott exempel


utdrag ur PRESSMEDDELANDE

London / Herzogenaurach, Tyskland, 13e April 2010 –
Efter mer än tio år av framgångsrikt genomförande av dess allmänna och miljöstandard (puma.safe), samt introduktionen av företagsinitiativet PUMA Vision förra året, lanserade sport- och livsstilsföretaget PUMA den kommande prövoperioden med dess ambitiösa och långsiktiga uthållighetsprogram i tisdags på The Design Museum i London. Genom att introducera deras uppdaterade och hållbara förpackning och distributionssystem med den berömda industridesignern Yves Béhar, kommer PUMA att sätta en ny standard inom sport- och livsstilsdetaljhandeln. Den nya innovativa lösningen kommer att reducera avfall och CO2utsläppen med stora mängder som vanliga produktförpackningar som skolådor och polyetenklädpåsar genererar. Detta styrker PUMAs mål om att reducera kol, energi, vatten och avfall med 25 % och utveckla 50 % av deras internationella produktkollektioner inom skor, kläder och accessoarer enligt bästa framställning och hållbar standard till 2015.

  • Papperslösa kontor-policy genom en 75 procentig reduktion och kompensationsinitiativ för resterande pappersanvändning som trädplantering.
  • Reducera 25 % CO2 genom effektivare produkttransportlösningar.
  • Inleda ytterligare samarbete med våra strategiska leverantörer samt planläggare och utförare av transporter och underhåll för att kompensera deras egna spår långsiktigt.
  • Introducera PUMAs hållbart-indexstandard (S-Index) för att fungera som en riktlinje för hållbara produkter och meddelar produkternas hållbara finesser till konsumenter.
  • 50 % av PUMAs internationella kollektioner kommer att tillverkas enligt PUMA S-Indexstandard inom 2015, genom att använda hållbara material så som organisk bomull, afrikansk bomull eller återvunnen polyester och även genom att använda de bästa produktionsprocesserna.


Antal kommentarer: 3

Anonym

Anonym

Anonym


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar