Rekordloppet no.1 – 42195 m


Männen i all är, men Stockholm Marathons mest lysande svensk var en svenska från Kenya. Isabella Andersson, Hässelby SK, som blev svensk medborgare för en dryg månad sedan, blev både totalsegrare i damklassen och svensk mästare och slog dessutom personligt rekord med tiden 2.33.52 i högsommarvärmen.
Oerhört imponerande i sig, och än mer imponerande med tanke på att hon födde en dotter 25 februari och började träningen igen den 11 mars.

– Jag har cyklat mycket och sprungit en hel del i vatten, berättar Isabella Andersson, som kunde konstatera att hon också var publikens favorit. Det jublades och hejades på ordentligt överallt längs banan när Isabellah kom löpande. Sluttiden 2.33.52 är dessutom åtta sekunder snabbare än kvaltiden till Berlin i augusti. Men i nuläget är det ingenting Isabellah tänker på.
– Nej, det är inte aktuellt. Jag har fortfarande mycket att ta igen i träningen.
Tvåa bland kvinnorna blev Lena Gavelin, Trångsviken IF, som distanserades av Isabellah med sju minuter.

Paul Kipkemei Kogo från Kenya var överlägsen segrare i herrklassen. Med tiden 2.15. 35 var han över sju minuter snabbare än loppets tvåa, Benjamin Serem, också han från Kenya. Hässelbylöparen Said Regragui, blev bäste svensk och tog dessutom tredjeplatsen med 2.22.57. Jonas Buud, IFK Mora, blev fyra med 2.24.37. Maratonveteranen Anders Szalkai hade siktet inställt på sub 2.30 innan loppet, men passerade till slut mållinjen på 2.37.59.

– Det är lite tungt just nu, berättade Szalkai efter loppet, även om det inte alls är som på elittiden när man missade sina målsättningar. Då var det alltid väldigt ”tomt”, nu vet jag att besvikelsen släpper och snart är de dags för nya träningspass och säkert även något nytt mål.
Den regerande mästaren Willy Korir, från Kenya, tog ut sig fullständigt, stapplade av banan vid tre mil, och fick dropp. Svensk högsommarvärme är inte att leka med – ens för afrikaner.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Så springer du ett optimalt Lidingölopp

Missa inte våra bästa tips om hur du kan lägga upp loppet och vad du...

Läs mer

Kändisar och elit i årets TCS Lidingöloppet

Här är hela programmet och sändningstiderna för TCS Lidingöloppet.

Läs mer

Finalen i adidas Adizero Running Tour livesänds

Den nya tävlingsserien adidas Adizero Running Tour avslutas i och med helgens Ramboll Stockholm Halvmarathon...

Läs mer

Bästa sista minuten-tipsen inför Ramboll Stockholm Halvmarathon

Vi ger dig våra bästa sista minuten-tips inför lördagens Ramboll Stockholm Halvmarathon. Lycka till!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

De springer Tjejmilen – för flickors rättigheter

Genom att betala extra för en rosa nummerlapp kan deltagarna i Tjejmilen stötta barnrättsorganisationen Plan. Här är några av löparna...

Läs mer