Resultat från EM i Alanya

Resultat från EM i Alanya


Damjunior
Helgens tävlingar började med damjuniorerna på fredagen. Målet för Malin och Marie var att se och lära eftersom det är första året i juniorklassen och deras första internationella tävling. Båda tappade en del på simningen och hamnade i en mindre grupp på cyklingen som tappade tid på täten. Planen var att inte göra något jobb, men eftersom de var så få bytte de taktik och hjälpte till att hålla farten. När de växlade till löpningen hade de tappat tre minuter. Under löpningen var det riktigt varmt men båda kämpade på bra och i mål slutade Marie på  43:e plats och Malin på 48:e plats.

Vann gjorde Georgia Taylor-Brown från England. Länk till fullständig resultatlista.

Herrjunior
På lördagen var det dags för herrjuniorena och helgens största startfält. Målsättningen var densamma som för tjejerna, Dennis gör sitt första år i juniorklassen och Gabriel är fortfarande ungdom.

Båda kom iväg bra i simstarten och var uppe ur vattnet nästan samtidigt. Ut på cyklingen gick det riktigt fort och det ledde till att Dennis inte kom med i samma grupp som Gabriel. In mot första varvning hade det bildats en tätklunga på ca 15 personer och ca 25 sekunder efter denna kom huvudklungan. Gabriels grupp låg bakom huvudklungan men hade nästan kommit ikapp.

På väg ut på andra varvet så gick det lite för fort för killen som drog Gabriels grupp och han la sig i en kurva. Gabriel som låg bakom körde in i honom och gick också omkull. Gabriel kom snabbt upp men tyvärr hade kedjan hoppat av och trasslat in sig och dröjde innan han kom iväg igen. Då hade även Dennis grupp passerat och Gabriel fick cykla ensam två av tre varv. Resten av cyklingen blev händelselös där tätklungan höll undan och Dennis grupp tappade två minuter på täten. Även denna dag var riktigt varm och båda svenskarna kämpade på bra under löpningen. Dennis slutade på 59:e plats och Gabriel på plats 36.

Vann gjorde Dorian Coninx från Frankrike. Länk till fullständig resultatlista

Herrsenior
Sist ut av svenskarna var Mikael Sahlberg som enda senioren i svenska truppen. EM är hans första mästerskap och den största tävlingen han kört ihop med WTS Stockholm 2012. 

Mikael hade en dålig startplats på pontonen men gjorde en riktigt bra simning och var endast 36 sek efter Richard Varga, som är en av de bästa simmarna i världen, upp ur vattnet. Ryssen Ivan Vasiliev tog kommandot direkt ut på cykeln och hans hårda körning gjorde att det bildades en tätgrupp på 12 personer, Mikael som gjorde en snabb och bra växling och var medden andraklungan ut tillsammans med bland andra Mario Mola, som slutade trea i loppet. Allt hade gått helt perfekt och Micke hade ett bra läge inför löpningen, som är hans starka gren. Tyvärr tog loppet slut redan efter två kilometer in på cyklingen när en person sneddade kraftigt i klungan och slog undan Mickes framhjul med sådan kraft att flera ekrar gick av. Som tur var skadades han inte i fallet, utan kom undan med att slå sig ordentligt och ett par rejäla skrapsår och han kunde ta sig tillbaka till växlingsområdet till fots. Trots oturen gav loppet mersmak då Mikael visade att han lyft sig till en nivå där han är med i loppen.

Vann gjorde Ivan Vasiliev från Ryssland. Länk till fullständig resultatlista

Junior mix-stafett.
Förutom de individuella loppen så var det även EM i mix-stafett där lagen ska bestå av två damer och två herrar som kör varannan sträcka. Distansen man tävlar på är 300 m simning, 6,2 km cykel och 2,5 km löpning. Eftersom det blir så få deltagare på varje sträcka så är det svårt att få till riktiga klungor och juniorernas lopp splittrades redan på första sträckan. Svenska laget kämpade på och slutade på plats 13 av 18 lag.

Vann gjorde det brittiska laget. Länk till fullständig resultatlista.

Information från Svenska Triathlonförbundet

Foto: Janos M. Schmidt/ITU Media


Nr 9 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Höstens roligaste löpträning
  • Testa något nytt: Bli snabb & stark 2022
  • Spring bättre – med musik
  • 11 sportbehåar i stort test
  • Ditt perfekta kostupplägg
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Första pallplatsen för Sara Svensk

Sara Svensk tog sin första internationella pallplats på ett Ironmanevent och Daniella Ryf och Javier...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Tri Over Gudhjem - triathlontävling på idylliska Bornholm

Tri Over Guhjem är en triathlontävling som arrangeras för tredje året i rad i hamnstaden...

Läs mer

Lisa Nordén nära en OS-plats

I och med hennes 22:a plats i nattens tävling i japanska Yokohama har Lisa uppfyllt...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Tävlingsdags för Lisa Nordén

Imorgon, lördag är det tävlingsdag för Lisa Nordén när VM-serien för 2016 drar igång. Hon...

Läs mer
Lisa Nordén med och slåss i toppen

Under 6:e, 7:e och 8:e november avgörs The Islandhouse Invitational Triathlon Highbourne Cay i Bahamas - en unik triathlontävling i...

Läs mer
Xterra World Championship avgörs idag

Klockan 20.00 ikväll söndag avgörs Xterra off-road triathlon World Championship i ett riktigt varmt och fuktigt Hawaii. Nio svenskar är...

Läs mer
Frodeno och Ryf bäst i Hawaii

Det blev en folkfest som väntat. Åsa Lundström imponerade stort bland svenskarna och hamnade på en riktigt fin elfte plats,...

Läs mer