Silva X-trail vann pris
Vasaloppets torsdagsintervju: När tio dagar återstår till Vasaloppet har den regerande mästaren Daniel Tynell, från Grycksbo, redan stängt dörren till omvärlden. Han har gått in i sin lilla kula för att göra den sista mentala uppladdningen inför Vasaloppet.

Silva X-trail vann pris


Pressmeddelande från Silva

Ett extra brett och antiglidbehandlat huvudband ser till att pannlampan sitter bekvämt på huvudet när du löper i krävande terräng. Silva X-Trail belönas nu med prestigefyllda ispo Outdoor Award 2010 i kategorin Technics/electronics.
 

Juryns motivering lyder: ”Tack vare lång erfarenhet inom utveckling och tillverkning av pannlampor, lyckas Silva ta hem priset för sin imponerande pannlampa X-Trail. Den här avancerade och ändå lätthanterliga prylen förenar många smarta tekniska egenskaper som förbättrar ens säkerhetsmarginal och komfort ute i mörkret.”
 
Silva X-Trail är en modulär pannlampa som kan flyttas mellan huvudbandet, hjälmfästet och cykelstyrets fäste, och alla delar ingår. En högeffekts-LED som når 75 meter, och två LED med kraftig, bred stråle för brett ljus nära dig ger en ljusbild som passar alla typer av outdooraktiviteter som sker i hög hastighet. Med en maximal ljusstyrka på 145 lumen och valet mellan fem olika ljuslägen kan du hitta rätt belysning för alla aktiviteter. Vattensäker enligt IPX6-standarden, så inte ens hårt regn förstör dina planerade aktiviteter.
 
Silva X-Trail har ett separat batterifack för fyra AA-batterier och som kan bäras i midjan eller i en ficka. På det sättet hålls vikten som bärs på huvudet nere till 80 gram. Batteritiden är 5½ timmar på högsta ljusläget, eller upp till 30 timmar på lägre effekt. Genom att bära det separata batterifacket innanför löparjackan kommer batterierna att räcka längre vid kall väderlek. Det gör Silva X-Trail lämplig för vinteraktiviteter som längdskidåkning.

Silva X-Trail Plus är gjord för den mer regelbundna användaren, och har ett externt laddningsbart Li-jonbatteri. På full effekt räcker batteriet sju timmar, eller upp till 45 timmar beroende på ljusläge. Batteriindikatorn på båda modellerna ger dig information om hur lång träningstid du har kvar för att komma hem igen.
 
Priser: Silva X-Trail 1000:-, Silva X-Trail Plus 2000:-.


Antal kommentarer: 1

hans

Vem som testat lampan och kommit fram till att den skulle vara bra har nog inte testat den fullt ut. Silva X-trail har en stel kabel som blir lätt i vägen när man t ex åker skidor. En bra kabel skall inte irritera. Deras gamla lampa hade bättre kabel. Bandet som skall hålla batteripacken är för mjukt och batteripacken slinger lätt ur. Slutsats för stel kabel och för mjukt midjeband. Hur svårt kan det vara att få rätt kabel och midjeband?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar