Stockholms Bästa Tjej som springer över bro

Nackareservatet

Loppinfo
Datum: 26 maj kl 15:00 – 4 juni kl 21:00
Start: Ej fastställd
Mål: Ej fastställd
Distans: Ej fastställd
Startavgift: 225 kr/lopp. Alla 6 lopp 945 kr.

Till Anmälan

Bankarta

Start GPS: Ej fastställd
Mål GPS: Ej fastställd
Underlag: x% asfalt, x% grus, x% gräs, x% träbro.
GPX fil: Ladder du ner här!
Karta: Klicka här för att öppna interaktiv karta i fullskärm.
Backighet: Ej fastställd
Kurvighet: Ej fastställd
Här kan du läsa mer om ”backighet och kurvighet”

För att få en översikt över loppseriens lopp klicka här:

Tips från coachen
Anders Szalkai

Första loppet i höstens upplaga av Stockholms Bästa utgår från loppet som avslutade hela serien i våras – men nu ska inte Hammarbybacken bestigas som avslutning. Denna förändring gör att banan är riktigt lättlöpt – så pass att du kanske sätter din snabbaste tid över distansen 8 340 meter som banan mäter.

Loppet går mestadels i Nackareservatet, men på den inledande delen av banan springer man i mer stadslik miljö då starten är vid Hammarbyhöjdens T-banestation.

Efter start följer vi Ulricehamnsvägen en kort bit innan bansträckningen viker av och följer området vid Björkhagen på vår vänstra sida. Redan här är det grönt och fint då Nytorps gärde ligger på vår högra sida. Det är inga större höjdskillnader att tala om här och underlaget är asfalt. Av banans totala sträcka är 38 procent asfalt, resten består i princip av fint grusunderlag.

Efter 2-kilometerspasseringen börjar vi ta oss in mot Nackareservatet. Nu följer vi en fint slingrande grusstig, som nästan är en grusväg, bort mot Söderbysjön där vi rundar Björkhagens golfbana. Det här avsnittet är inte helt flackt, men vi möter inte heller några riktigt tuffa backar – man kan flyta på bra.

En lättlöpt del på Sörmlandsleden tar oss vidare genom Nackareservatet, tills vi når Dammtorpsjöns spets uppe vid Ältavägen. Nu har vi sprungit drygt 5 kilometer. Här kommer en riktigt fin utförslöpa på asfalt längs vägen ner mot Järlasjön som vi kan blicka ut över. Här kan man tjäna tid med bra flyt i utförslöpningen.

Vägen vi springer på övergår till Nackavägen i riktning mot Sickla, men strax innan vi når fram till Sicklas skola och Sickla köpkvarter tar vi vänster mot Sicklasjön. Nu har vi avverkat 7 kilometer. Sträckan längs sjön är lättlöpt och består av fint grusunderlag och avslutningen är snabb om man har krafter kvar. Det blir visserligen några lite tvärare svängar när en bro tar oss över till Hammarbybackens område, men till skillnad från vårens upplaga – där löparna skulle upp på toppen av backen – kan du nu spurta mot målet som ligger i höjd med utegymmet nedanför Hammarbybacken.

Arrangör & partners