RW-podden

En podd om löpning och träning med coacherna L-G Skoog och Peppe Lindholm. Vi berättar om hur vi tränar våra löpare och kollar in allt det senaste inom löparvärlden. Runner's World's chefredaktör Anders Szalkai är med varje vecka och pratar bland annat om sin satsning mot Boston maraton. Vad innebär tröskel-pass? Kan man klä sig hur som helst i löparspåret? Vad är en ”tom-dusch”? Vi reder ut det och mycket mer!

22. Svettiga funktionströjor i luften

RW-podden

Svettiga funktionströjor i luften. Hur snabbt, hårt, lugnt ska man springa? Träningstempon är temat. Borgskalor, puls, tid och allt annat som hör löpningen till och hur länge får vi vänta på svaret om vilken som är den bästa karbon-skon?

21. Tjockare hår och snabb på milen!

RW-podden

Den magiska, mytomspunna milen. 10.000 meter. Varför är det en så populär sträcka och hur gör vi för att bli bättre på den? LG delar även med sig av mat och stiltips som vanligt.

20. Norsk diet och vadkompression

RW-podden

Är det skillnad på terränglöpning och traillöpning? Kan alla vinna på att springa i skogen? Häng med när vi fördjupar oss i myrar, stigar, berg mm!

19. Oboy och biceps!

RW-podden

Styrketräning för löpare- är det värt något eller behövs det inte? Szalkai avslöjar gymnastiska talanger och LG försöker sammanfatta klädkoden för löpare.

18. Springer LG i kilt?

RW-podden

Internationella nörddagen -vi får alltså gräva oss in i detaljer! Idag delar vi med oss av fem favoritpass- så knyt skorna och häng med!

17. Magtröjor och heta löpare

RW-podden

Hur viktigt är det att planera sin träning? Har Mo Farah inte lyssnat på LG? Szacke flexar magmusklerna och mycket mer i avsnitt nr 17. Välkomna!

16. Hur fladdrig får en tröja vara?

RW-podden

Löpning på annat sätt- vad innebär det? Banlöpning är både kul och nyttigt. Vilka tips har Szacke att ge till en som för första gången ska springa på tartan? LG fortsätter mata in timmar på sin cykel och vintern kom tillbaks till Järvsö.

15. LG i bara mässingen!

RW-podden

Distanslöpning – vad gör det för nytta och vilken fart ska man hålla? Behöver man ha speciella ”distansskor”? Peppe har en ny tv-serie på G och kalsong/tros debatten rullar vidare och nu tar den en ny vändning med vår sponsor på det här avsnittet! In och lyssna så får ni veta mer!

14. Smular inte chipset i shortsen?

RW-podden

Teknik- är verkligen tipset ”femkrona mellan skinkorna” förlegat? Vi pratar löpteknik och varför vi tycker det är viktigt med det. LG avslöjar ett av sina favoritpass och Anders mäter banor på sitt underliga sätt.

13. Powerwalk finns inte i Norrland

RW-podden

Szacke har fyllt 50- men hur gammal skulle han egentligen vilja vara? Testlopp- hur gör man och varför? Vi ger olika förslag. Det och en massa annat om löpning, såklart!

12. Räkmacka och slät hy

RW-podden

Hur lägger man upp ett träningsläger för sig själv hemma? Hur långt är ett långpass? Vi försöker reda ut det och lite mer. Avsnitt nr.12 är fyllt av glädje-LG fyller ju år!

11. Motivation, meditation och korta tights

RW-podden

Vi pratar om att hitta glädjen och motivationen i dessa dagar, hur lägger jag upp ett lopp både mentalt och löpmässigt. Självklart kommer vi med stiltips och andra bra råd.