New Balance FuelCell SC Elite v3 – en snabbare sko

New Balance FuelCell SC Elite v3 – en snabbare sko


Den nya toppmodellen FuelCell SC Elite v3 från New Balance fick bekänna färg direkt vid lanseringen. På två ”streetrace” i Stockholm och Köpenhamn fick deltagarna chansen att uppleva hur den här kvicka tävlingsskons avancerade kolfiberteknologi verkligen driver på farten.

[ANNONS] Nya FuelCell SC Elite v3 från New Balance lanserades i norden i samband med två så kallade ”streetrace” i början av februari, både i Stockholm och Köpenhamn.

Tävlingsformen kommer ursprungligen från cykelbudens så kallade ”alleycat race”. Det är informella tävlingar som går ut på att navigera mellan förutbestämda punkter på vägen till mål – där deltagarna själva får välja den väg de tycker är bäst.

I Stockholm samlades ett förväntansfullt gäng löpare, som alla förstås radade upp sig på startlinjen iförda splitter nya FuelCell SC Elite v3 på fötterna.

Några sekunder innan startskottet gick i Gamla stan höll arrangörerna upp en skylt med namnet på nästa plats som löparna skulle ta sig till: Barnhusbron. Vägen dit var valfri, men den skulle förstås vara så rak och snabb som möjligt.

När startskottet ljöd skingrades gruppen direkt, eftersom deltagarna gjorde lite olika vägval. Löparna drev sedan på i rasande fart längs gatorna mot etappmålet. När de nådde mitten på Barnhusbron fick de veta vilket som var nästa etappmål: Svampen vid Stureplan.

Etapperna fortsatte sedan att avlösa varandra fram mot slutmålet, som –såklart – var New Balances showroom och kontor i Stockholm. Även om vägvalen på vägen dit skilde mellan löparna blev inte skillnaden så stor när det gällde den totala löpsträckan. De flesta sprang mellan 5,7 och 6 kilometer. Den snabbaste löparens snittfart låg klart under 3.20 minuter per kilometer.

Men tiderna var inte det viktigaste, utan det var att på ett lekfullt sätt testa nya NB FuelCell SC Elite v3 – samtidigt som deltagarna fick chans att upptäcka stadens gator på väg mot målet.

Efter ”racet” blev det socialt häng, med både mat och prat om vägval och känslan i den nya skon. Alla var eniga om att FuelCell SC Elite v3 är en riktigt snabb och skön ”racer”.

Streetrace-löparna i Stockholm – de flesta från ”Burger ’N’ Brew Run Crew” – har nått målet!

Det här är New Balance FuelCell SC Elite v3!

FuelCell SC Elite v3 kombinerar låg vikt med mjuk stötdämpning och kvick energiåtergivning. Den här optimala kombinationen gör att skon fungerar mycket bra för såväl kortare som längre tävlingsdistanser samt vid olika typer av tempopass.

Skons fina egenskaper kommer bland annat av att FuelCell-skummet i mellansulan nu består av två olika komponenter. Ett skikt i en högre densitet har placerats närmast fotsulan och ett mjukare skikt återfinns i sulplattformens nedre del.

Mellan de olika skikten i mellansulan finns en något modifierad kolfiberplatta inkapslad: Energy Arc. Den har en mer markant kurvad profil från häl till tå än hos föregångaren. Dess konvexa, lätt fjädrande utformning i sidled förstärker skons påtagliga respons mot underlaget och gör markkontakten stadigare.      

Jämfört med sin föregångare har FuelCell SC Elite v3 även fått ett sänkt häldropp. Höjdskillnaden mellan skons häldel och framfot är nu 4 millimeter i stället för 8 millimeter som tidigare.

FAKTA New Balance FuelCell SC Elite v3
Vikt: 228/188 gram (herr US 9/dam US7)
Häldropp: 4 millimeter
Cirkapris: 2 700 kronor

HÄR HITTAR DU
New Balance FuelCell Elite v3 hos LöplabbetLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar