PUMA Nitro – en framgångssaga

PUMA Nitro – en framgångssaga


Att lanseringen av PUMA Nitro-serien i fjol blev en succé är ingen överdrift. Nu följer det anrika varumärket upp med ännu en innovativ supersko: PUMA Fast-R Nitro. 

[ANNONS FRÅN PUMA] PUMA har en stark position inom både lifestyle och sport, en position som har tagits med hjälp av superstjärnor som Jamaicas stora sprintikon Usain Bolt, Sveriges – och världens – främsta stavhoppare Armand ”Mondo” Duplantis och Norges blixtrande snabba häcklöpare Karsten Warholm.

Men det traditionsrika varumärket vilar inte på sina lagrar. Vid ett stort event i samband med Boston maraton i april berättade PUMAS norska vd Bjørn Gulden om PUMAS stora genombrott inom löpskosegmentet i fjol med den mycket uppskattade Nitro-serien.

På plats var även den amerikanska maratonstjärnan Molly Seidel (bilden). Seidel slog igenom internationellt på OS i Tokyo, där hon utmanade de afrikanska storstjärnorna och belönades med en sensationell bronsmedalj – givetvis med nya PUMA Deviate Nitro Elite på fötterna. 

Molly Seidel, som springer i snitt runt 240 kilometer i veckan, menar också att PUMA har haft stor betydelse för hennes framgångar. 

– Mollys medalj var också viktig för vår nysatsning – den är ett kvitto på att det verkligen går att konkurrera med världseliten i maraton i våra nya skor, säger vd:n Bjørn Gulden.

Framgångarna och den stora efterfrågan från både elit och motionslöpare följs nu upp med ytterligare satsningar. Ett exempel på det är den nya tävlingsmodellen PUMA Fast-R Nitro Elite som nu lanseras i en begränsad upplaga. 

– Fast-R Nitro Elite sticker verkligen ut i segmentet tävlingsskor, och det är ett medvetet val. Vi ville visa upp vårt nytänkande med en tuff design som inte gör avkall på funktionen, säger Todd Falker, produktchef på PUMA Running.

VISSTE DU? Nitro syftar på att materialet i mellansulan har injicerats med nitrogen (kväve) i stället för luft – en metod som ger ett mer elastiskt material med kvick respons.

Även i Sverige har Nitro-serien mottagits mycket väl, inte minst hos löpskospecialist-butikerna. Det bekräftar Jörgen Lindh på Löplabbet. Han menar att PUMA Deviate Nitro är en mycket bra introduktion till den nya kolfiberteknologin eftersom så många olika typer av löpare kan ha glädje av skon. Till skillnad från majoriteten av tävlingsvarianterna med kolfiberteknologi är nämligen Deviate Nitro inte lika extrem – och har längre hållbarhet.

– Vi ser ett riktigt stort intresse och ett positivt mottagande av framför allt Deviate Nitro. Responsen efter att löpare har använt skon en tid har också varit väldigt bra. Modellen är en bra mix mellan den traditionella träningsskon och de kolfiberskor som är mer avsedda för tävling, säger Jörgen Lindh på Löplabbet. 

Han menar att även PUMA Velocity Nitro, som inte har kolfiberplatta, också har blivit väldigt populär. Dels tack vare känslan i mellansulan, dels på grund av att den ligger oerhört bra i pris. Velocity Nitro har nu släppts i sin andra version. 

Den positiva känsla som mellansulan levererar är dessutom gemensam för alla modeller i Nitro-serien, då PUMA använder det lovordade materialet i hela produktlinjen. Nitro syftar på att mellansulans material har injicerats med nitrogen (kväve) i stället för luft, vilket gör att man får ett mer elastiskt skummaterial som ger en oerhört kvick och skön respons.

TRE SUCCÉSKOR I PUMA NITRO-SERIEN

PUMA Deviate Nitro 

PUMA Deviate Nitro

Succéskon PUMA Deviate Nitro har en gaffelformad kolfiberplatta inkapslad i mellansulan. Den är formad efter fotens anatomi för att ge ett mer effektivt frånskjut i löpsteget. I kombination med det mjuka och responsiva kväveinjicerade materialet i mellansulan gör detta Deviate Nitro till en utmärkt sko för både träning och tävling. Modellen klarar även längre distanspass, inte minst tack vare den robusta sulplattformens hållbara gummi i yttersulan.

PUMA Deviate Nitro Vikt: 275/218 gram (herr/dam) Häldropp: 8 millimeter Rek. cirkapris: 1 900 kronor

PUMA Velocity Nitro 2

PUMA Velocity Nitro 2

Andra versionen av PUMA Velocity Nitro har fått en tvådelad sulkonstruktion med mellansulematerial i olika densitet. Närmast underlaget är det fastare skummaterialet Pro Foam placerat, och direkt under foten har man valt det mjukare Nitro Foam-materialet. Detta ger en väldämpad och komfortabel löparsko med mycket bra energiåtergivning. Även ovandelen är nu mjukare och mer följsam, för bättre komfort och passform. 

PUMA Velocity Nitro 2 Vikt: 257/209 gram (herr/dam) Häldropp: 8 millimeter Rek. cirkapris: 1 400 kronor

PUMA Fast-R Nitro Elit 

PUMA Fast-R Nitro Elit

Nya PUMA Fast-R Nitro Elit har en bra grundstabilitet för att vara en tävlingssko av den nya typen, trots att den är så uppbyggd. Den tvådelade mellansulans material har injicerats med nitrogen för att ge den kännetecknande Nitroresponsen, och en stabiliserande kolfiberplatta i mellansulan bidrar till en effektiv stegavveckling. Ovandelens lätta och smidiga passform garanterar komforten under långa lopp, och är förstärkt för att ge stöd där det verkligen behövs. Yttersulan i PUMAGRIP-gummi ger dig gott om grepp om underlaget.

PUMA Fast-R Nitro Elit Vikt: 206/185 gram (herr/dam) Häldropp: 8 millimeter Rek. cirkapris: 2 700 kronorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar