Skotest: Succé för nya New Balance FuelCell SuperComp

Skotest: Succé för nya New Balance FuelCell SuperComp


När New Balance bjöd in till testlöpning av nya spännande FuelCell SuperComp Trainer v1 var intresset stort. Löparna lovordade känslan i den helt nya kolfiberskon – som i första hand är utvecklad för träning.

[ANNONS] För att uppmärksamma lanseringen av New Balances nya spännande kolfibersko FuelCell SuperComp Trainer bjöd man in till flera testlöpningsevent. Ett av dem var Sunrise Social Run, som arrangerades i samarbete med Runner’s World och utgick från New Balance Run Café i Tessinparken i Stockholm.

Fredrik Lindgren från New Balance presenterade först den spännande nyheten. Sedan fick löparna chansen att testa känslan i skorna under en runda på både grus och asfalt ute på närliggande Djurgården.

Mottagandet av skorna blev lite av en succé. Testlöparna var rörande överens om att den väl tilltagna mellansulan av FuelCell-skum på FuelCell SuperComp Trainer ger en härligt studsig känsla. Och även om New Balance har fokuserat mer på att utveckla en sko för träning snarare än tävling upplevde många testlöpare att man har lyckats skapa en sko som både känns väldämpad och snabb.

Efter löprundan blev det gemensam frukost med kaffe för deltagarna och tid för frågor om nya NB FuelCell SuperComp-skorna – samt utlottning av två par skor.

Vid testeventet Sunrise Social Run, som arrangerades i samarbete med Runner’s World, lottades det ut två par av den nya heta modellen bland löparna som var på plats. Lyckliga vinnare här blev Ann Malmsten och Matias Godin.

Allt du behöver veta om nya New Balance FuelCell SuperComp Trainer

Den nya kolfiberskon FuelCell SuperComp Trainer från New Balance har fått extra mycket stötdämpning och bättre hållbarhet – ett perfekt val för långa distanspass och lopp.

Majoriteten av alla skomodeller med kolfiberteknologi har en klar inriktning mot tävling eller snabba tempoträningspass. Nu lanserar New Balance en nyutvecklad modell som främst är avsedd för långa träningspass, där skyddande stötdämpning och bättre hållbarhet har fått högre prioritet: FuelCell Supercomp Trainer.

Mellansulan består inte av standardmaterialet FreshFoam som används i de flesta andra distansskor från New Balance. I stället har man – precis som i sina mer racebetonade kolfibermodeller – valt att kombinera skons kolfiberplatta med företagets lätta FuelCell-skum. Det har en högre energiåtergivning med påtagligt kvickare respons från underlaget.

Sulplattformen är minst sagt väl tilltagen. Sulans höjd under hälen är 47 millimeter och under framfoten 39 millimeter, vilket följaktligen innebär 8 millimeter häldropp. Då regelverket från World Athletics stipulerar en maximal höjd på 40 millimeter i tävlingssammanhang på landsväg är skon därför inte tillåten för lopp i tävlingsklasser Det understryker tydligt att detta handlar om en skomodell avsedd för just träning och då främst längre distanspass.

Kolfiberplattan har en något svängd utformning kallad Energy Arc-teknologi och ligger inkapslad mellan två skikt av FuelCell-skum.

Kolfiberplattan har en något svängd utformning kallad Energy Arc-teknologi och ligger inkapslad mellan två skikt av FuelCell-skum. Genom att öppna upp ett tomrum i sulplattformens mitt, vilket gör att kolfiberplattan syns från skons undersida, har man reducerat skons vikt. På så sätt blir den också både mer stabil vid belastning och förstärker responsen från underlaget vid stegavveckling. 

Ovandelen har en välventilerad stickad struktur, som tillsammans med den sockliknande plösen följsamt sluter om foten och centrerar den mot mellansulan. Yttersulan består av två separata slitageskikt i skons bakre del och ett något mjukare material under framfoten. Det relativt släta sulmönstret är väl anpassat till löpning på hårda, fasta underlag.

Skons massiva sulkonstruktion med sin höga stötdämpande effekt i kombination med kolfiberteknologins energieffektiva stegavveckling gör att FuelCell SuperComp underlättar långa, krävande distanspass på hårda underlag. Till skillnad från mer racebetonade kolfibermodeller – där ökad fart är främsta målsättningen – handlar New Balance FuelCell SuperComp Trainer främst om att reducera belastningen på benmuskulaturen. Effekten av det är både att återhämtningen underlättas och att skaderiskerna minskar. 

FAKTA New Balance FuelCell SuperComp Trainer
Vikt: 320/265 gram (herr US 9.5/dam US Wmns 8)
Häldropp: 8 millimeter
Cirkapris: 2 550 kronor.
New Balance FuelCell SuperComp Trainer hos LÖPLABBET!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar