Antal kommentarer: 30

Thomas andersson

Dåligt nummer!
Detta nummer kändes som ett snyggt paket utan innehåll.
Verkade som artiklarna var bottenskrap som inte fått plats i föreg. Nummer.
Jag abonnerar på tidningen och undrar om det räcker med en årgång för att få med allt, börjar tendera till upprepningar.


Andreas Byhlin

Trevlig artikel om Toby Tanser. Annars var den tyvärr färdig läst efter en vända. Nummer 1 bläddrar jag fortfarande i men nr 2 är jag nog klar med. // Andreas


Magnus Nilsson

Håller med tidigare skribenter. Tycker dessutom att Magnus Norman inte är tillräckligt inspirerande eller spännande för att ha på en framsida.
Saknar artiklar för och med de skogslöpande typerna, orienterarna. Denna gamla nationalsport har otroliga löpare som kan springa skiten ur de flesta så fort de lämnar asfalten.


Larra

Nu är det 3:e raka numret som inte¨varit bra….
Hoppas verkligen att Åkesson kan koncentera sig på RW i stället för Idrottsgalor….
Vill läsa mer reportage med löpare och hur de tränar etc…


Staffan Dahlgren

Gillade artikeln om Daniel, gilar generellt artiklar om mera ”vanliga löpare” eller intervjuer med elitlöpare. För mycket direktöversatta artiklar om mat nu igen, de senaste numren har inte riktigt hållig måttet. Problemet är att RW verkar vända sig mot en alldeles för bred målgrupp.
Tips, rensa ut lite bland kändisskribenterna, Erik Hörstadius verkar inte springa ett steg mellan numren, vad gör han i tidningen?,Ut med Martina Haag, en krönika var kul men nu räcker det! Paasi S och Rune L verkar heller inte ha något nytt att rapportera om!
Hur gick det med min gamla idé ”Prenumeranten” som jag mailade chefredaktöre om för länge sedan, att i varje nummer porträttera en prenumerant och intervjua honom/henne om träning och målsättningar? Det skulle jag gilla!


Jonas Henriksson

Anders Burmans artiklar är alltid läsvärda men sen så var det vääldigt tunt med något av kvalite. För mycket gör si-gör så repotage. Och ett skotest utan prisuppgifter (jag har inte hittat några) är ju inte så bra….


Robert

Återvändande prenumerant efter ett längre läsuppehåll. Kände igen det mesta. Tunt. Återupprepningar sedan tidigare. Trötta krönikörer. Inte ens Mårtens krönika var bra. Den brukar ju alltid vara en höjdpunkt annars. Men ändå, lite inspirerande är det att läsa.


Robert L

Tidningen är tyvärr en mix mellan halvkändisar som breder ut sig om sin löpning och ”experter” som uttalar sig, alltså f d elitlöpare. För egen del skull jag uppskatta intervjuer med och analyser av framstående tränare, forskare och debattörer och kanske att tidningen för en gångs skull ville sticka ut hakan. Sedan är löparvärlden i Sverige inte större än att man skulle kunna följa vad som händer lite närmare, varför inte lägga in en Sport-Vi-Minns-spalt?
Jag föreställer mig att även nybörjare tröttnar på alla nybörjar-reportage.


Mikael

Tycker Claes alltid har tänkvärda inlägg i början av tidningen.
Det i senaste numret var klockrent.
Det finns alltid tid för träning. Finns det tid att slappa i soffan 30 minuter kan du istället ta en löptur.
Sent på kvällen eller tidigt på morgonen. Tid finns alltid för träning.
Ta en löptur hem från jobbet eller till jobbet om du har möjlighet till ombyte.
Risken är väl att jag säger för mycket nu när jag är på väg att bli förälder 🙂


Daniel Mattsson

Tack för feed back!
Vi tar gärna emot ännu fler tips på framtida innehåll.
Vad vill ni läsa om? Vad vill ni inte läsa om?
Också: Vad har varit bra?
Tack /Daniel på RW


Dea

Instämmer angående fler reportage från tränar perspektiv. Jag tycker ofta att halva tidningen är bra och sen bläddrar jag förbi sista hälften.


Johan

Oftast väldigt bra läsning men jag saknar generellt innehåll för oss som inte är nybörjare men inte heller gränsar till elit. Känns som att vi som tränar tre pass i veckan glöms bort.


Marianne Andersson

Tack för en oerhört inspirerande tidning. Jättebra träningstipsför mig som håller på att gå från en motions-5km-joggare till att träna löpning lite mer ordnat/uppbyggande. Tusen tack! / Marianne


Annelie Florin

Jag instämmer med övriga. Alldeles för mycket nybörjar tips. Jag är absolut ingen elitlöpare men nybörjarstadiet klev jag ur för länge sedan. Visst en del tips för nybörjaren kan jag köpa men som det har varit senaste tiden har dessa tagit alldeles för stor yta. Både Hörstadius och Haag skulle passa bättre i I Form eller liknande.
Normal sett brukar jag tycka att krönikorna från Klingberg tillhör tidningens mest underhållande men just detta nummer var dessvärre ingen tiopoängare men jag hoppas på att han bara hade en dålig dag 😉
Detta nummer innehöll två styrkeövningsartiklar. Hade räckt med en, den andra till nästa nummer.
Jag tycker att Staffans ide om ”prenumeranten” lät väldigt bra.
Burmans artikel samt den om Daniel Erman var denna tidnings mest läsvärda!
Jag vill läsa fler reportage om intressanta lopp! Både de stora, välkända runtom i världen –de jag drömmer om att springa, samt mindre kända likt den i senaste numret!


Andreas Kristensson

Hej!
Jag vill börja med att skriva att sedan OS i peking är Erik Hörstadius en av mina absoluta TV-favoriter. Han syns och hörs alldeles för lite, så jag blev mkt glad när han blev krönikör i RW. Flera av krönikerna har varit roliga och läsvärda. Alltför många har dock handlat om förklaringar om varför det är svårt att gå ner i vikt (OBS! jag skiver inte bortförklaringar). Jag har full förståelse för probelmatiken och är övertygad om att det Erik skriver stämmer faktamässigt. Skulle dock önska och är övertygad om att Erik kan skiva kröniker om ämnet löpning som är mer inspirerande och roliga med större bredd än om en bantning som gått sådär.
Tack för ordet.
MVH
Andreas


Anonym

Jag instämmer med Staffan. Och så nämner någon Daniel. Han har en riktigt bra story bakom sin löpning. Att läsa om framgångar som elitlöpare gör är också okej inspiration men att läsa om något som en ”vanlig”- person kan åstadkomma är svårslagen inspiration. Jag tror att den sortens artiklar gör sig mer än tillräckliga som inspiration för nybörjare också. Tror att det hade gynnat både pappersversion och web-sidan om man haft med mer ”amatör-löpare” som bidragit. Tyvärr är många av experter-kolumnerna rätt sömniga. Slutligen så finns det en sak som är emellanåt väldigt störig, varje tillfälle där man har med skorecensioner eller klädrecensioner. Aldrig läser man något negativt om desamma. Vilket i min värld känns som ”betald-information-från-kläd-sko-företaget-vi-vågar-inte-ha-en-egen-åsikt”. Jag kommer fortsätta prenumerera ändå, får lära mig att hoppa över recensionerna.
Med vänlig hälsning/ Senad a.k.a Varghjärta
http://varghjarta.bloggplatsen.se


Mikael Åhl

Vissa nummer är kannon, vissa lite tunnare, detta lite tunnare. Jag håller med om att de översatta artiklarna inte alltid känns så bra. Testet av terrängskor känndes som en översatt artikel, det saknas något i den, pris, trovärdighet.
Gillar: Colting, Pasi, Mårte, Rune, Clas…
Not so much: Erik, Martina…
2 styrke ariklar i samma tidning kanske är lite mycket.
Annars bra tidningar.
/Micke


Susanne Hallberg

Jag längtar efter min tidning, tycker det är kul att läsa olika artiklar, tips och som denna gång även läsa om Magnus Norman som verkligen bjuder på sig själv. Ledarartikeln brukar också vara läsvärd, så jag tror att jag fortsätter min prenumeration när den går ut:
MVH /Susanne


Jojje Borssén

Tack för all feedback. Vi tycker det är kul med direkt respons. Ös på bara!


Linus

Håller med föregående tyckare om att tidningen innehåller för mycket nybörjartrams. Men jag tycker även att man kan skrota alla styrkeövningar, mattips och en del krönikörer (haag t.ex.)
Det som har varit bra i runners är framför allt åkesson och klingberg. Håller hög kvalité genom alla nummer. Jag tycker attni ska satsa på mer repotage och mer interjuver. Mer från eliten, hur de tränar, hur de får ihop vardagsliv osv. Även jag tycker att Staffans idé om prenumeranten låter som en bra grej


Juha

Det verkar ju gå tragiskt dåligt i ”kampen mot kulan” dags för den att rinna ut i sanden. Klingberg är ju hysteriskt skön!


Patrik Biel

Det finns många andra tidsskrifter som behandlar nybörjar träning. Runners world behöver ej vara en av dom. Skulle gärna sett att man gjorde reportage om olika lopp som går av stapeln i Sverige för oss alla som ej har sprungit t.ex. Lidingöloppet med många fler. Jag tänker i banorna ”walkthrougs” eller rättare sagt ”runthroughs” där man i ord och bild beskriver loppen och ger tips och råd om upplägg o.s.v. Gärna lokala lopp också runt om i Sverige och utlandet också för den delen. Man kunde t.ex. för något år sedan, på nätet, se hela Göteborgsvarvet filmat när där inte var någon publik. Hela banan var med. Detta kan ju vara intressant när man sitter och planerar vilka lopp man skall delta i under kommande säsong. Reportage om löparföreningar runt om i landet, profiler m.m.


Kristoffer

Gärna fler reportage om ”vanliga Svensson löpare” Det finns ju hur många som helst som ser det här med löpning som sin stora passion och kämpar och sliter livet ur sig för att komma framåt i utvecklingen…..


Natalie Grant

Snyggt, som en stor påse godis påde till form och smak när man ligger i badet!! Jag är otroligt nöjd med Runners!
Men – en sak reagerade min vintertrötta hjärna på.
Sida 26-27 Sätesstyrka visar 8 bilder på en tunn tjej i minikläder.
Sida 72-73 Bygg en bas visar 6.5 bilder på en snubbe i stora shorts och en t-shirt som liknar en fallskärm. Jag GISSAR mig till magrutorna han förmodligen har där under – men jag SER dom inte.
Kanske är det rätt i tiden, och kanske är det helt onödigt. Men antingen så får flickorna ta på sig fallskärmströjor eller så får grabbarna ha magtröja (eller ingen alls).
Jag är tjej, jag läser Runners, jag har inget emot att tösen på S.26 har minikläder – men det hade varit mera 2011 att låta fallskärmskillen visa bringan!


Mathias Berggren

Träning, träning, det är det jag läser Runners. Hur gör andra – senste uppläggen av träning – klassiska uppläggen (mängdskolan). Mer konkret kunskapsförmedling när det gäller träningsupplägg.
I övrig då. Runners är en bred tidning såklart som ska passa alla. Men, efter några år som prenumerant börjar jag bläddra förbi en del sidor. Vet inte om det är det här med vinternummer som gör innehållet tunnt. Men 1-2 år bakåt så läste jag tidningen länge. Varje artikel var intressant. Vad har hänt.
Utifrån mitt perspektiv, är nybörjare längre men inte heller extrem, utan medel motionär med fokus på att bygga egna program och tävla, pressa tider, just nu sub 40, börjar tidningen bli tunn. I senaste numret – tränar du rätt – styrkeprogrammet – men i övrigt nja. Mer kunskapsförmedling om träning (upplägg, variation, skador, styrka).


Minna

Chefredaktörens sida var helt klart det bästa i hela tidningen! Det här hade många i min närhet behövt läsa och det här ska jag ta fram varje gång latmasken hälsar på. Tvärtemot många så gillade jag ”Sätesstyrka” för att det tål att upprepas hur viktigt det är som löpare att underhålla kroppen så att man slipper skador i framtiden. Jag gillar också reportagen om Erman, Stefanie Pettersson, Abu Dhabi och Kaiser Marathon och skulle gärna läsa mer om Svenska klassikern. Jag har sagt det tidigare och säger det igen, vad folk vill ha är reportage om andra löpare runt om i Sverige och om alla tusentals lopp runt om i världen som kan inspirera. Hörstadius kan, som någon sagt tidigare, rinna ut i sanden. Jag fortsätter att prenumerera lite till för att se vad som händer…..


Johan Gustafsson

Nej nej nej, ett av de sämre numren på mkt länge. Saknar någon riktig kvalitets intervju/artikel lik de med Solinsky eller Ståhl. Kom igen, bättre kan ni!!!!


Viktor

Ett riktigt dåligt nummer, fanns inte mycket att hämta där…
Håller väldigt mycket med Linus nedan. På tok för mycket daltande med nybörjartips.
Tidningen behöver mer reportage och intervjuer, gärna med de som verkligen satsar på löpningen och hur det vardag och träning ser ut mer i detalj, det är verkligen intressant, både för satsande löpare och motionärer. Mindre program för styrka osv, det känns som det står med bara för att fylla ut tidningen.


Stefan Sjöberg

Har bara läst tidningen ett halvår och är faktiskt mycket imponerad!
Varierad och intressant läsning!
Gärna mer om och längre artiklar om t ex alpinlöpning, fri terränglöpning mm som variation. Inspiratiopnsartiklar funkar för mig, träningsprogram mm finns ju utarbetat i detalj på många andra håll. Intervjuer med profiler som Solinsky och Ståhl är naturligtvis inspirerande och bra. Gillar även kostbitarna – enkla att ta till sig. Stretch och styrkeartiklarna har jag läst och testat, så de känns bra.


Saga Gullberg

Jag var i mataffären, lite halvt intresserad av omgivningen och slängde lite likgiltigt ner en RW i korgen för första gången. Jag läste ”En Svensk Klassiker” på framsidan och tänkte ”jaja, nån gång kommer jag väl också dit”. Min likgiltighet vände redan första uppslaget. Vilken fantastisk tidning ni gör! Jag trodde jag skulle vara klistrad, men blev så inspirerad att jag var tvungen att pausa läsningen med en runda. När jag läste reportaget om den 16-åriga tjejen som gjort 7 maror på 7 månader på 7 kontinenter så bestämde jag mig. Den 10 juli påbörjar jag min dröm att göra En Svensk Klassiker med att simma Vansbrosimningen. Lidingö i höst och nästa år blir det Vasan och Vättern. Så här bra borde alla tidningar vara! TACK!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Ta en tjuvtitt på nummer 3 2017!

Nu har årets tredje nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

Läs mer

Ta en tjuvtitt på nummer 2 2017

Nu har årets andra nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

Läs mer

Ta en tjuvtitt på nummer 12 2016!

Nu har årets tolfte nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

Läs mer

Tjuvtitt på Runner's World nr 11 2016

Nu har årets elfte nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Ta en tjuvtitt på nr 10 2016!

Nu har årets tionde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

Läs mer
Ta en tjuvtitt på nummer 9 2016

Nu har årets nionde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen...

Läs mer
Ta en tjuvtitt på nummer 8 2016

Nu har årets åttonde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen...

Läs mer