Anna Silvander är årets kranskulla i Lidingöloppet

Anna Silvander är årets kranskulla i Lidingöloppet


– Är det sant!? Å vad roligt! Fantastiskt! Vilket hedersuppdrag, är de spontana reaktionerna från Anna då hon får beskedet att hon utsetts till årets Lidingöloppskranskulla.

Anna känner väl till Lidingöloppsspåren, där hon tränar året runt. ”I min plan för året ingår att jag ska springa Lidingö Tjejlopp över 10 km, som går av stapeln på Lidingöloppssöndagen” berättar Anna.

”Vi får väl se om det går att förena med mitt kranskullauppdrag” fortsätter hon. ”Jag hoppas verkligen det för jag älskar att springa under Lidingöloppshelgen. Det är en fantastisk stämning och löparglädje ute i spåren”.

Anna har ett fantastiskt friidrottsår bakom sig med bland annat tre SM-guld, sjunde plats på Inomhus-EM och femte plats på Inomhus-Junior-EM. 

– Lidingöloppet hänger med i utvecklingen men håller samtidigt fast vid starka traditioner som ett av Sveriges klassiska idrottsarrangemang. Hedersuppdraget som kranskulla har hängt med sedan årtionden och skall också fortsättningsvis vara en plattform för att uppmärksamma duktiga och genuina företrädare för vårt arrangemang. Valet av Anna Silvander som ambassadör är klockrent och vi önskar henne lycka till i uppdraget, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet. 

Att hälsa vinnaren välkommen till mål och lägga segerkransen runt halsen är kranskullans uppgift och i Lidingöloppet är det en tradition sedan 1968. Kranskullan bär sedan 1997 Lidingödräkten och har en omfattande uppgift under Lidingöloppshelgen då hela 19 vinnare ska lagerkransas. Kranskullan utses av arrangörsföreningarna, IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott, där man turas om att utse vartannat år.

 FÖLJ ANNA OCH HENNES TRÄNING PÅ NYA BLOGGEN HÄR PÅ RW!


Nr 12 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Nästa säsong börjar idag
  • Träningsprogram för milen, halvmaran, maraton
  • Därför ska du träna dina fötter
  • Ett bättre sätt att springa långpass
  • Årets bästa löparskor. 12 av våra favoriter från 2021
  • Gravid? Fortsätt springa!
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sarah Lahti: Historien bakom nya svenska rekordet

RW har träffat nya svenska rekordhållaren på 10 000 meter - Sarah Lahti!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Nytt svenskt rekord av Sarah Lahti på 10 000 meter!

Hässelby SK:s Sarah Lahti satte nu på morgonen svenskt rekord på 10 000 meter vid...

Läs mer

Team New Balance hittar hem hos Runnersworld.se

Nu kan du kunna följa några av landets mest lovande löpare här hos oss på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar