Presented by

Presented by

Presented by

Presented by

Banan

Beskrivningen gäller 5K-klasserna. Stafetten och 2K har en reducerad sträckning medan 10K-klasserna är 5K-sträckningen två gånger.

Arena Run börjar med att du springer genom den första zonen på innerplan för att sedan löpa genom en kulvert tillbaka in på arenapitchen. Här delas också loppet upp beroende på om du springer familjeklass eller någon av de andra klasserna.

När du tagit dig igenom zon 2 väntar en trappklättring av episka proportioner hela vägen upp till våning 8, där du möts av en välförtjänt vätskekontroll och WC (samt tydligt markerade soptunnor för den potentiellt sett illamående – pricka gärna dem).

Efter en vända runt plan 8 är det dags för ett trapprace nedåt denna gång, till marknivå och hinderzon 3. Du springer igenom, över, under och säkert rakt in i hinder och ytterligare en upplevelsespäckad kulvert på din färd mot plan 3 – givetvis via trapporna.
Du hälsas varmt välkommen till plan 3 med en vätskekontroll innan du skickas upp till plan 4 som preparerats med musik och peppande budskap. Nu är det inte långt kvar. Känner du det i benen?

Väl nere på markplan igen (och du åker alltså inte hiss, om du vet vad vi menar) är det dags att ta sig igenom den fjärde och sista hinderzonen som står mellan dig och målgång. Där väntar bland annat en medalj på dig.

Nedan visas banskisser för 2022, klicka på respektive bild att se den i större format.

 

Innerplan

 

2K Familj

5K & 10K

Stafetten