Presented by

Presented by

Presented by

Presented by

Allmänt

Allmänt

Arena Run 2022

Är Arena Run öppen för publik?

Arenan är öppen för både besökare och tävlingsdeltagare under tävlingsdagarna. Eftersom Friends Arena är granne med Mall of Scandinavia som bjuder på shopping och underhållning är det naturligtvis enkelt att göra Arena Run till en heldag på alla sätt och vis.

Hur hittar man runt banan?

Banan är bemannad med funktionärer och är tydligt markerad från start till mål. Det kommer vara omöjligt att springa fel.

Hur varmt är det på Friends Arena?

Inne på arenan är det cirka 12-15 grader varmt, all löpning sker inomhus.

Vilken utrustning rekommenderas?

Vanliga löparkläder och skor med bra grepp.

Måste jag kunna simma för att delta?

Nej.

Är man försäkrad under Arena Run genom arrangörerna?

Nej. Var och en ansvarar för sin egen försäkring. Läs mer vid regler/tävlingsvillkor nedan.

Finns det sjukvård inne på Friends Arena?

Ja, flera första hjälpen sjukvårdare finns inne på Friends Arena som snabbt är på plats om något skulle inträffa.

Finns det tillgängliga toaletter?

Ja, det finns ett flertal toaletter att tillgå på Friends Arena

Ta buss eller pendeltåg till loppet

Till och från Friends Arena tar du dig enklast med kollektivtrafik, spana in sl.se eller SL-appen för aktuella linjer och tidtabeller. För er som åker pendeltåg: Kliv av vid Solna station och följ skyltning mot Friends Arena via den norra uppgången mot Stjärntorget och Mall of Scandinavia. Räkna med ca 10 min promenad till arenan från Solna Station (ca 750 meter).

Måste jag klara alla hinder?

Ja, hindren är en del av tävlingen men man får gärna hjälpa varandra att ta sig förbi dem. Kontrollanter finns utmed banan för att vägleda och ge tips till löparna hur man på bästa sätt klarar hindret.

Vart kan jag se min starttid?

Närmare loppdagen kommer du hitta startlistorna i toppmenyn på hemsidan.

Svårighetsgrad på hinder runt banan?

Inga hinder är skapade för att utdela fysisk smärta eller behov att bära sin egen vikt. Smärtan, stämningen, utmattningen kan ni uppleva ändå – på naturlig väg.

Hur tränad måste jag vara för att fixa Arena Run?

Arena Run erbjuder klasser i alla nivåer. Välj mellan att springa en reducerad bana om 2 km, den klassiska distansen 5 km, eller 10 km för den som vill ha en extra utmaning. Det finns även möjlighet att springa Stafetten den 2 december, där man i lag om max 4 personer springer en stafett på sammanlagt 16 km – totalt 8 varv runt en 2 km lång bana på pitchen och i arenan.

Hinderbana och flertalet hinder är såklart ingen lek, men rätt inställning och mentalitet är viktigare än fysisk topptrim. Det går inte att placera sig i toppskiktet om man inte är i absolut toppform vad det gäller styrka, snabbhet och uthållighet. Men det går såklart att klara utmaningen och ta sig runt banan på sina egna villkor.

Villkor / Tävlingsregler

Genom att betala anmälningsavgiften samtycker du som deltagare till tävlingsreglerna.

 1. Som deltagare är du skyldig att känna till samtliga regler för löpartävlingen (se nedan).
 2. Som deltagare är du skyldig att följa samtliga regler nedan. Det vill säga – står du på startlinjen – följ reglerna!
 3. Allt deltagande sker på EGEN RISK. Arrangörerna av Arena Run frånsäger sig allt ansvar för skador på deltagarna och deras utrustning. Om någon deltagare skadar sig eller om deras utrustning och/eller kläder går sönder är Arrangörerna inte ansvariga. Vi rekommenderar alla deltagare att ha försäkring för denna typ av lopp.
 4. All registrering för Arena Run är slutgiltigt, du har ingen ångerrätt. Arrangörerna kommer inte återbetala någon anmälningsavgift. Anmälan är personlig och bindande. Startplatsen kan inte överlåtas till någon annan person.
 5. Arrangörerna förbehåller sig rätten att kunna ändra löptävlingens utformning när som helst.
 6. Följ den tydligt markerade banan.
 7. Har du eller någon annan medtävlande skadat sig under racets gång är du skyldig att påkalla tävlingsledningens uppmärksamhet.
 8. För att delta i 5k-loppen ska du deltagaren ha fyllt 10 år.
 9. Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ställa in racet. Om detta sker betalas anmälningsavgiften tillbaka, men ingen ersättning för resor, hotellbokningar eller liknande står Arena Run för.
 10. Det är inte tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger under tiden du springer loppet. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av alkohol eller droger.
 11. Det är inte tillåtet att nyttja prestationshöjande preparat. Tävlingsledningen har rätt att plocka dig av banan och diskvalificera dig om du upplevs påverkad av ett sådant preparat.
 12. Arena Run har fotografer på plats. Det tas både stillbilder och rörlig bild. Som deltagare ger du Arrangörerna tillstånd att publicera bildmaterial från eventet i de kanaler Arena Run önskar använda. Detta omfattar även möjlighet att dela detta material med tredje part så som (men inte begränsat till) sponsorer och partners.
 13. Enskild deltagare eller lag som bryter tävlingen är skyldig att meddela detta så fort som möjligt till närmaste funktionär.
 14. Distansavtalslagens regler om ångerrätt gäller inte vid köp av anmälningar/biljetter/platser till evenemang. När bokning har skett är du som kund bunden av ditt köp. Inga bokningar/köp kan göras utan förskottsbetalning. Önskar Du eller Ditt företag betala med fakturering så kan ni kontakta info@arenarun.se

Förändringar av tävlingsregler

– Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att ändra tävlingsreglerna fram till tävlingsdagen. Ändringar meddelas via arenarun.se