ASICS GEL-NIMBUS 25 – världens mest bekväma löparsko?

ASICS GEL-NIMBUS 25 – världens mest bekväma löparsko?


När ASICS bad forskare att göra en oberoende jämförelse mellan fyra populära löparskor fick ASICS nya Gel-Nimbus 25 högst betyg från nio av tio löpare. Här är allt du behöver veta om vad som kan vara världens mest bekväma löparsko – nya Gel-Nimbus 25!  

[ANNONS] När ASICS hade utvecklat den nya, 25:e versionen av Gel-Nimbus bad man biomekanikexperten Chris Bishop på The Biomechanics Lab i Australien att göra en oberoende utvärdering av skons egenskaper. Bishop och hans team med forskare ställde ASICS Gel-Nimbus 25 mot fyra motsvarande modeller, tre från konkurrerande varumärken samt föregångaren Gel-Nimbus 24, för att ta reda på vilken modell som är mest bekväm att springa i. 

ASICS nya Gel-Nimbus 25 testades av 100 löpare på The Biomechanics Lab – och fick toppbetyg.

För studien rekryterade man 100 löpare (52 män, 48 kvinnor). Under en åtta veckor lång period sprang sedan samtliga i de olika skorna, som maskades så att det inte gick att identifiera vare sig varumärken eller modeller.

Deltagarna sprang på ett löpband i en hastighet av tio kilometer i timmen (sexminutersfart) under tre minuter. De fick sedan ranka skorna utifrån relevanta kriterier som häldämpning, framfotsdämpning, stabilitet och flexibilitet i framfoten.

Nio av tio deltagare rankade ASICS Gel-Nimbus 25 som den mest bekväma modellen i studien.

Efter att alla resultat hade analyserats stod det klart att nio av tio deltagare rankade ASICS Gel-Nimbus 25 som den mest bekväma modellen i studien.

Andi Moll, produktchef för Running på ASICS

– Gel-Nimbus är en legendarisk löparsko, känd för sin premiumkomfort och älskad av löpare världen runt. Vi vet att en löparskos komfort är den absolut viktigaste faktorn när löpare köper nya skor. Därför hade vi en ambitiös målsättning inför utvecklingsarbetet med denna 25:e version av Gel-Nimbus – att skapa världens mest komfortabla löparskor, säger Andi Moll, produktchef för Running på ASICS.

LYSSNA PÅ ANDI MOLL OM GEL-NIMBUS 25
I RW-PODDEN AVSNITT 156

Ett teknologiskt paradigmskifte

Denna version kommer alltså inte att göra fansen besvikna. Gel-Nimbus 25 representerar närmast ett teknologiskt paradigmskifte och är ASICS mest komfortabla Nimbus-modell någonsin – vilket alltså bekräftas i den oberoende studien.

Framgången är förstås ingen slump. Det ligger många timmars arbete i form av användartester med både konsumenter och professionella löpare, biomekaniska studier och åratal av ackumulerat hantverkskunnande, det som inom japanska ASICS kallas ”Kaizen”, bakom utvecklingen av Gel-Nimbus 25.

Det ligger många timmars utvecklingsarbete bakom nya ASICS Gel-Nimbus 25.

Allt för att skapa en löparsko som känns optimal för både kropp och sinne. Och kanske även för samvetet – skon är tillverkad av minst 20 procent biobaserade material från förnybara källor, och ovandelen består av minst 75 procent återvunnen polyester.

Innovativa lösningar

Bakom testresultatet ligger flera innovativa lösningar. Skons enastående komfort och fina egenskaper härstammar inte minst från den nya PureGEL-teknologin (se nedan).

I kombination med det nya, lätta och responsiva FF BLAST PLUS ECO-materialet i mellansulan, som nu är 20 procent tjockare och ger fyra millimeter extra under foten jämfört med föregångaren Gel-Nimbus 24, får man bättre stötdämpning och mjukare landningar. Lösningen ger också en mer följsam stegavveckling och en mer responsiv och studsig sko. 

Fyra millimeter tjockare mellansula och den nya PureGEL-teknologin ger ännu mjukare landningar än tidigare.

En ny, mjukare och mer stretchig plös och polstring ger både ett smidigare insteg och en mer följsam passform. Detta gör att Gel-Nimbus 25 känns som en förlängning av foten, vilket säkerställer att varje steg blir mer komfortabelt och att stegavvecklingen blir smidigare än någonsin tidigare. 

Strategiskt placerat AHAR LO- och AHARPLUS-gummi ger slitstyrka där det behövs samtidigt som vikten hålls nere.

Det här är den nya PureGEL-teknologin
ASICS Gel-Nimbus 25 har den nya, lättare PureGEL-teknologin. Den är 65 procent mjukare jämfört med den som finns i Gel-Nimbus 24, och ger därför de mjukaste landningarna hittills.   
PureGEL-teknologin syns däremot inte utifrån, utan är strategiskt integrerad i mellansulans material. Detta för att ge en förbättrad stötdämpning och en smidigare, mer följsam stegavveckling.
Det är framför allt detta som är nyckeln till att ASICS Gel-Nimbus 25 utsågs till den mest komfortabla löparskon i det oberoende test som biomekanikforskaren Chris Bishop på The Biomechanics Lab gjorde. 

Den nya PureGEL-kudden är integrerad i mellansulans nya FF BLAST PLUS ECO-material.

FAKTA ASICS GEL-NIMBUS 25
Vikt: 290/255 gram (herr/dam)
Häldropp: 8 millimeter
Cirkapris: 2 100:-

Världens mest bekväma löparsko ASICS GEL-NIMBUS 25 släpps den 1 februari 2023. Du hittar den hos alla stora sportbutiker och hos löpskospecialister – och självklart även hos ASICS.


Antal kommentarer: 1

Berit

Vilka modeller har ni jämfört mot?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar