Brooks Ghost 15 – en prisbelönt favorit

Brooks Ghost 15 – en prisbelönt favorit


Det är ingen slump att Brooks populära modell Ghost har fått utmärkelsen RW:s val/Editors Choice hela åtta gånger. Nu släpps den 15:e versionen – och här är allt du behöver veta om den!

[ANNONS] Ghost är en av Brooks absoluta nyckelmodeller och har genom åren fått mycket ros som en allsidig och bekväm distanssko – inte minst av Runner’s World. Hela åtta gånger har Ghost-modellen fått utmärkelsen RW:s val/Editors Choice.

I RW-poddens avsnitt 159 är Eva Alksten från Brooks med och berättar om Brooks Ghost 15 – klicka in och lyssna här

Eftersom Brooks har uppdaterat skon mycket varsamt från säsong till säsong är många löpare trogna denna pålitliga modell – en favorit som nu uppdaterats och lanseras i sin femtonde version.

Och alla anhängare av Brooks Ghost kan andas ut även denna gång – man känner tveklöst igen sig i den femtonde versionen av denna högst pålitliga mängdträningssko. De uppdateringar som skon fått tillför bara ytterligare positiva egenskaper, i form av både extra komfort och en kvickare löpkänsla.

VISSTE DU? Brooks Ghost 15 är koldioxidneutral, och består av 62,5 procent återvunnet material i ovandelen. Sammanlagt motsvarar den totala andelen återvunnet material sex PET-flaskor.

Mellansulan gör skillnad

Visuellt påminner version 15 av Ghost i stora drag om sin föregångare. Men faktum är att mellansulans material har fått en ny sammansättning, betecknad DNA Loft v2. Denna blandning av gummi, luft och expanderad skumplast ger en bekväm och hållbar stötdämpning, samtidigt som materialet är cirka 10 procent lättare än skummaterialet hos föregångaren. DNA Loft v2 ger också en fastare känsla i frånskjutsfasen.

Ovandelen har även den fått några uppdateringar. Dels i form av ett mer ventilerande och mer följsamt mesh-material i framfoten, dels ett 3d-printat utanpåliggande stöd som håller foten bättre på plats. Även hälkappan har blivit uppgraderad, och har fått en mer generös polstring än tidigare.

Brooks Ghost är en utmärkt mängdträningssko, som passar för en mängd olika typer av pass och distanser. Den är lämplig för dig som har ett neutralt eller lätt pronerande löpsteg, med ett normalhögt fotvalv och en normalbred fot.

FAKTA BROOKS GHOST 15
Vikt: Herr 280 gram. Dam 258 gram.
Häldropp: Herr 12 millimeter
Cirkapris: 1 700 kronor

Du hittar Brooks Ghost 15 både hos de stora sporthandelskedjorna och hos löpskospecialisterna Löplabbet och Runners’ Store

Läs mer: Hitta den perfekta skon – med Brooks Shoefinder!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar