Ecomaratona del Chianti – 21 oktober 2018

Ecomaratona del Chianti – 21 oktober 2018Toscana är kanske mest känt för sin goda mat och sina vindistrikt och det kommer vi givetvis att smaka på. För att ytterligare höja upplevelsen och bli guidade på absolut bästa sätt har vi med Alf Tumble, en av Sveriges främsta vinexperter, som dryck- och matciceron.

Vi bor mitt i centrala Siena på 4-stjärniga NH Siena Hotel där vi har nära till allt Siena har att erbjuda – och det är mycket! Vi anländer till Bologna flygplats kl. 10.00 fredag morgon och beräknar att vara i Siena lagom till lunch. Under eftermiddagen ges in introducerande sightseeing av Siena och på kvällen blir det ”pizzavinsmiddag” på Il Pomodorino!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!

På lördagen åker vi ut i vinlandskapen till den lilla charmiga staden Castel Nuovo Berardenga där vi hämtar våra nummerlappar för söndagens lopp. Men huvudpoängen med utflykten är att vi ska gå den härliga vinprovarpromenaden där vi under 4-5 timmar, i mycket maklig takt, promenerar mellan sju olika vingårdar där vi blir serverade både vin och gott tilltugg. På kvällen väntar pastaparty del luxe i Siena!  

Är du prenumerant? Ange ”RW Travel Club” som bokningskod och få 1000 kr rabatt på resan!

Söndag morgon – Race Day! Välj på 3 olika distanser – 14, 21 och 42 km. Vinlandskapet är hänförande vackert men ack så kuperat. Tidsmässigt så går det därför väldigt långsamt och i många av de brantare partierna är det förståndigt att gå. Banan går mitt bland vinrankorna, genom vingårdar, skogspartier och byar.

De som vill inleder firandet efter loppet med en ”Craft beer-eftermiddag” på La Dana i Siena. (Siena) innan vi äter en vinorienterad segermiddag.Måndag – Till Chianti med buss, besök hos vinproducenter Felsina och därefter Ricasoli där vi äter lunch lunch på Castello di Brolio. Eftermiddag i Greve där det finns vinbutiker, shopping, etc sedan vidare till Panzzano där vi äter middag hos slaktaren Dario och dricker vin vi köpt med oss under dagen.Tisdagen ägnar vi åt Siena och vi hinner med en sista lunch innan vår buss vid 15-tiden tar oss till flygplatsen i Bologna för vidare flygresa till Skandinavien.

Uttrycket är slitet men detta är sannerligen en resa för både kropp och själ!

Resdatum: 19-23 oktober

Flyg med SAS från alla orter inom SAS linjenät.

Boka nu!

Decembernumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fixa vintern
  • 18 vinterskor i test
  • Så lyckas du som löpare
  • Låt julbordet grönska
  • 6 pannlampor i test?
  • Möt systrarna Kallur
  • Löpare lever längre
Antal kommentarer: 2

Ulrika Blomqvist

Vart kan man göra bokningen?


Jesper Mogensen

Hej Ulrika!
Vad roligt att du vill boka. All info ligger nu uppe, men det går även bra att boka på nedan länk:
http://bit.ly/2Dv3O3U
MVH,
Jesper, Runner’s WorldDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Välkommen till RW Travel Club!

Välkommen till RW Travel Club!


Runner’s World Travel Club är mer än en löparklubb och något större än bara ett träningsläger. Fokus ligger på det som löpning i kombination med spännande resmål kan erbjuda. Tänk dig en kombination av pulsen innan ett lopp, skratten vid träningen, musiken i lurarna, maten och drycken på restaurangen efteråt …

Följ med på lugna långpass vid Medelhavets rand, spring intervaller i vingårdar, ta en after run på en takbar i Brooklyn. Tillsammans upptäcker vi nya platser och delar upplevelser genom det vi älskar mest – att springa.

Se våra planerade resor under 2019 nedan och håll utkik efter mer information! Häng med!

 

 

Italy Coast to Coast 2019

Världens vackraste löparäventyr?
En 4-dagars stafett där varje lag består utav 3-4 personer. Deltagarna i laget springer 12-20 kuperade km per dag. Hela tävlingen består utav ca 10 lag och fokus ligger på att njuta av upplevelsen. Stafetten går från öst till väst, från Adriatiska havet till Tyrrenska havet och tar deltagarna ut på slingriga vägar genom hjärtat av centrala Italien. Detta är ett område som har en rik kultur och historia och makalöst vackert landskap.

Varje lag färdas i en bil och blir support till de egna lagmedlemmarna vid löpningen och mellan vissa sträckor färdas laget 10-30 km i bil för att kunna springa på de bästa och finaste sträckorna området har att erbjuda. Deltagarna återsamlas efter varje etapp och sedan sker en ny start. Detta gör att fältet alltid håller ihop på ett bra sätt och lunch och middagarna är givetvis alltid gemensamma för alla som är med på äventyret. Övernattning sker i små charmiga byar på den italienska landsbygden.

Resedatum: maj/juni 2019

Här hittar du förhandsanmälan och information om Italy Coast to Coast 2019

 

 

Det lönar sig att prenumerera

Det lönar sig att prenumerera


Du får bland annat 20% rabatt på Runners’ Store.

Sveriges kanske bästa utbud av löputrustning. Som premium prenumerant har du hela 20 % rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% rabatt. Som digitalprenumerant har du 15% rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% i rabatt. Du kan handla via vår webbshop (länk till vår butik) eller besöka någon av våra butiker på Regeringsgatan 26 i Stockholm eller Baltzarsgatan 31 i Malmö. För att få rabatt i någon av butikerna i Stockholm eller Malmö behöver du visa upp din medlemstatus. Den hittar du under ·Mina sidor” här på sajten. Obs! för att få tillgång till din rabatt på sajten behöver du vara inloggad. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Dessutom för du möjlighet att läsa Bicycling, Vasalöparen och såklart Runner’s World digitala tidningen i din dator/mobil eller läsplatta.

Klicka här för att bli prenumerant

 

 

 

Sponsrat inlägg
Lyckad lyxweekend i Åre

Lyckad lyxweekend i Åre


I början av oktober genomförde Runner´s World en riktig lyxweekend, från fredag eftermiddag till söndag sen lunch, i trakterna kring Åre. Denna lite exklusiva resa hade runt 30 deltagare med ledarna inräknade.

Alla tog sig till hotellet Åre Granen som var utgångspunkten under hela helgen. Efter en kortare samling på tidig eftermiddag kom weekendens första pass och utmaning. Guidade av Markus Torgeby tog sig gruppen upp till toppen av Totthummeln.

Det blev en blandning av löpning och klättrande gång, men väl uppe var utsikten värt allt härligt slit uppför. Precis som under hela helgen jobbade alla deltagarna på utifrån egen förmåga och gruppen hölls samlad. De som ville kunde jobba på lite fortare och sedan vända och få extra träning.
Utför blev det härligt slingrande löpning där några njöt lite längre än andra.

På kvällen stod det förutom en härlig middag en inspirerande föreläsningar med Markus Torgeby på schemat. Markus berättade historian om hur livet tog han ut till trakterna i Åre där han under 4 år levde ensam i en egenhändigt byggd kåta. Det var en gripande historia som sedan under avslutningsdagen fick ännu mer liv, genom att alla på en härlig skogsrunda fick springa förbi kåtan.

Under hela helgen var gruppen guidade av just Markus som berättade sina levande historier och delade med sig av sina tips både inom löpning och livet i stort.

Under andra dagen blev det efter en härlig frukost en kortare biltur för att sedan springa legendariska Blanktjärnsrundan i Vålådalen. En riktigt vacker runda där tjärnens vattenfärg verkligen fascinerade oss, och hela gruppen fick känna på träningsområdet där många av våra genom tiderna bästa idrottare inom konditionsprövningar som löpning, skidor och rodd förlagt sin träning.

Sen blev det en välbehövlig lunch på Granen och lite vila innan det var dags för träning igen. Nu var det Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai som höll i ett teknik och intervallpass.

Kvällen avrundades med ännu en föreläsning, och nu var det Szalkai som berättade om sin maraton karriär och därefter var det dags för vin och musikquiz med Petter innan ännu en kulinarisk måltid avrundade kvällen.

Som helhet var det en härligt inspirerande weekend för både deltagare, ledare och coacher. Samarbetet med Icebug, Elevenate, Sunpocket och Torgeby gav deltagarna också en ”goodie bag” med både tights, tröja och solglasögon.

Under 2019 kommer Runner´s World genomföra motsvarande resa preliminär 13-15 september. Mer info kommer på Runner´s World Travelclub och i utskick från Runner´s World

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Samarbetspartners:

Icebug som har alla skor för att för säker löpning med känsla i skog, på väg och uppför berg.

Sunpocket. som har cola smidiga och löpvänliga solglasögon.

Torgeby. Det coola klädmärket i bomull med bland annat t-shirt eller linne Bertil och Gunder

Elevenate grundades år 2010 i Åre av designern och skidåkaren Sara Rönngren tillsammans med UIAGM-bergsguiden Jimmy Odén. Deras filosofi och mål är att designa, producera kläder de själva vill bära i bergen och dess omgivning. Personliga, hållbara produkter med fokus på detaljer designade i Åre och testade i bergen utanför dörren samt på resor – året runt.
Verve Logo Tights Träningstightsen som ingår i paketet passar för alla tillfällen, med sin mix av mode och sport och med detaljer som syns och fungerar.