Vin, mat, vin och löpning för alla
Ecomaratona del Chianti – 18 oktober 2019
Toscana är kanske mest känt för sin goda mat och sina vindistrikt och det kommer vi givetvis att smaka på. För att ytterligare höja upplevelsen och bli guidade på absolut bästa sätt har vi med Alf Tumble, en av Sveriges främsta vinexperter, som dryck- och matciceron.
Vi bor mitt i centrala Siena på 4-stjärniga NH Siena Hotel där vi har nära till allt Siena har att erbjuda – och det är mycket!
Läs mer och lämna intresseanmälan här!
På lördagen åker vi ut i vinlandskapen till den lilla charmiga staden Castel Nuovo Berardenga där vi hämtar våra nummerlappar för söndagens lopp. Men huvudpoängen med utflykten är att vi ska gå den härliga vinprovarpromenaden där vi under 4-5 timmar, i mycket maklig takt, promenerar mellan sju olika vingårdar där vi blir serverade både vin och gott tilltugg. På kvällen väntar pastaparty del luxe i Siena!

Söndag morgon – Race Day! Välj på 3 olika distanser – 14, 21 och 42 km. Vinlandskapet är hänförande vackert men ack så kuperat. Tidsmässigt så går det därför väldigt långsamt och i många av de brantare partierna är det förståndigt att gå. Banan går mitt bland vinrankorna, genom vingårdar, skogspartier och byar.
De som vill inleder firandet efter loppet med en ”Craft beer-eftermiddag” på La Dana i Siena innan vi äter en vinorienterad segermiddag. Måndag – till Chianti med buss, besök hos vinproducenter och lunch. Eftermiddag i Greve där det finns vinbutiker, shopping, etc. Tisdagen ägnar vi åt Siena och vi hinner med en sista lunch innan vi tar oss till flygplatsen i Bologna för vidare flygresa till Skandinavien.
Uttrycket är slitet men detta är sannerligen en resa för både kropp och själ!
Resdatum: 18-21 oktober.
Flyg med SAS från alla orter inom SAS linjenät.
Boka eller läs mer här!
Antal kommentarer: 1
Trail och vin i Toscana - Runner's World
[…] I år åker vi till Ecomarathona del Chianti igen – häng med RW Travel Club! […]