Så gör Asics nya superskor dig ännu snabbare
METASPEED EDGE+ till vänster och METASPEED SKY+ till höger. FOTO: Asics

Så gör Asics nya superskor dig ännu snabbare


Materialet i mellansulan på asics Metaspeed-serie heter FF Blast Turbo och har gjort succé bland löparna. Därför använder asics ännu mer av FF Blast Turbo-skummet i de nya Metaspeed-skorna Edge+ och Sky+.

[ANNONS från #asicsrunning] Arbetet med den andra generationens Metaspeed-skor startade i början av 2021, och det stod tidigt klart att en viktig del av skornas kvaliteter handlar om plastskummet i mellansulan: FF Blast Turbo. Det är ett unikt skummaterial som både ska ge dig ett bättre frånskjut och möjligheten att förlänga ditt steg, baserat på vilken löpteknik du har.

I de nya Metaspeed-skorna Edge+ och Sky+ har FF Blast Turbo-skummet dessutom blivit lättare och studsigare än vad det var i den första generationen Metaspeed-skor från asics. 

Shuhei Takemura på asics är projektledare för utvecklingen av Metaspeed-konceptet:

– När vi skulle göra skon fokuserade vi på hur vi skulle få löparen att förlänga sina steg. En viktig del i det är skummet i mellansulan, och vi har därför lagt in mer skum i skorna för att kunna göra dem ännu studsigare. 

Shuhei Takemura med Metaspeed Sky+ FOTO: Olof Silvander

I Metaspeed Sky+ har asics lagt in fyra procent mer skum i mellansulan jämfört med den föregående modellen, och i Edge+ är det hela 16 procent mer skum än tidigare.

– Vi har även tänkt mer på placeringen av FF Blast Turbo-materialet. Till skillnad från de andra skorna i Metaspeed- serien har vi i Edge+ och Sky+ valt att lägga in mer skum i tån, eftersom det ger varje löpare en större chans att få ut sitt steg – samtidigt som man sparar mer energi, förklarar Shuhei Takemura. 

Det här är Metaspeed Edge+ och Sky+

Metaspeed Sky+ och Metaspeed Edge+ är asics nya tävlingsskor, utvecklade efter vilken typ av löpare du är. Båda är konstruerade för att förlänga löpsteget – men har olika uppbyggnad beroende på om du redan har ett långt löpsteg eller om du springer med ett kortare steg och en högre stegfrekvens.  

Metaspeed Sky+ förlänger steget hos dig som är en stridelöpare (en person med långt löpsteg). Med hjälp av det energigivande skummet FF Blast Turbo och en kolfiberplatta som är placerad för att ge tillbaka så mycket studs som möjligt sparas mer energi, samtidigt som tempot bibehålls. 

Metaspeed Edge+ är främst tillverkad för kadenslöpare (löpare med korta steg men högre stegfrekvens). Med hjälp av FF Blast Turbo-skummet i mellansulan och placeringen av kolfiberplattan ger skon kadenslöparen möjligheten att förlänga sitt steg, samtidigt som man lättare kan kontrollera farten.  

Båda modellerna är framtagna i tätt samarbete med löpare som Eilish McClogan, Storbritannien, Julien Wanders, Schweiz och Mohammed Katir, Spanien. Resultatet är två nya ”superskor”, som enligt forskarna vid Asics Institute of Sport ger två procent bättre löpekonomi (jämfört med Asics tidigare tävlingskor). 

Asics Metaspeed Sky+ och Metaspeed Edge+ finns tillgängliga från den 14:e juni 2022.

HÄR HITTAR DU Metaspeed Sky+ och Metaspeed Edge+

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är ASICS_METASPEED_athletes-running-scaled.jpg


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar