Maria Larsson om SM-guldet och den tuffa vägen dit

Maria Larsson om SM-guldet och den tuffa vägen dit


”I onsdags sprang jag SM i 10km landsväg runt Stockholms gator. Jag vann mitt första individuella senior-SM-guld med tiden 34:37. På grund av skador har jag varit borta från tävlingsbanan en längre period. Känslan av att återigen vara tillbaka kan inte beskrivas i ord. Samtidigt bär det emot att kläcka ur sig ”jag är tillbaka”. I själva verket har jag aldrig varit borta, jag har varit här hela tiden.

Det är lätt att glömma alla de timmar som lagts i tysta när ingen ser på. Jag minns förra sommaren då jag på grund av en stressfraktur i mitt bäcken varken kunde cykla, gå, simma, vattenlöpa eller crossträna. Vi valde att träna på en stakmaskin. I veckor. Mitt mantra, någor klyschigt kan tyckas, löd ”The mark of a true champion is how hard they work when nobody is watching”. Att stå som champion i onsdags betyder därför något alldeles oerhört för mig.

Samtidigt vill jag påminna mig själv om att ett kliv ut i rampljuset för mig innebär att jag lämnat många som fortfarande kämpar på i det tysta. Jag sänder er en tanke och hoppas innerligt att ni inte ger upp. När ni åter kliver ut i ljuset blir alla timmar mödan värd.”

Här kan du läsa hela Marias personliga blogginlägg om vad som är viktigt för att lyckas


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Full fart framåt med skidstjärnan Frida Karlsson

Att hon kan åka skidor fort har Frida Karlsson visat flera gånger. Men visste du...

Läs mer
Därför springer Augustprisvinnaren Lydia Sandgren

Jag är löpare: Lydia Sandgren, Augustprisvinnare 2020 med debutromanen Samlade verk.

Läs mer
Så blev Wilson Kipketer snabbast i världen

Wilson Kipketer är en av de allra främsta löparna genom tiderna på 800 meter. Vi har pratat med honom om...

Läs mer
Jessica satte PB med 56 km när hon vann RM 24 timmars

I helgen avgjordes Riksmästerskap i 24-timmarslöpning i Skövde och förhandsfavoriternaJessica Svärd och Martin Scharp vann dam respektive herrklassen. Martin nådde...

Läs mer