Merrell MTL Long Sky 2 – bättre grepp och mer dämpning

Merrell MTL Long Sky 2 – bättre grepp och mer dämpning


Den nya versionen av MTL Long Sky från Merrell är en komplett trailsko – för alla typer av underlag och utmaningar.

[ANNONS] När Merrell utvecklade MTL Long Sky var det med den uttalade ambitionen att konstruera en trailsko som skulle fungera för långa rundor och tävlingar i tuff terräng. Kombinationen av en sulplattform med generös dämpning och rejält grepp tillsammans med en lätt och luftig ovandel levererade också vad man utlovade. Föga förvånande föll den även många OCR-löpare på läpparna – bland annat svenska Karin Karlsson som vann OCR-VM i den första versionen av MTL Long Sky.

Två år efter debuten lanseras nu den andra versionen av denna populära trailmodell från Merrell. Till det yttre är den förvillande lik föregångaren, men tittar man noggrannare ser man att skon har fått flera uppdateringar.

En av Merrells ambassadörer i Sverige är trail- och OCR-specialisten Johan Cajdert, som lovordar den andra versionen av MTL Long Sky.
– Jag gillar verkligen hur lätt skon är och att den släpper ut vätan och håller sig fortsatt lätt om man springer i våta partier. Den sitter mycket skönt på foten och greppet är suveränt – man ligger verkligen nära stigen. Mellansulan är mjuk och spänstig för att vara en trailsko, men den har ändå en platta, en rockplate, som gör att stenar inte slår igenom, säger han.

LYSSNA PÅ RW-PODDEN AVSNITT 120 MED JOHAN OCH MERRELL SOM SAMARBETSPARTNER

Johan Cajdert – Merrell ambassadör.

Mellansulan i MTL Long Sky 2 är nu tillverkad i Floatpro-material, ett plastskum som både ger gott om stötdämpning och har en positiv energiretur för en snabbare stegavveckling. Sulplattformen har också fått ett halverat häldropp (höjdskillnaden mellan tå och häl), och mäter nu fyra millimeter mot tidigare åtta millimeter.

Vibram-yttersulan liknar också den föregångarens, men har nu försetts med tretton hål för den som vill kunna sätta ditt metalldubbar för bättre grepp på snö, is och lera. De v-formade gummidobbarna är som tidigare fem millimeter höga. 

En annan nyhet är att Merrell MTL Long Sky 2 har fått en skyddande så kallad ”rockplate” integrerad i mellansulan. Även snörningen har förbättrats, så att den nu är lättare att justera. Dessutom har fästen för så kallade gaiters lagts till. Trots dessa förbättringar har Long Sky 2 faktiskt blivit fem gram lättare än föregångaren.

Ovandelens luftiga nätmaterial säkerställer att fötterna andas utan problem även under riktigt långa tävlingar, och bidrar dessutom till att vatten inte stannar kvar i skon. Den mjuka, tajta passformen bidrar till den höga komforten och tillåter även att foten kan svälla under långa turer, men ger ändå foten tillräckligt med stöd i sidled där det behövs.

Merrell MTL Long Sky 2 är med andra ord fortfarande en perfekt trailsko för de flesta sorters underlag och distanser – oavsett om det handlar om långa ultratraillopp i tekniskt svårsprungen bergsterräng som kortare, stentuffa OCR-tävlingar med svårbemästrade hinder. 

Merrell MTL Long Sky 2
Vikt: Herr 270 gram. Dam 235 gram.
Häldropp: 4 mm. Cirkapris: 1 600 kronor.
Merrell MTL Long Sky 2 finns ute till försäljning från slutet av maj/början på juni 2022.


Antal kommentarer: 1

Skavhugget

Hur är de i storlek och lästen/framfot?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar