Möt vår nya bloggare Ida Nilsson!

Möt vår nya bloggare Ida Nilsson!


Berätta lite om vem du är!
– 34 år, ursprungligen från Kalmar, men jag har flyttat runt ganska mycket sedan jag var 16 år. Svårt att beskriva i några få meningar vem jag är. Ni läsare får lära känna mig allt eftersom!

Hur kom det sig att du började med löpning?
– Mina föräldrar springer så det var rätt naturligt att jag också började springa lopp när det fanns barnklass. Jag sprang mitt första lopp när jag var 5 år.

Vilka är karriärens milstolpar?
– När jag var yngre känns det som om varje flytt jag gjorde förbättrade mig som löpare, och det var ju också främsta syftet. De tävlingar som jag är mest nöjd över är att ha vunnit NCAA och mina två svenska rekord och finalplatsen på hinder på EM i Göteborg.

Bästa tränings- och tävlingsminnena?
– Bästa tävlingsminne får nog ändå bli ett 5000 m lopp på Mt Sac när det var magisk stämning. Men jag har också väldigt bra minnen från denna sommaren eftersom det har varit så roligt att få tävla igen.

De som står ut lite extra av träningsminnen är nog någon av de här lite konstiga passen jag sprungit när jag varit på resande fot. T.ex kommer jag ihåg ett pass i Peru på 3500 m höjd där jag letat upp stadens stadium för att springa intervaller. I första kurvan spelade småpojkarna fotboll, på bortre långsidan väjde jag för bökande grisar, i andra kurvan fick jag hoppa över en jättekaktus och sedan blev jag på upploppet påhejad av kokatuggande och öldrickande gubbar för att slutligen gå i mål vid den gamla damens fruktstånd!

Har du något riktigt dåligt minne?
– Ja det är väl rätt många. Alla skador har förstås varit väldiga besvikelser.
Tävlingsmässigt var jag väldigt besviken över min insats på Helsingfors VM 2005.

Hur ser målen ut framöver?
– Jag vill springa mer långlopp, trail lopp och ultralopp. Nån gång ska jag också träna för att göra en hyfsad tid på maran.

Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
– Det vet jag knappt själv än eftersom jag aldrig haft en blogg tidigare. Men jag kommer att dela med mig av träning, tävling och säkert en hel del andra tankar om livet.

Hur ser en perfekt söndag ut?
– Det beror på om det är sommar eller vinter. Men oavsett årstid så är det en utedag på fjället eller i skogen. Sedan vill jag dricka vin med vänner.

Vilket är ditt favoritträningspass?
– Jag gillar långpass och speciellt de här passen där det känns bra eller jag springer med de som är bättre än jag och det blir högre fart på distanspassen.

Bästa styrkeövningarna?
– De som blir av. Jag har blivit kass på att köra styrka själv så jag går gärna på nåt pass på gymet, klättrar eller yogar som styrketräning.

Hur ser ditt bästa löpbandspass ut?
– Har sprungit på löpband två gånger i mitt liv när jag provat skor. Jag skulle aldrig få för mig att springa ett pass på löpband!

FÖLJ IDAS BLOGG HÄR!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Musse inför EM-maran: "Jag är i bra form"

På måndag 15 augusti rivstartar Europamästerskapen i friidrott i München med bland annat maratonloppen för...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Vilken comeback - rubriken aktuell igen för Glans!

Jonas Glans har "chockat" löpar Sverige tidigare, och nu har han gjort det igen. Med...

Läs mer

Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!

Ultralöparna Elov Olsson och bröderna Johan och Jocke Lantz går under namnet Ockelbomaffian. Läs om...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Löpning en nyckel till Nils van der Poels OS-succé

Rune Larsson snackar träning med Nils van der Poel – dubbel guldmedaljör på OS i Peking.

Läs mer
Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström är uttagen till sommar-OS i...

Läs mer