Möt vår nya chefredaktör: Stefan Larsén

Möt vår nya chefredaktör: Stefan Larsén


Du har tidigare varit chefredaktör på Cykeltidningen Kadens. Hur kommer det sig att du byter sport?
– Det är en kombination av ett pressat tidschema och en inneboende längtan efter nya utmaningar. Jag har ägnat mig åt cykelsport i trettio år och alltid sprungit som ett komplement till träningen. Men cykel tar så mycket tid, så de senaste åren har jag snöat in på löpning istället. Det är verkligen den optimala träningsformen, och nu vill jag ta min löpning ett steg till (ursäkta ordvitsen) och testa min kropp i olika lopp.

På vilket sätt tror du det kommer att märkas att RW får en ny chefredaktör?
– Claes har gjort ett mycket bra jobb och är både en duktig journalist och en ruskigt snabb och kunnig löpare. Min styrka ligger förhoppningsvis i redaktörsrollen, och jag hoppas att det återspeglar sig i en ännu mer genomarbetad, läsvärd, inspirerande och matnyttig tidning för alla som är intresserade av löpning. Men det överlåter jag åt läsarna att avgöra.

Hur vill du utveckla Runner’s World framöver?
– Det är en spännande utmaning att försöka utveckla en så välgjord och etablerad tidning, men det är ju också en del av lockelsen. Exakt hur det ska gå till vill jag gärna behålla för mig själv ett tag till. Men jag har en kunnig svensk redaktion som består av passionerade löpare, och en enorm kunskapsbas att tillgå i det internationella material som titeln Runner’s World producerar. Så det finns oerhört goda förutsättningar att fortsätta göra världens största löpartidning för de svenska läsarna.

Vad tycker du att vi bör känna till om dig som person?

– Jag är 42 år och har ägnat mig åt konditionsträning som tävlingscyklist sedan 1981, då jag bytte slalomskidorna mot en tioväxlad Nishiki. Allt var Tommy Prims fel. Eller Sveriges Televisions, som visade Giro d´Italia 1981 där han blev tvåa. Utöver cykel har min träning också innefattat en hel del löpning och längdskidåkning.

– Tidningar har jag jobbat med i olika former de senaste tjugo åren, senast som chefredaktör för Cykeltidningen Kadens som jag gjorde i åtta år från starten. Utöver det har jag pluggat alldeles för mycket och har bland annat en gymnasielärarexamen i svenska och historia. Jag har även läst journalistik på Poppius journalistskola.

– Just nu är det mina två barn, som är tre respektive ett år, som tar upp den mesta av tiden utanför jobbet. Den träning jag hinner med är oftast kort och intensiv, vilket kanske inte är optimalt med tanke på att jag tänker springa Stockholm halvmaraton, Lidingöloppet och New York maraton under hösten…

Vi tackar därmed Claes Åkeson för den tid som varit (hans blogg kommer naturligtvis finnas kvar hos oss) och hälsar Stefan Larsén välkommen till oss på Runner’s World. Stefan kommer finnas på plats på heltid från och med 1 november.

Nr 1 ute i butik nu!

Ur innehållet:

 • Bästa träningsplanen!
 • Allt om löpband – Smarta tips &tricks
 • Så stärker löpningen immunförsvaret
 • Prestera Mera! Träna, är ocj vila vid rätt tidpunkt
 • 6 grymma träningsmetoder
 • Vägen mot Tokyo. Charlotta Fougberg är starkare än någonsin
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Martin Kardell

Låter bra! Som småbarnsförälder har träningskoncepten ändrats något och just tiden är ju tyvärr en brinnande punkt. Skulle vara kul med lite reportage kring just detta. T.ex. träningstips för löpare som är pappalediga, löpning till och från jobbet och andra vardagstips. Gärna program inför t.ex. Lidingö och marathon med mindre fokus på långa distanspass och förslag på hur mankan ersätta dom. Har själv fått gå från att helt lägga ned cykling då ju 4-5 (eller gärna mer än så…) timmars distanspass är direkt omöjligt att få in i vardagsveckan med barn. Men även i löpning är ju distanspassen, om än inte lika långa, en viktig byggsten som dock är mycket svår att få till utan att det drabbar familjelivet.
Varför inte lite intervjuer/reportage med frågor kring just detta. Dvs hur löser andra löpare detta? Gärna roliga tips och idéer. T.ex. Rune Larsson verkar ju ha sprungit några mil med barnvagn – kanske sitter på lite tekniktips eller saker som är viktiga med vagnens egenskaper, hur man håller barnen nöjda osv?


Eva Elftonson

Välkommen, Stefan Larsén!
Kan jag få lov att ställa en fråga? Om man har fått en skada – en sträckning i högra låret – kan man någonsin mer ge sig ut och springa igen då? Jag älskar att springa! Skulle bli alldeles förtvivlad om det inte gick! Kan en sjukgymnast hjälpa mig tror du?
Hm, det blev visst lite mycket av mig själv här…
I alla fall, så tänker jag också på andra som kan vara i
samma situation som jag!
Okej, välkommen till Runners World! Ska verkligen bli
skojigt att se vad du kan skriva. Oj då, här kom ett
önskemål till: Kan du inte skriva om när man SKA
vila från löpningen?
Hälsningar
Eva ElftonsonDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!


Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar för bara 546 kronor! Välj mellan färgerna vit, svart eller rosa.

Vårt erbjudande
• 6 nummer av Runner’s World (ordinarie butikspris: 594 kronor).
• Defunc trådlösa TRUE GO-hörlurar (ordinarie pris 499 kronor).
• Sammanlagt värde: 1093 kronor.

 • Din rabatt: 50 %, ditt pris: 546 kronor!

Här gör du din beställning!

 

Med Runner’s World får du:
✔️ Världens ledande löpartidning
✔️ Träningstips av experter och elitlöpare.
✔️ Extra mycket sko- och pryltester
✔️  Läsningen för alla som springer, från nybörjare till proffs,
✔️ Tips och råd om träning, teknik och nya prylar
✔️ Allt om de stora loppen
✔️ Inspirerande resereportage
✔️ Runner’s World digitala tidningsarkiv
✔️ Runner’s Worlds app

*Går ej att kombinera med andra erbjudanden.

 

Här gör du din beställning!

 

Defunc TRUE GO-modellen är för den som vill ha en kraftfull ljud- och kommunikationsupplevelse- TRUE GO passar för långvarig lyssning utan att bli obekväma genom vår världsunika, egenutvecklade MultiTip™-design som ger en bättre ljudupplevelse samt håller dina lurar på plats för ökad komfort.

Funktioner:

 • 22 timmars speltid
 • Superb säker passform
 • Kraftfullt ljud
 • Långvarig komfort
 • Touch control
 • Bluetooth 5.0
 • USB-C
 • 10 m trådlös räckvidd
 • Laddningsbox ingår naturligtvis

Här gör du din beställning!


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in