Musse satsar allt på OS-maran i Rio de Janeiro

Musse satsar allt på OS-maran i Rio de Janeiro


Trots frustrationen över de senaste årens skadeproblem har motivationen aldrig svikit Musse. Nu är det OS-satsning som gäller. Därför har han siktet inställt på att få ut precis allt – den ultimata prestationen – i ett av vårens maratonlopp.

Mustafa får nämligen bara en chans att nå sitt mål. Men vilken mara det blir vet han inte i dagsläget, det bestämmer hans tränare Ulf Friberg.

– Det enda jag vet är att jag bara har en enda chans att komma till Rio, säger Mustafa när jag träffar honom direkt efter det första av dagens två träningspass.

Från början var tanken att han skulle göra två försök. Först skulle han springa en mara nu i vinter, för att sedan få en ny chans i vår. Men tyvärr är han ännu inte form för den prestation han måste åstadkomma.

Efter så envisa skadebesvär kanske det hade varit rimligt att ge upp, men Mustafa tycker fortfarande att löpning är lika roligt som när han var på topp.

– Jag känner mig väldigt motiverad just nu. Trots alla motgångar har jag aldrig tänkt tanken att lägga av. Istället har jag hela tiden varit inställd på att ta mig genom problemen – och det tänker jag göra. Jag längtar verkligen efter att få göra jobbet och komma i form igen.

LÄS MER: Musse siktar på Arena Run

Men till saken hör att det är ganska länge sedan som Mustafa var i riktigt bra form. Visserligen fanns potentialen där under EM 2014, men egentligen var det faktiskt tre år sedan formen verkligen satt där den skulle. Då, 2012, sprang han två tidsmässigt jämbördiga maror på hög nivå och satte sitt personliga rekord på 2.12.28 i Hamburg. Sedan dess har skadeproblem satt stopp för de höga ambitionerna.

– Det har varit frustrerande att inte kunna göra sig själv rättvisa. Det senaste året har inte alls blivit som jag hade tänkt mig. Visserligen har jag sprungit några lopp, men idrottsligt sett har det varit ett dåligt år.


Vill du läsa hela den här artikeln?

Det här är början av en artikel från Runner’s World nummer 1 2016.
Du kan läsa hela artikeln och tidningen digitalt genom följande:Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Musse inför EM-maran: "Jag är i bra form"

På måndag 15 augusti rivstartar Europamästerskapen i friidrott i München med bland annat maratonloppen för...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Vilken comeback - rubriken aktuell igen för Glans!

Jonas Glans har "chockat" löpar Sverige tidigare, och nu har han gjort det igen. Med...

Läs mer

Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!

Ultralöparna Elov Olsson och bröderna Johan och Jocke Lantz går under namnet Ockelbomaffian. Läs om...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Löpning en nyckel till Nils van der Poels OS-succé

Rune Larsson snackar träning med Nils van der Poel – dubbel guldmedaljör på OS i Peking.

Läs mer
Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström är uttagen till sommar-OS i...

Läs mer