Nielsen ny åtta genom tiderna
Bra start på inomhussäsongen för Wilma Nielsen. FOTO: DECA Text & Bild

Nielsen ny åtta genom tiderna


Inomhussäsongen har smugit igång. Under natten till söndagen debuterade Örgrytes Wilma Nielsen på 800 meter med ett superlopp. 

Wilma Nielsen, som bor och studerar i Chicago med sin tvillingsyster Julia, visade redan förra veckan att formen var god. Då sprang hon den udda distansen 600 meter på fina 1.29,78. Kanske skulle det ses som en varning inför vad som skulle ske denna vecka. 

För under nattens tävlingar i American Track League smällde Örgytelöparen till med 2.03,46. En tid som för in henne som åtta genom tiderna i Sverige. Två platser före en annan svensk som bor och tränar i USA, Yolanda Ngarambe. 

I samma lopp gjorde också systern Julia 2.07,3.

Även Malmös Maria Freij öppnade säsongen på 800 meter. På Täby vinterspel sololöpte 24-åringen in på 2.05,66, hennes snabbaste tid inomhus. 

David Nilsson – ständigt aktuell

Högbys David Nilsson har tävlat flera veckor på rad och årets tredje vecka var inget undantag. Denna vecka reste han till Kerkrade i södraste delen av Nederländerna för stadens terränglopp. På en snöig 10,5-kilometersbana tog svensken också hem segern på 34.43. Det var hans andra seger i Kerkrade. 

David Nilsson är ständigt intressant att följa. FOTO: DECA Text & Bild

Nilsson är dock inte den enda svensken som tävlat i terräng denna vecka. Sarah Lahti blev tvåa i den belgiska terrängtävlingen crosscup:s 8-kilometerslopp.

Hässelbys Sanna Mustonen och Sävedalens Linn Söderholm sprang halvmaratonloppet i Santa Pola, Alicante. För Mustonens del slutade det med 73.42, dryga minuten från hennes PB och tio minuter från den kenyanska segraren Beatrice Cheserek (67.49). Söderholm, som debuterade på sträckan, kom i mål på 77.00. 

Det som komma skall

Inomhussäsongen har nu dragit igång och redan nästa vecka samlas flera ur den svenska eliten i Sätrahallen för Folksam GP. Samma helg kommer också World indoor tour till Manchester, dit bland annat Spårvägens Emil Danielsson åker för att springa 3000 meter. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Nytt svenskt rekord på 10 km landsväg

Han har gjort det igen! I Valencias tiokilometerslopp sprang Jonas Glans in på nya rekordtiden...

Läs mer

Nyårsloppen avslutade 2022

Från regnet i Göteborg till terrängen i Nederländerna. De svenska löparna avslutar året i topp....

Läs mer

Så ska du ska träna på julafton

Runners World har pratat med några löpare ur den svenska eliten och en förre detta...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Sverige sexa på terräng-EM

Svenska damerna blev sexa i lagtävlingen och både Sarah Lahti och Samrawit Mengsteab placerade sig...

Läs mer
Formbesked av Lahti

Med två veckor kvar till terräng-EM vann Sarah Lahti det ansedda terrängloppet Waranderlopp i Nederländerna. Dessutom vann Oliver Löfqvist i...

Läs mer
Svenska terrängframgångar i Nederländerna och Rumänien

Om en månad är det terräng-EM och på kontinenten tävlas det allt mer i terräng. Några få svenskar har också...

Läs mer