ON Cloudstratus 2.0 – som att springa på moln

ON Cloudstratus 2.0 – som att springa på moln


[ANNONS] Schweiziska On utvecklar ständigt sin Cloud-teknologi. Den senaste modellen med den unika lösningen heter Cloudstratus 2.0 – en löparsko vars generösa premium-stötdämpning gör att det känns som att springa på moln.

I nya Cloudstratus är de ihåliga stötdämpningselementen – tillverkade i Ons patenterade högelastiska Helion-skum – placerade i ett sicksack-mönster i två skikt. Det ger en mer solid konstruktion av mellansulan än den vanligaste utformningen, där större ihåliga Cloud-enheter utgör ett enda stötdämpande skikt mot underlaget.

Med Cloudstratus 2.0:s gedigna stötdämpning har On utvecklat en sko som trivs allra bäst på släta, hårda underlag där stötdämpningen jobbar både horisontellt och vertikalt.

I nya Cloudstratus 2.0 har de ihåliga så kallade Cloud-elementen placerats i två skikt – detta för att kunna ge en ännu bättre avvägning mellan stötdämpning och stabilitet.

Mellan sulplattformen och ovandelen ligger en så kallad Speedboard, vilken har till uppgift att stabilisera fotens rörelse och ge extra kraft i frånskjutet. En liknande utformning av sulplattformen introducerades i våras på trailmodellen Cloudultra – en lösning som ger en väl avvägd kombination av stötdämpning och stabilitet. 

Utöver den snygga designen finns många andra smarta och avancerade tekniska lösningar. Ovandelen är till exempel tillverkad av 75 procent återvunnen polyester, har en välventilerad struktur och ger en rymlig passform i framfoten. Plösen är integrerad med ovandelen och snörningen har fått två extra främre snörhål för att möjliggöra finjustering av passformen i framfoten. 

Kombinationen av en egen design med många innovativa tekniska lösningar är en av anledningarna till att On säljer så bra i många andra länder – och blir alltmer populära även i Sverige. Det kan Micke Andersson på Runners’ Store bekräfta.

– Ja, många attraheras av den lite annorlunda designen, skorna från On sticker ut på skoväggen i butik. Men det är ju inte bara designen som är egen, även teknologin i On-skorna är ju lite annorlunda. Jag upplever att de både har bra funktion och är lätta, säger Micke Andersson.

On Cloudstratus 2.0 väger 305 gram i herrstorlek US 9 och 248 gram i damstorlek US 8. Häldroppet är 8 millimeter. Rekommenderat butikspris är 1 900 kronor.

Till ON Cloudstratus 2.0 hos Runnersstore

Om ON

On föddes i Zürich i de schweiziska alperna 2010. Målet var redan då att revolutionera hur det känns att springa i ett par löparskor – med mjuka landningar och explosiva frånskjut. I dag har On sålt över sju miljoner löparskor med den unika Cloud-teknologin i över 50 olika länder.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar