Runner’s World partner till Förortsdubbeln

Runner’s World partner till Förortsdubbeln


Löparna deltar i Förortsdubbeln genom att springa Skärholmsloppet (18 maj, 5 km) och Kistaloppet (31 aug, 10 km) under ett och samma år. Vinnarna i herr- respektive damklass koras i samband med Kistaloppet den 31 augusti 2013.

Alla deltagare som genomför båda loppen får Förortsdubbelns diplom med ett unikt nummer samt har möjlighet att vinna fina priser och prispengar.

– Ett av syftena med priset är att uppmuntra till ökad motion i områden med höga ohälsotal. Statistik visar att ohälsotalet i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Skärholmen är högst i Stockholm och stadsdelarna utmärker sig även genom en procentuellt hög andel barnfetma och en låg andel som dagligen motionerar, säger Vandad Assadi från arrangörsföreningen Löparakademin.

Förutom att aktivera och därigenom fungera som en positiv kraft för den allmänna hälsan vill arrangören även visa upp de mytomspunna kvarteren längs miljonprogrammets höghus och därigenom nyansera mediebilden av förorten.

– Löparakademin har ett bra syfte med Skärholmsloppet och Kistaloppet som vi gärna är med och stöttar. De ser och gör saker annorlunda på ett mycket proffsigt sätt och det gillar vi. Förortsdubbeln kommer bjuda på en annorlunda löparupplevelse för alla löpare, oavsett ambitionsnivå, säger Jojje Borssén från Runner’s World.

Båda loppen utmärker sig genom sina unika och varierade bansträckningar där löparna springer genom höghus, vacker natur och rätt genom Skärholmens köpcentrum respektive Kista Galleria.

Motion kombineras med underhållning och kända artister uppträder i samband med loppen. Välkommen till förorten hälsar Löparakademin tillsammans med Runner’s World!

Pressrelease som PDF

  Julinumret ute i butik nu!

  Ur innehållet:

  • Extra tidning, Smart Mat, 31 somriga recept
  • Alla fixar milen
  • 10 grymma sportbehåar i stor test
  • Tänk dig snabb
  • Luta rätt, kuta lätt
  • Soma Move, Rörlig & stark nu
  • Träna som en sprinter

   

  Prenumerera


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

  Passa på! Just nu 60% rabatt!

  Passa på! Just nu 60% rabatt!


  Just nu! Mer än halva priset på prenumeration, endast 39 kronor per tidning! Ordinarie pris 99 kronor.

  Få Sveriges största löpartidning hemskickad till dig 11 gånger (helår) för bara 437 kronor! Du får massa tips om löpning, kost, prylar och om hur du bäst kommer i form, allt direkt hem i brevlådan och på webben. Nyhet! Du har dessutom som prenumerant 20%* på löparskor och kläder! Bra va!

  TA DEL AV ERBJUDANDET HÄR!

  Ge bort en prenumeration!