Runner’s World partner till Förortsdubbeln

Runner’s World partner till Förortsdubbeln


Löparna deltar i Förortsdubbeln genom att springa Skärholmsloppet (18 maj, 5 km) och Kistaloppet (31 aug, 10 km) under ett och samma år. Vinnarna i herr- respektive damklass koras i samband med Kistaloppet den 31 augusti 2013.

Alla deltagare som genomför båda loppen får Förortsdubbelns diplom med ett unikt nummer samt har möjlighet att vinna fina priser och prispengar.

– Ett av syftena med priset är att uppmuntra till ökad motion i områden med höga ohälsotal. Statistik visar att ohälsotalet i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Skärholmen är högst i Stockholm och stadsdelarna utmärker sig även genom en procentuellt hög andel barnfetma och en låg andel som dagligen motionerar, säger Vandad Assadi från arrangörsföreningen Löparakademin.

Förutom att aktivera och därigenom fungera som en positiv kraft för den allmänna hälsan vill arrangören även visa upp de mytomspunna kvarteren längs miljonprogrammets höghus och därigenom nyansera mediebilden av förorten.

– Löparakademin har ett bra syfte med Skärholmsloppet och Kistaloppet som vi gärna är med och stöttar. De ser och gör saker annorlunda på ett mycket proffsigt sätt och det gillar vi. Förortsdubbeln kommer bjuda på en annorlunda löparupplevelse för alla löpare, oavsett ambitionsnivå, säger Jojje Borssén från Runner’s World.

Båda loppen utmärker sig genom sina unika och varierade bansträckningar där löparna springer genom höghus, vacker natur och rätt genom Skärholmens köpcentrum respektive Kista Galleria.

Motion kombineras med underhållning och kända artister uppträder i samband med loppen. Välkommen till förorten hälsar Löparakademin tillsammans med Runner’s World!

Pressrelease som PDF

  Nytt nummer ute i butik nu!

  Ur innehållet:

  • Träning i Coronatider: Så överlever du loppstopp
  • Spring snabbare: Tekniktipsen som ger mer kraft och fart
  • Frisk i vår: Kostexperten tipsar om hur du ska äta
  • Skofighten: Vem bygger värdens snabbaste sko?
  • Skador: Spring bort artrosen
  • 5 nya snygga prylar för löpare
  • Bli smart av löpning
  Bli plusmedlem nu

  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

  Det lönar sig att prenumerera

  Det lönar sig att prenumerera


  Du får bland annat 20% rabatt på Runners’ Store.

  Sveriges kanske bästa utbud av löputrustning. Som premium prenumerant har du hela 20 % rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% rabatt. Som digitalprenumerant har du 15% rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% i rabatt. Du kan handla via vår webbshop (länk till vår butik) eller besöka någon av våra butiker på Regeringsgatan 26 i Stockholm eller Baltzarsgatan 31 i Malmö. För att få rabatt i någon av butikerna i Stockholm eller Malmö behöver du visa upp din medlemstatus. Den hittar du under ·Mina sidor” här på sajten. Obs! för att få tillgång till din rabatt på sajten behöver du vara inloggad. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Dessutom för du möjlighet att läsa Bicycling, Vasalöparen och såklart Runner’s World digitala tidningen i din dator/mobil eller läsplatta.

  Klicka här för att bli prenumerant

   

   

   


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in


  Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in