Runner’s World partner till Förortsdubbeln

Runner’s World partner till Förortsdubbeln


Löparna deltar i Förortsdubbeln genom att springa Skärholmsloppet (18 maj, 5 km) och Kistaloppet (31 aug, 10 km) under ett och samma år. Vinnarna i herr- respektive damklass koras i samband med Kistaloppet den 31 augusti 2013.

Alla deltagare som genomför båda loppen får Förortsdubbelns diplom med ett unikt nummer samt har möjlighet att vinna fina priser och prispengar.

– Ett av syftena med priset är att uppmuntra till ökad motion i områden med höga ohälsotal. Statistik visar att ohälsotalet i stadsdelarna Rinkeby-Kista och Skärholmen är högst i Stockholm och stadsdelarna utmärker sig även genom en procentuellt hög andel barnfetma och en låg andel som dagligen motionerar, säger Vandad Assadi från arrangörsföreningen Löparakademin.

Förutom att aktivera och därigenom fungera som en positiv kraft för den allmänna hälsan vill arrangören även visa upp de mytomspunna kvarteren längs miljonprogrammets höghus och därigenom nyansera mediebilden av förorten.

– Löparakademin har ett bra syfte med Skärholmsloppet och Kistaloppet som vi gärna är med och stöttar. De ser och gör saker annorlunda på ett mycket proffsigt sätt och det gillar vi. Förortsdubbeln kommer bjuda på en annorlunda löparupplevelse för alla löpare, oavsett ambitionsnivå, säger Jojje Borssén från Runner’s World.

Båda loppen utmärker sig genom sina unika och varierade bansträckningar där löparna springer genom höghus, vacker natur och rätt genom Skärholmens köpcentrum respektive Kista Galleria.

Motion kombineras med underhållning och kända artister uppträder i samband med loppen. Välkommen till förorten hälsar Löparakademin tillsammans med Runner’s World!

Pressrelease som PDF


  Nr 11 ute i butik nu!

  Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
  Bli prenumerant

  Lämna kommentar

  Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

  *

  *

  Läs också

  Ta en tjuvtitt på nummer 3 2017!

  Nu har årets tredje nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

  Läs mer

  6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

  Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

  Läs mer

  Ta en tjuvtitt på nummer 2 2017

  Nu har årets andra nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

  Läs mer

  Ta en tjuvtitt på nummer 12 2016!

  Nu har årets tolfte nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

  Läs mer

  Fler intressanta artiklar

  Tjuvtitt på Runner's World nr 11 2016

  Nu har årets elfte nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en...

  Läs mer
  Ta en tjuvtitt på nr 10 2016!

  Nu har årets tionde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen...

  Läs mer
  Ta en tjuvtitt på nummer 9 2016

  Nu har årets nionde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen...

  Läs mer
  Ta en tjuvtitt på nummer 8 2016

  Nu har årets åttonde nummer av Runner's World landat på redaktionen och här kommer en liten förhandstitt på innehållet. Tidningen...

  Läs mer