Saucony Endorphin Elite – en ny, snabb racingsko

Saucony Endorphin Elite – en ny, snabb racingsko


Saucony firar sitt 125-årsjubileum med att lansera en riktigt spännande racingsko – Endorphin Elite. Den toppmoderna kolfibermodellen visar att Saucony fortsätter att ligga i framkant av utvecklingen.

[ANNONS] Helt nya Endorphin Elite är en tävlingssko i toppklass – en kolfibermodell som verkligen visar att Saucony fortfarande ligger i framkant av utvecklingen – efter 125 år i skobranschen. Den utmärker sig inte minst genom sitt oerhört responsiva frånskjut. Endorphin Elite är en mycket lätt, neutral kolfibersko som verkligen driver på steget och ger löparen mer fart.

Endorphin Elite är utvecklad i nära samarbete med Sauconys sponsrade elitlöpare.

Att Endorphin Elite är utvecklad för att kunna utmana alla snabba tävlingsskor på marknaden står helt klart. Givetvis är den utrustad med de moderna attribut som krävs för att kunna lyckas med den ambitionen – här får du både låg vikt, avancerad kolfiberteknologi och en maximalt volymfylld mellansula med mycket bra energiåtergivning. (Sulan mäter 39,5 millimeter – precis under 40-millimetergränsen som gäller för elitens landsvägstävlingar.)

Den volymfyllda mellansulan i det nya materialet PWRRUN HG mäter precis in under den godkända sulhöjden 40 millimeter.

Att Endorphin Elite har en så positiv känsla i frånskjutet handlar mycket om det helt nya materialet i mellansulan: PWRRUN HG. Det är ett skum som ger fantastiska 95 procent i energiåtergivning till löparen.

PWRRUN HG har en lite fastare känsla än PWRRUN PB som används i Sauconys andra tävlingsskor. I kombination med den nyutvecklade, gaffelformade kolfiberplattan ger detta en extra skjuts i stegavvecklingen.

Med carbongummit XT-900 placerat på utsatta partier har Endorphine Elite exceptionellt bra grepp – utan att kompromissa med slitstyrkan.

Ovandelen matchar förstås sulplattformens rejsiga känsla. En kombination av stickade material med luftiga partier i mesh ger en följsam, snabb och nästan viktlös upplevelse. Oavsett fart så hålls foten tryggt på plats av ett nätliknande band över mellanfoten. Den perforerade plösen bidrar till den höga komforten och låter foten andas väl.

Den luftiga och lätta ovandelen förstärks med ett stödjande, nätliknande band över mellanfoten.

– Endorphin Elite är den mest innovativa skomodellen som vi har utvecklat. Vi har samarbetat med våra löpare under många år för att skapa en sko för den som vill springa snabbare och sätta nya personliga rekord, säger Brian Moore, produktutvecklingschef på Saucony.

Utvecklingsarbetet hade som målsättning att ta fram en ny, snabbsko. Resultatet: En tävlingsmodell i framkant av den tekniska utvecklingen – en sko för nya personliga rekord.

FEM SNABBA OM SAUCONY ENDORPHIN ELITE

  • PWRRUN HG: Nyutvecklat skummaterial i mellansulan, som är Sauconys mest energieffektiva hittills med 95 procent ”returenergi”.
  • KOLFIBERPLATTA: Den nya gaffelformade kolfiberplattan sträcker sig längs hela mellansulans längd, och är både mer flexibel och följsam för att maximera energiåtergivningen.
  • OVANDEL: En kombination av vävda partier och meshmaterial ger en strumpliknande, viktlös känsla. Stödjande band över mellanfoten håller foten på plats – även i höga hastigheter.
  • YTTERSULA: Carbongummit XT-900 ger exceptionellt bra grepp och slitstyrka.
  • HÅLLBARHET: Endorphin Elite är tillverkad utan animaliska produkter (vegan) och innehåller återvunna material.     
Tillsammans ger de olika delarna i Endorphin Elite löparen mer fart.

FAKTA SAUCONY ENDORPHIN ELITE
Vikt: 204 gram (herr), 185 gram (dam)
Sulhöjd: 39,5 mm (häl), 31,5 mm (framfot)
Häldropp: 8 millimeter
Cirkapris: 3500 kronor

Saucony Endorphin Elite lanseras den 21 februari. Du hittar den bland annat på Runners’ Store, Löplabbet, Fotriktigt Borås, Intersport och Stadium.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Fler intressanta artiklar