Saucony Endorphin Pro 3  – med fokus på fart

Saucony Endorphin Pro 3 – med fokus på fart


Den nya versionen av tävlingsskon Endorphin Pro handlar om en enda sak – fart. En uppdaterad konstruktion och ännu mer av det studsiga PWRRUN PB-materialet har resulterat i en perfekt kombination av en komfortabel stötdämpning och ett spänstigt frånskjut. 

[ANNONS] Sauconys kolfibersko Endorphin Pro har fått en hel del uppdateringar i sin nya, tredje version. Den största förändringen jämfört med Pro 2 är att volymen på sulplattformen har ökat genom att ännu mer av Sauconys premiumskum PWRRUN PB har använts i mellansulan. Den mäter nu nästan maximalt tillåtna 40 millimeter, vilket är 4 millimeter mer än på föregående versioner. 

Resultatet ger sig tillkänna direkt när vi springer i skon. Släktskapet med Endorphin Pro 2 är tydligt, men Pro 3 känns trots det nästan som en helt ny modell. Känslan i mellansulan är supermjuk och studsig, och i kombination med Speedroll-teknologins uppsvängda geometri och den integrerade S-formade kolfiberplattan ger detta skon ett tydligt driv framåt. Saucony Endorphin Pro 3 känns helt enkelt väldigt snabb – trots att den är så mjuk i landningarna. 

I kombination med Speedroll-teknologins uppsvängda geometri och den integrerade S-formade kolfiberplattan ger detta skon ett tydligt driv framåt.

Den neutrala sulplattformen har också uppdaterats och blivit något bredare, särskilt längst fram. Det bidrar till mer stabilitet, men utan att skon förlorar sin följsamma löpkänsla. Det påverkar däremot inte ovandelens Formfit-passform negativt, den är lika komfortabel som tidigare och ger foten stöd där det behövs. 

En annan nyhet är utformningen av plösen, som nu har fått större hål för att erbjuda bättre ventilation – en smart lösning som också sparar lite vikt. Och på tal om vikt – Pro 3 är cirka 10 gram lättare än föregångaren Pro 2, trots den generösare mängden med stötdämpande skummaterial i mellansulan. 

Viktreduceringen är i första hand ett resultat av det nya, lättare och luftigare ovandelsmaterialet och det faktum att man har tagit bort en del av mellansulan under mitten av foten. Även yttersulan har fått ett nytt och tunnare material, XT-900, som även ger ett bättre grepp mot underlaget. En del av materialen som har använts för att tillverka Endorphin Pro 3 är återvunna, så detta är också en mer hållbart producerad löparsko än tidigare.

Uppdateringarna av Endorphin Pro 3 kan enklast sammanfattas i två ord – komfort och fart. Vill du springa fort under lång tid? Då är Saucony Endorphin Pro 3 ett utmärkt val. 

Fakta Saucony Endorphin Pro 3
Vikt: 204/176 gram (herr/dam)
Häldropp: 8 millimeter (39,5/31,5 mm)
Rekommenderat pris: 2 900 kronorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar