Stark avslutning av Musse i Hamburg

Stark avslutning av Musse i Hamburg


Halvmaran i Hamburg Marathon passerades av Musse på tiden 1.06.18 vilket var nästan tre minuter bakom ledarna av loppet och nästan fyra minuter långsammare än hans nysatta svenska halvmaratonrekord från det holländska loppet Venloop. Det var dock en taktik som visade sig vara helt rätt.

Under andra halvan av loppet kunde nämligen Mustafa Mohamed till och med öka farten något för att slutligen gå i mål på en niondeplats med tiden 2.12.28. Det innebär att Musse klarade av att springa med negativ split då andra halvan av loppet gick åtta sekunder snabbare än den första.

Även om tiden är den bästa som någon svensk man har sprungit på mycket länge så underskred den inte SOK:s kvaltid (2.11) som krävdes för att Musse skulle få delta i London-OS senare i sommar. Vi får därför återkomma till hur Mustafa Mohamed satsar vidare efter Hamburg Marathon och hur han upplevde dagens lopp.

Alla resultat i Hamburg Marathon


Antal kommentarer: 9

Timo

Med tanke på att Musse nu sprungit sitt andra marathon och med den potentialen han har om han i lugn och ro får koncentrera sig på OS-maran är det ju inget snack egentligen, låt Musse åka till OS och göra sitt livs lopp där.


simon

Klart han ska med ,detta är kanontid med säkert ännu bättre tid för OS.


Jan Wall

Vilken man!
Kul att Musse höll och nu satt Sverige på kartan igen.
JW


AndersPe.

Varför måste alla svenska deltagare ha medaljpotensial?
VI ökar ju intresset för idrotterna med deltagare vi kan knyta an till!
Skicka minst en i varje gren 😉


OP

Stöd Musse! Joina den öppna facebook-gruppen:
Vi vill att SOK skickar Mustafa Mohamed till OS!


Marwar

2.12 av en löpare som gjort 8.05 på hinder är verkligen inget att skriva hem om. Och hans 1.02 halvmara för några veckor sedan indikerade ju åtminstone 2.08-2.10. 2.12 måste ses som ett stort fiasko i ljuset av hans kapacitet.


Carl

Till Marwar,
Vad har tiden 8.05 på hinder, med detta marathonlopp att göra?


marwar

Carl
Personliga rekord på underdistanser är relevanta för att värdera den möjliga prestationen på nya sträckan, i detta fall marathon. 8.05 samt 1.02 (hm) indikerar en oerhört mycket bättre kapacitet än 2.12 (även för en ”debut” – han har ju ett tidigare helmisslyckat lopp bakom sig) OM man nu är lämpad för marathon. Vilket detta test antydde att han inte är. Även en eventuell förbättring ner til 2.10 inom något år är ju helt meningslös då det inte räcker någonstans i internationell marathonkonkurrens. Möjligen till att vinna i Stockholm – men det ter sig magert för en fd 8.05 löpare.


Rasmus

AndersPe. har helt rätt i att det ökar intresset. Det kryllar ju inte direkt av unga långdistanslöpare. I längden tjänar man på att skicka honom oavsett placering.
Sedan är ju kvalgränsen helt uppåt väggarna. Island skickar Kári Steinn Karlsson (som jag för övrigt har tränat med). Han gjorde 2.17 någonting i sitt första maratonlopp och som 25-åring (ja, visst han har framtiden för sig). Det kommer han visserligen inte långt med på OS, men han slog samtliga svenskar i fjol och var näst bäst i Norden med den tiden. Islänningarna verkar stolta över honom. Sedan kommer Musse och springer 5 minuter snabbare, men inte fan får han åka. Pinsamt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Den joggande rökaren möter statsminister Ulf Kristersson

I nya numret av Runner's World, ute 11 augusti, skriver Karl Fredrik Mattson om löpningens...

Läs mer

Jag är löpare: Ulf Kristersson

Inför valet 2018 intervjuade Kenneth Gysing Moderaternas partiledare Ulf Kristersson, som numera är Sveriges statsminister,...

Läs mer

Är du vår nästa löparprofil?

Är du prenumerant? Då har du nu chansen att få berätta din historia för RW:s...

Läs mer

Musse inför EM-maran: "Jag är i bra form"

På måndag 15 augusti rivstartar Europamästerskapen i friidrott i München med bland annat maratonloppen för...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Vilken comeback - rubriken aktuell igen för Glans!

Jonas Glans har "chockat" löpar Sverige tidigare, och nu har han gjort det igen. Med...

Läs mer
Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!

Ultralöparna Elov Olsson och bröderna Johan och Jocke Lantz går under namnet Ockelbomaffian. Läs om den här starka trions träning...

Läs mer
Löpning en nyckel till Nils van der Poels OS-succé

Rune Larsson snackar träning med Nils van der Poel – dubbel guldmedaljör på OS i Peking.

Läs mer