Stark avslutning av Musse i Hamburg

Stark avslutning av Musse i Hamburg


Halvmaran i Hamburg Marathon passerades av Musse på tiden 1.06.18 vilket var nästan tre minuter bakom ledarna av loppet och nästan fyra minuter långsammare än hans nysatta svenska halvmaratonrekord från det holländska loppet Venloop. Det var dock en taktik som visade sig vara helt rätt.

Under andra halvan av loppet kunde nämligen Mustafa Mohamed till och med öka farten något för att slutligen gå i mål på en niondeplats med tiden 2.12.28. Det innebär att Musse klarade av att springa med negativ split då andra halvan av loppet gick åtta sekunder snabbare än den första.

Även om tiden är den bästa som någon svensk man har sprungit på mycket länge så underskred den inte SOK:s kvaltid (2.11) som krävdes för att Musse skulle få delta i London-OS senare i sommar. Vi får därför återkomma till hur Mustafa Mohamed satsar vidare efter Hamburg Marathon och hur han upplevde dagens lopp.

Alla resultat i Hamburg Marathon


Nr 12 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Nästa säsong börjar idag
  • Träningsprogram för milen, halvmaran, maraton
  • Därför ska du träna dina fötter
  • Ett bättre sätt att springa långpass
  • Årets bästa löparskor. 12 av våra favoriter från 2021
  • Gravid? Fortsätt springa!
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 9

Timo

Med tanke på att Musse nu sprungit sitt andra marathon och med den potentialen han har om han i lugn och ro får koncentrera sig på OS-maran är det ju inget snack egentligen, låt Musse åka till OS och göra sitt livs lopp där.


simon

Klart han ska med ,detta är kanontid med säkert ännu bättre tid för OS.


Jan Wall

Vilken man!
Kul att Musse höll och nu satt Sverige på kartan igen.
JW


AndersPe.

Varför måste alla svenska deltagare ha medaljpotensial?
VI ökar ju intresset för idrotterna med deltagare vi kan knyta an till!
Skicka minst en i varje gren 😉


OP

Stöd Musse! Joina den öppna facebook-gruppen:
Vi vill att SOK skickar Mustafa Mohamed till OS!


Marwar

2.12 av en löpare som gjort 8.05 på hinder är verkligen inget att skriva hem om. Och hans 1.02 halvmara för några veckor sedan indikerade ju åtminstone 2.08-2.10. 2.12 måste ses som ett stort fiasko i ljuset av hans kapacitet.


Carl

Till Marwar,
Vad har tiden 8.05 på hinder, med detta marathonlopp att göra?


marwar

Carl
Personliga rekord på underdistanser är relevanta för att värdera den möjliga prestationen på nya sträckan, i detta fall marathon. 8.05 samt 1.02 (hm) indikerar en oerhört mycket bättre kapacitet än 2.12 (även för en ”debut” – han har ju ett tidigare helmisslyckat lopp bakom sig) OM man nu är lämpad för marathon. Vilket detta test antydde att han inte är. Även en eventuell förbättring ner til 2.10 inom något år är ju helt meningslös då det inte räcker någonstans i internationell marathonkonkurrens. Möjligen till att vinna i Stockholm – men det ter sig magert för en fd 8.05 löpare.


Rasmus

AndersPe. har helt rätt i att det ökar intresset. Det kryllar ju inte direkt av unga långdistanslöpare. I längden tjänar man på att skicka honom oavsett placering.
Sedan är ju kvalgränsen helt uppåt väggarna. Island skickar Kári Steinn Karlsson (som jag för övrigt har tränat med). Han gjorde 2.17 någonting i sitt första maratonlopp och som 25-åring (ja, visst han har framtiden för sig). Det kommer han visserligen inte långt med på OS, men han slog samtliga svenskar i fjol och var näst bäst i Norden med den tiden. Islänningarna verkar stolta över honom. Sedan kommer Musse och springer 5 minuter snabbare, men inte fan får han åka. Pinsamt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Full fart framåt med skidstjärnan Frida Karlsson

Att hon kan åka skidor fort har Frida Karlsson visat flera gånger. Men visste du...

Läs mer
Därför springer Augustprisvinnaren Lydia Sandgren

Jag är löpare: Lydia Sandgren, Augustprisvinnare 2020 med debutromanen Samlade verk.

Läs mer
Så blev Wilson Kipketer snabbast i världen

Wilson Kipketer är en av de allra främsta löparna genom tiderna på 800 meter. Vi har pratat med honom om...

Läs mer
Jessica satte PB med 56 km när hon vann RM 24 timmars

I helgen avgjordes Riksmästerskap i 24-timmarslöpning i Skövde och förhandsfavoriternaJessica Svärd och Martin Scharp vann dam respektive herrklassen. Martin nådde...

Läs mer