SVT Play sänder live från orienterings-VM

SVT Play sänder live från orienterings-VM


Det är snart dags för det 28:e Världsmästerskapet i orientering som i år kommer att avgöras i städerna Chambéry och Aix-les-Bains i Savoie i sydöstra Frankrike. Löpare från 55 länder kommer att delta, varav 12 deltar i VM förförsta gången.

I fjolårets VM i Trondheim, Norge kammade det svenska landslaget hem två silver och två brons. Det svenska landslaget är ett av världens bästa och har medaljchans på samtliga distanser och målet för i år är att ta fem medaljer varav två guld.

SVT Play kommer att sända de två fullskalsproduktionerna i sprint och stafett. Sändningarna går också att följa i mobilen.

– Det har inte varit så lätt att producera den här typen av tävlingar för tv, men nu har man genom olika försök och tester lyckats. Det är skälet till att vi mer och mer börjar titta på orientering. Vi gör nu två satsningar som ett test inför framtida tävlingar, exempelvis EM i Falun 2012. Genom alla år har man haft argumentet att det inte går att visa i tv, men eftersom tv-produktionerna blir allt bättre så håller inte det argumentet längre, säger Kjell Andersson, biträdande chef på SVT Sport.

Kommenterar båda sändningarna gör Rickard Ekman med expert Anders Gärderud.

VM i orientering, live i SVT Play

16 augusti 14:55
Sprint (damer och herrar)

Svenska damlaget: Lena Eliasson, Linnea Gustafsson, Helena Jansson 
Svenska herrlaget: Anders Holmberg, William Lind, Jerker Lysell 

20 augusti 13:05
Stafett (damer och herrar)

Helena Janssons blogg på Runner’s World

Oktobernumret ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Träna Rätt! Långt eller kort, hårt eller lugnt
  • 6 snygga höstjackor i stor test
  • Ultralöparens smarta knep
  • Skorna som gör dig snabbare
  • Forskning: Bli bättre med bakterier
  • Hållbara maror
  • Slipp magont nu!

 

Prenumerera

Antal kommentarer: 1

Magnus

Sweeeeeeeeeet att RW börjat skriva lite om OrienteringDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Det lönar sig att prenumerera

Det lönar sig att prenumerera


Du får bland annat 20% rabatt på Runners’ Store.

Sveriges kanske bästa utbud av löputrustning. Som premium prenumerant har du hela 20 % rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% rabatt. Som digitalprenumerant har du 15% rabatt på löputrustning förutom på elektronik där du får 10% i rabatt. Du kan handla via vår webbshop (länk till vår butik) eller besöka någon av våra butiker på Regeringsgatan 26 i Stockholm eller Baltzarsgatan 31 i Malmö. För att få rabatt i någon av butikerna i Stockholm eller Malmö behöver du visa upp din medlemstatus. Den hittar du under ·Mina sidor” här på sajten. Obs! för att få tillgång till din rabatt på sajten behöver du vara inloggad. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Dessutom för du möjlighet att läsa Bicycling, Vasalöparen och såklart Runner’s World digitala tidningen i din dator/mobil eller läsplatta.

Klicka här för att bli prenumerant