Träffa vår nya bloggare Emelie Forsberg

Träffa vår nya bloggare Emelie Forsberg


Emelie Forsberg är 24 år och läser biologi vid Umeå Universitet. Hon är uppväxt i Härnösand och ha bott i fjällen till och från de senaste fem åren.

Berätta lite kort om ditt löparliv?

Jag har alltid sprungit, när jag var liten var det inte som träning utan för att jag gillar att ta mig fort mellan a och b! När jag slutade de lagidrotter jag höll på med som tonåring fick löpningen större plats. När jag sedan började jobba i fjällen så började jag springa ändå mer.

Hur mycket tävlar du och hur har det gått?
Min första löptävling var ett motbakkelöp i Jutenheimen 2009, det kanske är ta i att kalla det för löpning, när man bara ska kötta uppför men jag kallar det för löpning ändå!
Jag kan räkna de löpartävlingar jag deltagit i på två händer, så jag är inte en erfaren tävlare.
Men förutom de två gångerna jag sprungit Lidingöloppet har jag kommit på pallplacering. Bland annat har jag vunnit AXA Fjällmaraton två gånger och ett par deltävlingar under Salomon Trail Tour 2011. 

Hur brukar du träna?

Jag har inga riktiga typiska pass och det är väl kanske det som är typiskt för mig. Det beror väldigt på vart jag befinner mig. Men det som är lättast att komma ut på är pass på cirka 1 timme i 4-5 minuterstempo.

Vilket är ditt favoritpass och varför?

Svår fråga! Jag gillar faktisk allt möjligt. Ofta efter varje pass kan jag känna att det här är ett favoritpass! Kanske för det att jag gillar variation. Jag njuter stort av att springa myrintervallpass med sanslöst högpuls. Njuter av långdistanslöpning, korta morgonjoggar, intervaller på bana. Teknikträning. Eller bara någon lätt mil på asfalt.
Men om jag bara får välja ett favoritpass så blir det uthållighetsträning på fjället.

Springer du ”vanliga” löpartävlingar eller bara på fjället och i terräng?

Jag har faktiskt sprungit en klubbtävling på 3000 meter med Umeå Friidrott vilket gick bra. Oavsett typ har alla tävlingar jag sprungit bjudit på mycket härligt. Men att vinna fjällmaran och sätta nytt banrekord i år var stort för mig.

Vilka andra idrotter håller du på med?
Jag klättrar. I perioder blir det väldigt mycket, men när jag inte är inne i en sådan period försöker jag bara att underhålla styrka, teknik och psyke. På vintern åker jag en massa skidor. Jag åker klassiskt och jag skejtar. Och går så mycket som möjligt på toppturer, antingen med telemarksskidor eller med lättare varianter. Sedan försöker att hinna med att yoga då och då, för det mår jag otroligt gott av.

Vad är dina framtida mål och drömmar?
Mina mål med träningen är att fortsätta utvecklas och att bli lite mer strukturerad med träningspassen. Jag har inga tävlingar inplanerade till nästa år än, men jag skulle gärna springa någon tävling i alperna.

Vad är tror du att våra läsare kan förvänta sig av din blogg?
Det är kul att dela med sig av härliga springturer, och kanske kan jag inspirera någon till att ta sig en veckas löparsemester till de svenska/norska fjällen nästa sommar. Och kanske blir jag mer sporrad att bli mer strukturerad i min träning om jag bloggar om det.

Besök Emelies blogg.


Antal kommentarer: 1

Erik ahlström

Hoppas vi kan se dig bland våra internationella Salomon löpare i vår, många härliga. tävlingar att välja på, se även inspirerande klipp på
http://Www.salomontrailtour.seLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Musse inför EM-maran: "Jag är i bra form"

På måndag 15 augusti rivstartar Europamästerskapen i friidrott i München med bland annat maratonloppen för...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Vilken comeback - rubriken aktuell igen för Glans!

Jonas Glans har "chockat" löpar Sverige tidigare, och nu har han gjort det igen. Med...

Läs mer

Vinn Ockelbomaffians HOKA-favoriter!

Ultralöparna Elov Olsson och bröderna Johan och Jocke Lantz går under namnet Ockelbomaffian. Läs om...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Löpning en nyckel till Nils van der Poels OS-succé

Rune Larsson snackar träning med Nils van der Poel – dubbel guldmedaljör på OS i Peking.

Läs mer
Carolina Wikström om det härliga OS-beskedet

I början på veckan kom det efterlängtade beskedet från Svenska olympiska kommittén: maratonlöparen Carolina Wikström är uttagen till sommar-OS i...

Läs mer