Under Armour Flow Velociti Wind 2 – snabbare och lättare

Under Armour Flow Velociti Wind 2 – snabbare och lättare


Under Armours senaste löparsko är inte bara lättare och snabbare. Flow Velociti Wind 2 kan också analysera ditt löpsteg – i realtid.

[ANNONS FRÅN UNDER ARMOUR] ”The ultra-fast shoe that pushes your race pace.” Så beskriver Under Armour sin senaste löparsko – den lättare och snabbare andra versionen av Flow Velociti Wind.

Den främsta anledningen till dessa stora ord handlar om en okonventionell och innovativ lösning. Flow Velociti Wind 2 har nämligen ingen yttersula som skyddar mellansulan från underlaget – inte i vanlig mening i varje fall. I stället har Under Armour använt sig av skumplastmaterialet Flow i hela sulplattformen, vilket alltså både tar hand om stötdämpningen och fästet mot underlaget.

För att skon ska kunna garantera det sistnämnda har Under Armour valt att lägga in ett greppigt mönster i den del av mellansula som möter underlaget. En tydlig vinst med detta är att skon blir lättare, men utan att man kompromissar med vare sig grepp eller slitstyrka. En annan lösning, som också syftar till att förbättra greppet i kurvor och vid riktningsförändringar, är att sulplattformens kanter har blivit mer avrundade än tidigare.

TÄVLA OCH VINN Under Armours Flow Velociti Wind 2 på @runnersworldswe instagram

Ovandelen är tillverkad i ett nätmaterial (mesh), och har försetts med stabiliserande band för att ge stöd åt foten där det behövs. Lösningen ger en följsam passform och materialets luftiga egenskaper garanterar att fötterna inte blir för varma under långa träningspass eller tävlingar. En uppdaterad hälkappa med en mer generös stoppning och en mjukare innersula bidrar också till den förbättrade komforten.

Innovativa och uppkopplade

Under Armour är en av de mest innovativa tillverkarna av löparskor i dag, vilket kanske beror på att de startade som just innovatörer inom sportkonfektion. En lösning de fortfarande är rätt ensamma om är att alla tekniska löparskor från Under Armour har ett egenutvecklat chip integrerat i mellansulan.

Detta gör att användaren via Bluetooth och appen MapMyRun både kan se en mängd träningsdata efter passet som distans och löptempo (man behöver inte ha mobilen med sig utan kan ladda upp allt när man är hemma igen). Numera kan datan även synkas mot en Garminenhet, och användaren kan då också få data kopplat till löpteknik som markkontakttid och vilken vinkel foten har vid landningarna – och mycket annat.

I RW-PODDEN AVSNITT 121 kan du höra mer om
Under Armour Velocity Wind 2

UNDER ARMOUR VELOCITI WIND 2
Vikt: 238/225 gram (herr/dam).
Häldropp: 8 millimeter.
Rek. cirkapris: 1 700 kronor.


Antal kommentarer: 3

Henrik Nilson

MapMyRun heter appen.
Som lite äldre triatlet skulle Velocity wind 2 hjälpa mig att genomföra mina utmaningar och bidra till att jag kan fortsätta att förbättra mina resultat och min hälsa


Ann Henriksson

Flow Velociti Wind 2 får spela min viktigaste huvudroll, då får jag på löpning bästa kontroll!


Johan Lundgren

Jag inne på mitt andra par Under Amour Velocity Wind. En helt underbar sko som är nästan helt tyst att springa i. En riktigt skön träningssko som även passar bra att tävla i. Jag är inte sponsrad för att skriva det här utan jag skriver det här för att få fler att upptäcka den här fantastiska skonLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar