Asics öppnar konceptbutik i Amsterdam

Asics öppnar konceptbutik i Amsterdam


Denna service, som är utvecklad av ASICS Institute of Sport Science i Kobe i Japan, har tidigare enbart varit tillgänglig för professionella idrottare. Delar av butiken är öppna redan nu, och i mars kommer alla avdelningar att vara öppna för allmänheten. Den olympiska maratonvinnaren Constantina Dita njöt av en exklusiv visning av butiken.

Butikens besökare har kunnat använda ASICS FOOT ID-systemet och handla i butiken sedan december 2010. ASICS Running LAB och Running Club kommer att starta i mars 2011.

Att denna unika butik ligger på Stadthoudersgade – precis vid Vondelparken som är mycket populär bland löpare – är ingen tillfällighet. Förutom att sälja ASICS kompletta löparkollektion och utvalda produkter ur ASICS övriga sortiment, är den 600 kvadratmeter stora butiken utrustad med avancerade biomekaniska och löparanalytiska system. Butiken erbjuder även löpare exklusiva faciliteter såsom ASICS Running LAB, FOOT ID och Running Club.

Running LAB
I det moderna ASICS Running LAB kan löpare få flera olika, utförliga kroppsanalyser som sedan ligger till grund för råd om hur man kan utveckla sin löparförmåga och sitt steg. Dessa analyser innefattar fotens form, benställning, löpteknik, muskelstyrka och uthållighet (aerob förmåga).

FOOT ID
ASICS FOOT ID är ett högteknologiskt system som kombinerar statiska och dynamiska mätningar för att säkerställa att varje kund väljer rätt skor utifrån sin individuella biomekaniska profil.

Running Club
För att ytterliga stödja löpare finns ASICS Running Club som erbjuder sina medlemmar löparclinics och exklusiva omklädningsrum med skåp, duschar och handduksservice.

Inredningsdesign
Butiken representerar genomgående ASICS filosofi – ”en sund själ i en sund kropp”. Konceptet är helt unikt och shoppingupplevelsen höjs ytterligare genom butikens effektfulla inredning. FOOT ID och Running LAB bildar en tvåvåningsformation i mitten av butiken. Den futuristiska kombinationen av metall och glas binder samman butikens olika delar runt ett teknologiskt hjärta i mitten och speglar märkets kärna.

Om ASICS
Anima Sana In Corpore Sano, “en sund själ i en sund kropp”, är en latinsk fras som bildar akronymen ASICS och som fortfarande är den bas som företaget står på. Företaget grundades för över 60 år sedan av Kihachiro Onitsuka och är idag ledande designer och tillverkare av löparskor och andra träningsskor, kläder och accessoarer. Gå in på www.asics.se för mer information.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar