Både lätt & svårt att utse Varvetfavoriter

Både lätt & svårt att utse Varvetfavoriter


När det gäller SM är det inget som talar emot att Hässelbys Adil Bouafif och Isabellah Andersson ska klara av uppgiften att bärga guldet. Förutom att de har betydligt bättre personbästa på sträckan än sina svenska konkurrenter verkar också formen vara god efter att de vunnit både korta och långa Terräng-SM för ett par veckor sedan. 

– Jag har glömt min dåliga dag i London Marathon för tre veckor sedan och siktar nu bara fram mot OS. Varvet är ett steg på vägen dit och efter loppet kommer jag att bege mig till Kenya för att träna fram tills dess jag åker till London, sa Isabellah Andersson på en presskonferens dagen innan Göteborgsvarvet.

Att Isabellah ska vinna hela Göteborgsvarvet är däremot ingen självklarhet även om förra årets segrarinna Joyce Chepkirui blivit stoppad av kenyanska friidrottsförbundet från att ställa upp eftersom hon är nominerad till OS. Det finns nämligen en hel del konkurrenter med bättre halvmarapers. En av dem är holländskan Hilda Kibet som sa följande under presskonferensen:

– Jag kommer från Kenya men har bott i Holland så pass länge nu att jag är van vid det här kyligare vädret. Jag gillar också banan eftersom den backiga profilen påminner lite om hur vi kommer att springa i OS.

Om Isabellah Andersson trots konkurrensen ändå har en liten möjlighet att blanda sig i striden om slutsegern är fallet tyvärr inte detsamma för Adil Bouafif. Han personliga rekord på 64.08 är nämligen inte i närheten av de tio löpare som sprungit sträckan på 61 minuter eller bättre. 

– Det var tufft förra året men jag hoppas naturligtvis kunna försvara min titel även om det är tuff konkurrens här i Göteborg, förklarade Albert Matebor som vann på banrekordet 60.52 2011. 


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Göteborgsvarvet backar – arrangerar nytt lopp i november

Efter kritiken mot beslutet att ställa in erbjuder Göteborgsvarvet nu i stället ett helt nytt...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Ordinarie Göteborgsvarvet och Höstveckan 2021 ställs in

Den fysiska versionen av Göteborgsvarvet, som skulle gått 11 september, ställs in.

Läs mer

Varvetprogram med Musse, Hanna och Szacke!

Nu startar Göteborgsvarvs-programmet där coacherna Musse, Szacke & Hanna vill inspirera alla Varvetlöpare att klara...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Göteborgsvarvet 2021 flyttar till hösten

Världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet arrangeras den 11 september 2021. Flytten har beslutats av Göteborgs Friidrottsförbunds styrelse och görs för att...

Läs mer
Spring där du är - Göteborgsvarvet Virtual Race 21k

2020 års upplaga av Göteborgsvarvet är inställt på grund av Covid-19 viruset, men nu lanserasGöteborgsvarvet Virtual Race 21k där Varvet...

Läs mer
Göteborgsvarvet genomförs inte 16 maj

Med anledning av risken för smittspridning av covid-19 kommer Göte­borgsvarvet 2020 inte genomföras den 16 maj, det meddelar Göteborgsvarvet i...

Läs mer