Blogg

God snabb bra mat


Jag var och storhandlade idag. Det tar tid. Att handla mat. För det är massa annat som säljs i samma affär. Fast det heter ”mataffär”. Jag går och läser på innehållsförteckningar i gångarna och väljer noggrant. Försöker välja smart.Utifrån vad jag är beredd att äta. Utifrån vad jag är beredd att betala.

Först och främst så väljer jag magra mejeriprodukter så långt det går utan att det ska vara modifierad stärkelse i. Således matlagningsgrädde med 15 % fetthalt före Creme Fraice med 15% som innehåller fuffens. Jag äter hellre mitt fett från nötter, fet fisk och avocado där det kommer med ett ”mervärde” med nyttiga fettsyror än massa mättat mejerifett.

Aldrig någonsin ever ever margarin. Mager mjölk till mig utan laktos, fetare till Ebba med laktos.

Ekologiska kolhydrater är ofta relativt billiga kontra ekologiskt kött. Så alltid ekologisk pasta, ris osv.

Bara råvaror. Inga halvfabrikat förutom blodpudding och korv som jag faktiskt inte mäktar göra. Men nu blev det inget rött kött alls faktiskt.

Lagade en väldigt enkel kycklingrätt som är inspirerad av en min faster brukar göra:

Stek kycklingfileer i lite olja och smör med salt och peppar så de får lite färg.

Under tiden skär du i ”båtar” lite morot, potatis, lök, väl tvättad citron, och squash. Lägg i en ugnsform. Lägg också i några vitlöksklyftor och några oliver. I med kycklingen. Salta och peppra och strö över rosmarin. Häll över 2 dl hönsbuljong och lite matlagningsvin samt matlagningsgrädde.

In i ugnen på 200 grader ”tills det är klart”.

Enkelt va?

Imorgon ska jag cykla på min rostiga gamla tanthoj till Brunnsviken och simma med Daniel före frulle. Wish me luck.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*