Blogg

Make over #krönika


Jag är inte fåfäng. Inte om mitt yttre. Mitt inre och kompositionen av det som är innanför skalet det bryr jag mig om.
Men just nu blir jag brutalt medveten om mitt ovårdade yttre. Jag kan inte göra så mycket åt min blåslagna vad men önskar att jag orkade göra något åt mina fnasiga ben, fula fötter och hemska naglar. Gå och fixa mitt hår, av vilket 5 cm rök all världens väg i helgen då jag bad min mamma klippa topparna.
Ja jag önskar ibland att jag såg lika välmående ut som jag är men så kastas jag ur dessa tankar och in i just det liv som gör att de fnasiga benen är starka och pigga, att huvudet under det trista håret är fyllt med driv och att fötterna rör sig snabbt.
Bästa Ingmarie som jag skulle kunna prata ett år med och inte bli klar, kom för ett möte.
Ett möte som Gofisen tog över och började intervjua Ingmarie. Med en karta i hand efterfrågade hon både adress och namn på båda föräldrarna. Det är ordning på den tjejen.

20120621-144751.jpg
De senaste två dagarna har jag fått sätta ord på det sammelsurium av känslor och tankar jag har efter Tjejmarathon och det har satt igång ett maskineri i huvudet som drivs av massa småkuggar jag samlat på mig under det senaste året.
Börjar komma i mål på jobbet, fick hem sommarpresenten och tänker att jag ska ta mig tid att läsa skönlitteratur och inte bara facklitteratur och nyheter isommar. Eller ”sånt där ljug” som morfar i Tornedalen sa.

20120621-145235.jpg
Går med sovande Lillan i vagnen i Vasastan och tänker att de borde vara lag på att alla lägenheter i de här fantastiska husen ska målas stockholmsvitt och att de tomma skolgårdarna borde kunna nyttjas bättre på sommaren. Vid Adolf Fredrik krasar gruset av sorgetyngda steg från ett begravningsfölje. Utanför passerar en höggravid kvinna följd av en mamma med ett spädbarn. Liv och död.
Tänker på kvadratmeterpriset här i betongens mecka och tänker på att det är så mycket billigare att köpa ett fint hus omfamnat av grönska långt ute på landet. Tänker att man brukar motivera prisskillnaden med att ”det är så långt till stan” och undrar vad det är man vill ha nära och långt ifrån egentligen. Undrar om det är ett paradigmskifte på gång någongång där vad det är långt till egentligen kanske ändras på.
Tänker att det är mycket som är upponer i den här världen men känner en viss trygghet i att det trots allt som hänt är mina fula fötter som är i backen och mitt virriga huvud med det tråkiga håret som är upp.
Och nu åker vi till Värmland.

20120621-150720.jpg

Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Summer solstice


20120620-182558.jpg

Om jag inte hade en snorig liten Gofis hemma så hade jag nappat på Saras ide att jogga den ljusaste natten på året. Men jag ska försöka sova bort den faktiskt.
Jag är i den filosofiska andan och mycket spann igång av dem intervju jag var med på idag.
När insåg jag att jag kan göra allt jag vill? Hur kan jag få fler att känna så?.
När försvann ”inte” från kan, går, vågar, törs, får?
Mitt kall är helt klart att plocka bort detta ”inte” från andras tankebanor. Och att göra gott för de som har det sämre.
Min ledighet, som är delvis fylld med planeringsjobb inför hösten, är så nära nu. En stor ask med jordgubbar. Ingen revision, inga siffror. På 2 månader.
Can YOU FEEL it?. Jag kan. Det smakar återhätmning. Det smakar ledighet. Det smakar en massa bad, lek, löpning, fjäll, jobb på landet.
Det kommer bli så jäkla bra.

20120620-182807.jpg
20120620-182821.jpg
20120620-182844.jpg
20120620-182909.jpg
20120620-182925.jpg
20120620-182943.jpg
20120620-183019.jpg
20120620-183044.jpgLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Jämtlandstriangeln Unplugged- Det bästa av två världar


foto: trailare.se

Yay! Jag har anmält mig!
Jag försöker vara i Ottsjö ca 2 veckor i augusti men det blir inte så mycket tid för lång fjällvandring med boende i tält när Axa Fjällmarathon ligger i mitten. Lillan kan nog knata en bit själv men att bära henne OCH packing det blir liksom ingen njutning. Bara slit.
Så jag klämmer en två dagars tur, en klassiker, fast på en dag, för mig själv. Just the way I like it. För egen maskin. Inget lullull. Ingen trängsel. Massa fjäll. Bara fjällterräng. Love it.
Det är 4,7 mil som ska avverkas och jag ser det som en skön tur på fjället med start och avslut i Storulvån i sällskap av massa skönt folk. Det får bli mitt fjälläventyr för den här sommaren.

Om jag hade två dagar till för mig själv så skulle jag springa ut till Dörrsjöarna på kompass från Höglekardalen. Jag gjorde en tur dit 2008 och det var så vackert när dalen som Dörrsjöarna ligger i öppnade sig som ett gap framför och under mig. Jag övernattade mitt ute i allting och ingenting utan att se en mänsklig själ på ett dygn. Healing at it’s best
Just nu förbereder jag mig på att hålla tungan rätt i mun och förmedla rätt budskap när jag ska intervjuas för ett spännande radioprogram för Tjejmarathon.
Lillan är fortfarande sjuk och veckan är upponer. En ny affärskontakt ringde imorse och jag hade han i ena örat och hennes blockflöjtskonsert i den andra.Tidspress och påsar under ögonen here we go again..
Men imorgon eftermiddag gör jag midsommarhelg och åker med Hjälten och Tigerfisen till landet.

20120620-105544.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Iform- utmaningen


Jag älskar att hjälpa andra utmana sig själva. Jag får gåshud när folk spränger gränser och vågar sätta mål.
Idag börjar jag coacha J och C mot Iformloppet 16 augusti och bättre form rent generellt. Båda är mammor och har små barn, snoigt med tid men en otrolig kämparglädje.
Min roll är att hjälpa dem med löpträning och lite basic styrketräning under sommaren ( jag är väl medveten om att jag inte är expert inom det området men att komma i form efter graviditet – det kan jag!) och peta i deras kost.
Idag har de fått ett träningspass på papper som garanterat kommer att kännas av imorgon. Fokus i början är att:
1) kickstarta deras förbränning
2) jobba in bra löpteknik från början
3) stärka upp bål, rygg och stora muskelgrupper för att skydda mot skador men även just sätta fart på fettförbränningen. Båda har lite trassel med axlarna så vi ska jobba med rörlighet och styrka i dem också.
Det bästa är att de tränar i parken utanför så jag kan gå och peppa dem när lillan somnat och ha altandörren på glänt.
Idag hann vi börja jobba lite med löpteknik: korta av stegen och få rätt på armarna. Det kommer bli hur kul som helst det här!
Innan dess har jag, Hjälten och Tigerfisen sköljt ur alla dunkar från Tjejmaran och tagit hand om allt som blev över.
Nu ska jag skriva ett blogginlägg till Lidingöloppets nyhetsbrev och hemsida . Japp, det är full fart som vanligt!

20120619-204632.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Back to work


20120619-143124.jpg

Veckans träning började bra.

Jag kom i god tid till FitnessClub som för övrigt har ett bra 3-månaders erbjudande just nu. Jag gillar att gymet befolkas av alla de variabler av tränande- från biffarna i sina badtofflor (varför?) till damerna som passar på att använda träningssystemet Milon.

Jag bara körde igår. Jag älskar att träna rygg- det är min stolthet och den behöver jag för att springa bra, bära tung Gofis och hålla upp min långa kropp. Började med 3 x 10 armhävningar. De är min benchmark övning. När de är tunga- då har det gått för länge sen förra styrkepasset. Och det har det ju. Ca 2 veckor.

Sen höga drag med rep för ryggen. Sen 3 x 8 marklyft med lätt vikt, 28 kg för att fokusera på tekniken. Renegade rows med 10 kg’s hantlar där man står som i armhävningsposition och drar en av hantlarna i taget. Ja ni förstår.

Draken med 10 kg vikt, 2 x 10 på varje sida. Hm…vad gjorde jag mer. Jo mer rodd med 12, 5 kg. 10 x 2 sets.

Sen körde jag bål. Satt på bänk och hade 10 kg vikt i handen. Vred överkroppen åt ena hållet och benen åt andra. Växlade med att ligga på bänken och hålla fast den över huvudet, benen och rumpan upp, sänka långsamt med raka ben. När kroppen är rak, slå ihop fötterna två gånger sen upp igen. 20 x 2 set. Sitt på den ni- den känns. Jag är stark i magmusklerna nu. Fantastiskt känsla.

Avslutade med axelpressar tills jag nästan skrek och sen gick jag upp för att leda spinningen.
Spretig klass som vanligt – älskar den utmaningen! Passet såg ut såhär:
7 min uppvärmning upp till 75% av Max
3 min växlande sittande stående 75-80%
3 x 6 minuters pyramider från 75-85/tröskel med 1 minut på varje nivå under de första två och 2 minuter på tröskel under sista.
3 min med återhämtning och urtramp. Sen 3 x 6 minuter till pyramider med lite mer tid på 85-90%
3 min raksträcka för att riktigt krama ur kroppen.
10 min nedvarvning och stretch. Jag svettades som en gris. Och tog i så det knakade. På riktigt. Instruktörscykeln var lite sned nämligen. Men jag blir så pepp!

Idag skulle jag jogga till jobbet. Men hur det nu blev så blev det att testa lite asfaltsfart. Värmde upp med 5:40 fart i 3 km och sen betade jag av 3 km på runt 15 min med 4:58, 4:57 och 5:08 innan jag joggade ned. Ett ägg o en kopp snabbjava i kistan innan.
Nu är jag peppad att ösa ett riktigt hårt tusingpass imorgon.
Jag lägger Jubileumsmaran som ett hårt kenyanskt långpass mitt i träningen mot Fjällmaran för nu har jag lagt till ett lopp i min favoritkategori till- Jämtlandstriangeln Unplugged. Mer om det senare. Nu ska jag mysa med min snart 3-åriga snoriga lilla Gofis.

20120619-143134.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Livet och magin fortsätter


Coyntha och Magdalena var så goa när vi började packa ihop i lördags. De frågade om jag någonsin vilade? Satt jag någonsin still? Utan att jobba med något. Producera något hela tiden?

Nja. Inte så ofta. Jag räknar de här heliga sömntimmarna varje natt som vila. Det är nästan, när jag får till det, 1/3 del av dygnet och det är så mycket jag vill göra i livet så det finns inte plats plats riktigt för att såsa runt. Kroppen är full av muskler som finns där för att de ska jobba. Hjärnan- den använder vi bara en yttepytte bit av och för varje steg jag tar framåt i livet, för varje dröm jag genomför, stor som liten så känner jag hur jag kommer åt nya delar av min mentala och fysiska kapacitet. Jag tror man blir piggare. Starkare. Sen februari och det fruktansvärda jag var med om då är jag både starkare och bräckligare. Modigare men lättare att fälla. Jag var så otroligt orolig för att något skulle hända under loppet och lättnaden jag kände när alla gick i mål för egen maskin, den är ett stort helande stygn i det sår som legat öppet i flera månader. Det var ett stort steg i läkningsprocessen.

Dessutom så rider man på en rätt fett skön våg när man är med och anordnar något så fantastiskt som Tjejmarathon 2012. Herregud det är så stort. Jag som då missade att se de flesta av tjejerna springa har gråtit floder av emotionell stolthet och fascination när jag gått igenom Görans fina bilder. Varenda en av er- vilken insats!

Så nej. Inte trött längre. Taggad. Har jobb med ekonomin kvar och två reportage att rodda med. Vi är med i Norrtelje Tidning idag- pappersversionen endast dock. Gladaste officiella nyheten idag, min fina Madde och David ska ha en litet underverk och även om jag vetat så bölade jag lite över det idag också. Precis som Madde skriver kan man inte ta det för givet och det mest naturliga i livet är ju det som är det mest fantastiska. Som man ska ära så ofta man kan. Är så imponerad av hennes ork i helgen. När jag var där hon är nu var jag galet trött och ville bara äta pizzasallad!

Så hej mitt liv igen. Hej min träning som idag får bli i form av cirkelstyrka innan mitt spinningpass med pyramider- två platser lediga- do you want it? Hej tidig morgon med Tigerfisen som har feber men sin vanliga energi. Hej kraft framåt, inspiration, ideer, ett ständigt litet leende i mungipan och nära till tårarna. Vi gjorde det!

Så imponerad av min kropp som bara öser på efter beställning. Det blev ju några mil där i lördags och en krasch men energin är tillbaks där den ska vara.  På topp alltså. Men jo jag ska vila. Över midsommar. Inte från träningen för det är dags att lägga i maratonväxeln nu. Svårt att träna för såna här ”fartgatlopp” men jag ska göra mitt bästa utan att tumma på Axa Fjällmaraträningen. Ja, jag är född i tvillingarnas tecken och vi brukar fixa rätt bra att göra två saker samtidigt. Jag har bestämt mig för att lita på min magkänsla istället för alla som säger att saker och ting inte går. Jag tycker 39 tjejer just i helgen bevisat att det mesta är möjligt. Så. Bra. Nu kör vi.

Träning denna vecka

Måndag: Styrka på gymet bland alla hårdingar på Fitness Club. Instruerar spin. Brukar spåra ur och jag tar ut mig totalt.

Tisdag: Beroende på om lillgos är sjuk och hennes pappa måste jobba så blir det fartlek till eller från jobbet.

Onsdag: Beroende på samma som ovan. Tänker progressiv distans. Om jag kan springa i nästan 4 fart på grusväg så borde det kunna gå rätt fort på asfalt någonstans. Måste nog bara komma på något att jaga som är lika viktigt som tjejer på klippor. Sikta på 15 km ca.

Torsdag: Roddar ett litet kalas för Ebbas dagiskompisar. Ungefär som ett intervallpass tror jag.

Fredag: Tusingar i Värmland. Försöka sikta på 10 stycken med 1-2 minuters gåvila emellan. Totalt 15 km.

Lördag: Feta backintervaller i skidbacken. Köra tills jag  är slut.

Söndag: Styrka på morgonen

Ni kikar väl in under filken Fina grejer till Salu? Dit kan ni även räkna en Garmin 110 som bara ska repareras. Kommer med pulsband och laddare. 500 kr.

Nu tänker jag bjussa på några fina bilder som Coynthas man Göran tog. De som jag satt och bölade framför imorse. Se och njut. Kämparglädje, envishet, teamwork och endorfiner!

Fina Coyntha med alla som sponsrat henne skrivna på kjolen!

Johana och Madde vid målet. Eller två frysta teletubbies?

Hela vägen från Arvidsjaur- Helena, Marléne och Lisa

God mat på alla stationer

Starten

och den bästa bilden av alla. Där Jättelångt betar av detta efter ca 10 km, gör Tjejmaraton det med ca 4 mil i benen. Alla tog sig över detta. Med onda knän och stukade fötter. Respekt!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*