Blogg

Nystart


Det känns onekligen som en nystart nu efter semetern. Jag har verikligen varit LEDIG även om det inte varit lugnt och avkopplande hela tiden. Bilolyckan vi var med om har verkligen satt spår. Jag kämpar med att världen känns ond och väldigt läskig. Samtidigt väldigt varm och god eftersom vi umgåtts så mycket som familj och med fina vänner.

Stora tjejen börjar förskoleklass, N ska vara hemma med lillflickan och jag börjar en ny tjänst. Jag har också tänkt en del på riktningen på mitt egna företag som jag jobbar lite flexibelt med på deltid. 

Löpningen och dess mål funderar jag också på. Först hade jag tänkt raka spåret tillbaka till 100 miles men med nervinklämningar så kanske jag får tänka om.  Satsa på några kortare ultror runt 43-60 km fram till nästa år. Jag har inte den volymen i kroppen som jag anser att jag kräver för att kunna springa 16 mil på under 20 hr. Att springa på över 20 hr är jag inte intresserad av. Det har jag gjort. Jag är inte missnöjd med den löpning jag ufört- jag hade bestämt att det skulle få ta lång tid att jobba upp allt inifrån efter förlossningen. Jag är glad att jag inte stressade på med för mycket volym eller börja springa för tidigt.  .Nu är allt på sin plats och starkt i rätt ordning. Jag ska ju springa hela livet. Dessutom är det viktigaste för mig att få vara ute i naturen och njuta och det har jag verkligen gjort, har inte sprungit ett enda löpbandspass och mest sprungit i ”upptäckarmode”. Ryggproblemet var ite otippat men blir väl bra till slut det med som allt annat. 

I mitt företag ser jag fram emot att utveckla föreläsningsbiten vidare och börjar redan nästa vecka med en lunchföreläsning för ett företag. Jag kommer släppa lite på onlinecoachandet ett tag då det, trots att det är otroligt roligt och ger så mycket, tar mycket tid. 

Jag kommer att fortsätta fördjupa mina kunskaper om idrottsnutrition och lever överhuvudtaget efter devisen om ”alltid ständigt lärande” och hösten handlar mycket om att lära nya saker. Jag börjar redan imorgon med SOMA Moves instruktörsutbildning som jag ser fram emot att tillämpa sen.

På jobbet börjar jag med att inreda vår funktionella motionsyta med alla de bitar som det innebär med genomgång av utrustning, invigning och lösningar för att det ska funka bra att anvt använda för alla som vill.

 Men sen slöpper jag ”friskvårdsbiten” ganska mycket til förmån för att igen fokusera mer på strategiskt hälsoarbete som är det som måste vara på plats för att friskvård ska kunna vara en del av hela företagets hälsoinvestering. Jag har en fantastisk utmaning framför mig som HR-specialist inom hälsa för hela Sverige på företaget jag arbetar på. Ett utmanande drömjobb helt enkelt!

Dessutom är det viktigt för mig att göra det jag kan för en bättre värld. Det låter ju så präktigt men alla kan göra sitt. Alla ska göra något. Vi har ett stort jobb med Tjejmarathon som vanligt men det finns så mycket att göra på hemmaplan.

Men först och främst kommer barnen och familjen. Det är tryggt att veta att väljer jag det framför något annat så ångrar jag mig aldrg. Att göra bra saker på jobbet, röra på mig utomhus varje dag och sova bra. Äta vettigt för det mesta och på rent begär ibland. Vara tacksam och göra det bästa man kan i varje situatuion men ibland låta good enough räcka. Någonstans där hitar iallafall jag en bra grund för att navigera genom livet. Inte haka på massa detaljtrender, lyssna inåt, låta det enkla vara det stora. Lättare nu än förr.

Hoppas du också ser fram emot en rolig höst!


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Måndagspeppen – När är det perfekt?


Nu kanske många är tillbaka på jobbet och man får frågan hur semestern varit. Bra? Perfekt? Vädret var dåligt?

Man har tränat för ett lopp. Man får frågan om om man är redo? ”Nja hade nog kunnat träna lite mer men… XYZ”.

När är det egentligen perfekt? Och vad för parametrar lägger man in i sin bild av vad som är perfet?

Många saker kan man påverka, andra inte. Om man hela tiden hänger upp prestationer och upplevelser på att saker man inte kan påverka ska vara på ett visst sätt så blir det väldigt sällan perfekt. Och det i sig kanske inte gör något men om man ofta går runt och är missnöjd med att saker inte blir som man tänkt. Så kanske man måste se över vad som ska få definiera det man är nöjd med.

Ta när man just tränar för ett lopp. Man har kanske ett träningsprogram och ett mål. Saker händer- vissa kan man påverka, som att man tvingar sig själv att genomföra träningspass fast man inte är sugen.  Andra saker kan man förebygga att de händer, som att   sova ordentligt och äta bra för att undvika infektioner och sjukdomar.  

Men vissa saker kan man inte göra något åt. Shit really happens. Och då får man n ny möjlighet tilll det perfekta. Uifrån det nya läget. Semestern blev kall och regning. Men den kanske var perfekt?

Du kunde inte träna som du tänkt inför ett lopp. Men det kanske blev perfekt ändå utifrån vad du kunde påverka?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

10 fantastiska upplevelser


När bloggen är tyst lever livet. Vi är i Ottsjö. Det är magiskt. Det är verkligen familjeliv med två barn. På vårt sätt! Stora tjejen ränner som en fjällemmel och den lilla älskar sin bärstol så vi har kunnat vara ute och gå massor. 

Det finns så mycket att sriva om men jag har prioriterat annat! Har massor av tankar och inlägg i huvudet men de kommer! Har inte ens dator med så Ipaden får tjänstgöra- och då kan jag inte dela bilder. Vill ni se fantastiska bilder härifrån så leta upp mig på Instagram.  Har filmat och fotat riktiga ”ooh aaah” bilder.

Men här är veckans topp 10

1) Bestiga Middagsvalen med hea familjen och sitta däruppe i solen med fjäll åt alla håll.

2) Morgontassa Platåleden uppe på fjället och lyssna på spovarna som sjöng. 

3) Gofika i Bystugan i Ottsjö. Kaffe 10 kr, kaffe med hembakt dopp 50 kr.

4) Bada i Nulltjärn och Ottsjön- ca 15 grader.

5) Långpass upp på Hållfjället en tidig morgon och möta svenska skidlandslaget på vägen ned

6) Sitta i solen på altanen med fjällfonden och mysa med båda barnen som är glada och nöjda

7) Umgås med vänner som är häruppe, eller bor häruppe

8) Stå på sidan av Axa Fjällmarathon i år och heja på bästmannen som körde kvartsmaran. Bli sugen på nästa år igen.

9)  Vara ute hela dagarna. Gå. Busa. Leka. Alla fyra så nöjda och glada.

10) Vara långt från storstan. Verkligen njuta av  det ihop med min lilla familj och vänner!

Jag har en så maxad höst framför mig och njuter verkligen av de sista veckornas semester. Hoppas du ocksåhaft en fin sommar!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

#Måndagspeppen – Välj vad som styr dig


Vipassana är en 10 dagars meditations”kurs” som handlar om själviakttagelse. Man är tyst och fokuserar på sig själv så att allt brus utifrån hinner processas och man kan börja lyssna inåt. Det tar några dagar innan bruset utifrån är ”processat”.

Många av oss kopplar ned sociala medier mer under sommaren. Tror jag. Eller? Jag gör det iallafall. Inget absolut, känner inte att jag behöver det. Men bloggar, FB, Twitter och Instagram påverkar. Antingen noterar man bara och väljer att inte påverkas. Eller så uppstår en känsla. Glädje, man roas, förargas, avundsjuka, habegär. Ledsen kan man bli också. Man blir väl ganska bra på att sortera vad man tar in. Men läser man så tar man ju in på något sätt iallafall. Tänker jag.

Det kan vara skönt att stänga ute det mediala inflödet ett tag bara för att känna efter vad den egna rösten säger. Och bara den. Jag har skrivit om det tidigare men om konsumtion. Man kan gå hemma utan att sakna kläder eller längta efter nya men befinnar man sig i en affär med fina grejer så vill man ha. Jag kan känna lite samma med både träning, mat och annat. Jag är i mig själv sugen på ganska enkla saker men kan bli sugen på annat om jag läser att någon gjort si eller så.

Och inget alls fel i det- det är ju så man får inspiration och ideer. Men ibland blir det väldigt mycket utifrån och inte så mycket inifrån.

Semestern, kanske inte hela, men några dagar kan vara ett ypperligt tillfälle att göra en ”medial vipassana” några dagar. Fundera på vad man är sugen på när man bara hör sin egen röst och inte ser vad andra gör, tränar, planerar, äter och tycker.

Om man inte vill stänga av och ned så kan man iallafall inför höstens eventuella nya riktning fundera på vad och hur man påverkas av vad andra gör. Positivt? Negativt? Konstruktivt? Åt rätt håll? Ger det mervärde? Vilka gör det?

Fundera!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*