ColdZyme – en unik upptäckt som håller dig frisk

ColdZyme – en unik upptäckt som håller dig frisk


Pressmeddelande

Penzyme är världspatenterat och utvecklat av Dr Jón BragiBjarnason, Professor i biokemi vid Islands Universitet, Reykavik. Mer än 30 årsgrundforskning på köldanpassade marina enzymer från Norra Ishavet ligger tillgrund för den revolutionerande upptäckten.

– Det superaktiva enzymet hjälper dig att hålla dig frisk och fungerarhämmande genom lokal hygienisk enzymrengöring. Enzymet håller rent och fräschtgenom att bryta ner och förstöra bindningarna från vanliga sjukdomsalstrare,(bakterier och virus), så att de är mindre benägna att få fäste i mun ochsvalg.
Dr Jón Bragi Bjarnasson, professor i biokemi, Islands universitet.

ColdZyme är revolutionerade för att det är naturligt, men det skiljer sig ändåfrån vanliga enzymer. Våra mänskliga enzymer är anpassade till en normalaktiveringsnivå vid ca 30°C, på samma vis som marina enzymer når normalaktivitet vid 0°C i sin miljö. Vid normal hud- och kroppstemperatur (30-37°C)når dock det marina enzymet i ColdZyme en optimalaktiveringsgrad – en så kalladsuperaktivering. Superaktiveringen gör att den hygieniska enzymrengöringenklyver och degraderar bindningar från sjukdomsalstrande bakterier och virus.

ColdZyme munspray
Vid irritation & obehag i mun och svalg. Munsprayen håller rent i munnen,neutraliserar dålig andedräkt samt utövar sin verkan genom att motverkabindningen från patogener till slemhinnan i mun och svalg.

ColdZyme tuggummi
Vid irritation & obehag i mun och svalg. Enzymet frigörs under de förstaminuterna av tuggandet. Enzymet rengör munnen och klyver bindningar frånpatogener i munhåla och svalg och från tänder samt ger en fräsch andedräkt.

ColdZyme läppbalsam
Vid irriterade, ömma eller spruckna läppar. Coldzyme läppbalsam mjukgör ochåterfuktar och har en sårläkande effekt som hjälper effektivt vid munsår.

ColdZyme finns att köpa i  hälsofackhandeln.

Om Enzymatica
Enzymatica AB är ett forskning och utvecklingsbolag som specialiserat sig påkommersialisering av marina enzymer för Kosmetik- och Hygien (KoH),handelsvaror och läkemedel. Vår vision är att växa som ett innovativt,livskraftigt och kompetent bioteknikföretag med en attraktiv portfölj avprodukter som svarar mot våra kunders behov.
Enzymatica AB grundades 2007, är privatägt med HQ baserat i Löddeköpingeutanför Malmö.
Enzymaticas medarbetare och styrelse har en lång och bred erfarenhet frånbiotech-, lifescience- och läkemedelsindustrin. Enzymatica har sedan grundadesfokuserat på utveckling och kommersialisering av produkter med innehåll avnaturliga superaktiva marina enzymer.
Enzymatica arbetar i ett brett nätverk för att vertikalt integrera våraprodukters väg från enzym- framställning, produktutveckling till marknad ochförsäljning för slutkund; (Zymetech Ltd, Prorsum Healthcare AB). Förregulatorisk rådgivning och klassificering samarbetar Enzymatica med ett antaletablerade läkemedelsexperter.

Kvalitetssäkring & klassificering
Enzymaticas produkter är notifierade hos Livsmedelsverket ellerLäkemedelsverket som handelsvaror eller kosmetik- och hygienprodukter

Enzymaticas produkter är framtagna med samma kvalitetskrav som läkemedel;gällande renhet, produktionslokaler och säkerhet, (produktion enligt GMPstandard)

Enzymet är GRAS-klassificerat enligt amerikanska FDA, (Generally Regarded AsSafe, in humans)


Antal kommentarer: 9

Stefan Boman

Passa på att köpa lite Snake oil.. 😉


Pär Berglund

Tack ska ni ha för att ni presenterade Coldzyme. Jag kan tillägga också att vi under veckan också har lanserat ett hem på nätet för Coldzyme, där man kan läsa mer om produkterna och följa vår blogg: http://coldzyme.se Hoppas att det kan vara av värde för läsarna. 🙂


Joel Brogmar

Är det någon på redaktionen som har testat preparatet?


Douglas Gustafson

Har det någon dokumenterad effekt? var finns det att läsa?
Glad decemberfest!


Per Jemth

Jag kollade upp Jón BragiBjarnason och han har renat och karaktäriserat diverse proteaser från bl a torsk. Är det här ett proteas, dvs ett enzym som klyver peptidbindningar i proteiner? Såna finns det i tvättmedel också så man kanske kan gurgla sig med Ariel Color? Jag frågar som Douglas, har det gjorts någon klinisk studie?


TKD patric

Hittade Coldzyme och beslöt mig för att testa, och jag har hållt mig fri från förkylning. Och alla spruckna läppar i vinter var som bortblåsta, så nåt bra är det.
Säker på att det fungerar
Kongei


Hans-William Jöngard

VAR KAN JAG KÖPA COLDZYME.
MVH
HÅ-WE
24798 GENARP


Ulf Blom

Gå in på länken http://www.coldzyme.se/aterforsaljare, så hittar du alla återförsäljare av ColdZyme. Du hittar det i alla LIFE butiker och alla Hälsokraftbutiker plus en massa andra butiker ca 400 st i hälsofackhandeln


Ulf Blom

Svar på frågor om kliniska studier. Finns ett flertal publicera kliniska studier gjorda med det aktiva ämnet i ColdZyme (köldanpassat trypsin).
Det som ffa kan vara av intresse för alla läsare som lägger ner mycket tid och föreberedelser för träning, är den elitidrottsstudie som genomförts 2012, med svenska elitskidskyttar. Följ nedanstående länk:
http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/enzymatica-ab/pressrelease/view/elitidrottare-mycket-noejda-med-anvaendning-av-coldzyme-r-munspray-756212?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Subscription&utm_content=pressreleaseLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Svensk professor: Därför springer du snabbare med kolfiberskor

Toni Arndt, professor på GIH i Stockholm, är den som bestämmer hur framtidens löparskor får se ut. Här berättar han...

Läs mer