Collegemästerskapen rundar av inomhussäsongen
Wilma Nielsen som under helgen tävlade för sitt College Bradley University. FOTO: DECA Text & Bild

Collegemästerskapen rundar av inomhussäsongen


Efter två bra lopp slutade Wilma Nielsen sjua i de prestigefyllda amerikanska collegemästerskapen i Albuquerque, New Mexico. 

Efter de internationella mästerskapen brukar NCAA mästerskapen, eller collegemästerskapen, räknas som en av de mest prestidgefyllda tävlingarna efter de internationella mästerskapen. Det är de 16 bästa atleterna som gör upp om medaljerna i varje gren och de som kommer topp 8 kan kalla sig ”All-American”. En ansedd titel inom den amerikanska collegeidrotten. 

I finalen som gick av stapeln under helgen hade Sverige en löpare till start, Örgrytes IEM-deltagare Wilma Nielsen. Hon sprang 800 meter och tog sig med femte bästa tid vidare till final på 2.03,16 – hennes näst bästa tid någonsin inomhus. 

Samma tid upprepade hon nästan i finalen där hon blev sjua på 2.03,34, bara 16 hundradelar ifrån fjärdeplatsen. Nielsen har under vintern gjort elva 800-meterslopp och tagit sig in på topp tio-listan över de snabbaste svenska damerna genom tiderna. 

19-åriga Roisin Willis vann damernas 800 meter på 1.59,93, en dryg tiondel bättre än det svenska inomhusrekordet vilket skvallrar om hur tufft motståndet är i collegeidrotten. 

Alla resultat från NCAA finalen hittar ni här.

Wilma Nielsen under Inomhus-EM. FOTO: DECA Text & Bild

Jämnt i Spanien

Några svenskar befinner sig just nu på träningsläger i södra Spanien och passade då på att få in en halvmara. I Elche startade bland annat David Nilsson, Linus Rosdal och Archibald Casteel. 

Bäst gick det för Högbylöparen Nilsson som var först bland svenskarna och trea totalt på 67.45. Nyblivne Hässelbyaren Linus Rosdal blev fyra, sekunden efter Nilsson (67.46) och Spårvägens nyblivne maratonstjärna Archibald Casteel blev femma, en sekund efter Rosdal (67.47). 

Även i Den Haag sprangs det halvmaraton. Studenternas nederländska, Leonie Balter, slutade sjua på 72.49. Det är 18 sekunder ifrån Hanna Lindholms svenska årsbästa. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Archibald Casteel: ”Läkaren sa att karriären kunde vara över”

Han är EM-löparen som för en månad sedan tog sig in bland de snabbaste maratonlöparna...

Läs mer

IEM är över – fyra av sju löpare till final

Trots att det inte blev någon medalj för löparna i Istanbul tog sig fyra av...

Läs mer

Formkoll inför inomhus-EM

På torsdag drar inomhus-EM i Istanbul igång. Andreas Kramer blev tvåa i sitt sista lopp...

Läs mer

SM, Almgrens debut – och Archies supertid

I Sevilla maraton såg Archibald Casteel länge ut att kunna ta det svenska rekordet på...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Nästan svenskt rekord, Kramer och mer

Inomhussäsongen fortsätter. Veckan har bjudit på internationella galor i Polen, landskamper i Karlstad – och...

Läs mer
Ny vecka – nytt rekord!

Inomhussäsongen fortsätter och Emil Danielsson levererar på nytt. I helgen har det även tävlats i Belgien, Göteborg och Stockholm –...

Läs mer
En helg att minnas

Sista helgen i januari bjöd på två svenska juniorrekord, en ny tvåa genom tiderna och ett superlopp i USA. Dessutom...

Läs mer